The return of the Mamma-mes


Dagens kylskåpsmagnet tillägnas mig själv!
 
Och så torskade mamma-mesen dit igen.
Ugglade mig igenom de långa mörka timmarna, för att sen sova bort varje uns av dagsljus.
Fast nu kan jag minsann allt om ”den korporativistiska strukturen i Mexiko under 1900-talet och hur den påverkat de nuvarande fackföreningsrörelserna”.
Det började lugnt och fridfullt, lille Plutten hade sent omsider satt sig att kämpa med hemtentan i sitt ”vid sidan om ämne”. Lite latinamerika-kunskap medan han jobbar ihop pengar för att kunnat resa bort under sabbatsåret från de ordinarie studierna.
Ett strategiskt beslut därtill, gäller att samla in lite extra poäng för att kompensera missade fysiktentor och allt vad det nu är.
Ett och annat frågerop om svenska synonymer för tunga engelska ord tjoades ut från flitrummet, men för övrigt vilade en stämning av Tomtebo över lägenheten.
Fick till och med stökat lite smått i vardagsrumsröran. Brinner ju i knutarna om jag skall hinna få lite hjälp med att bära iväg överflödig skit innan sonen försvinner ut i världen.
 
Framåt småtimmarna började det dock bli oroväckande tyst inifrån studierummet.
Ett litet hemma-hos-besök med te och smörgås avslöjade att den unge mannen nu kört fast ordentligt. Inte sjuttsingen hade han hittat tillräckligt med underlag i litteraturen för att kunna besvara den ”idiotiska lärarens värdelösa frågor”.
Varpå lilla mes-mamman, som inte klarar av att se sin halvsovande lilla telning i hopplös kamp mot klockan, naturligtvis sätter sig ner för att skumma igenom delar av litteraturen för att försöka hitta godbitarna.
Och jodå, rätt som det är sitter jag förstås där och försöker svänga ihop svaret på en av tentafrågorna.
Jämförelsen med situationen i Brasilien mäktar jag dock inte med. Det får klara sig med de rader sonen redan plitat ned.
Färdiga i tid blir vi i vilket fall som helst.
 
Och så till slut kan jag, så glashussittare jag är, inte längre bita ihop om den självklara kommentaren:
Så går det när man inte börjar i tid!
Sonen biter å sin sida för ovanlighetens skull ihop om det lika givna sursvaret.
Allt en himla tur att jag har noll koll när det gäller matematik och andra sådana där naturvetenskapliga underligheter!
 
//For Your Ears. (Patti) LaBelle – Lady Marmalade (Nightbirds, 1974)//

PS Dagens låt innehåller för övrigt den första hela franska mening jag lärde mig, då jag som pinfärsk gymnasist stötte på en ung fransos mellan hyllorna i Stadsbibliotekets musikavdelning. DS
Annons

10 svar till “The return of the Mamma-mes

  1. Nej jag tror du har rätt, som barn var det julotta o i början av tonåren…kan ha varit slutet 70-talet det kom midnattsmässor. Har för mig min dott var med när hon var sådär 8-10 år. Fanns nog inte tidigare, ha, det hade jag inte tänkt på. Kan ju int tänka på allt, tur att du gör det. :-))Min lilla dott (jfr plutten) fast hon är nog äldre. Törs jag säga att hon mailade frågorna till mig….Min kylskåpsmagnet: " Make yourself at home, clean my kitchen"Inte f-n är det någon som gör det inte!

  2. Ja dett känner man ju igen…hur många gånger har man inte suttigt på sena nätter för att fördjupa sig i barnens arbete…oxå precis som du säger…varför i sista minuten…..kommentaren är svår att hålla inne med……hur snäll man än är blir det i alla fall till….jag hjälper dig gärna…men kan du säga till i god tid innan…typ…..varför gör man det…hatade man inte själv dom där förnuftiga kommnetarerna….suck…Jo jag fick svaret som löd så här..Hade jag orätt bevisa att jag hade orätt… men hade jag rätt varför slår du migEvangelium enligt Johannes, 18 Kapitlet

  3. Den korporativistiska strukturen i Mexiko under 1900-talet… Kan du allt om den… Nu blev jag avis…Vad du är duktig.Men vad har du att vara rastlös över…

  4. Vilket stöd – det vill jag också ha när jag skriver hemtentor. Dags att flytta hem till pappa igen kanske… 🙂

  5. Kanske kanhända att du aspirerar till curlingmammornas förening. Själv är jag ordförande! Hälsningar Åsa med tre bortklemade skitungar…;o)

  6. "Lilla Plutten"!Uj uj uj vad okoolt han skulle tycka att det lät =))Hur ska det här gå nu då? Hur ska du klara dig utan "lille plutten" utan att oroa ihjäl dig?//S

  7. KOL-ångesten? Låter intressant, vad är det mer exakt?

  8. Där satt den ! Jag visste väl att jag skulle få rätt…om katter alltså! Annars har jag väl sällan rätt, men rätt att ha fel, det har jag ! (Vem har inte det ?) Tack för den fina kylskåpsmagneten ! Den värmde (..väl inte upp kylskåpet, hoppas jag) !Och hundsprutan ? Stackars Badarens hund, säger jag !För övrigt var väl dagens magnet också en höjdare !Stressad dessert…nja, vem var det som blev stressad ? Hur som helst…Vad roligt när man ständigt vänder upp och ned på saker och ting !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s