Och när det händer står jag och sover

Varje husmors dröm!

Plötsligt händer det, men då står jag och halvsover, vänd åt ett annat håll.
Tre små klövrar på Trisslotten?
Inte alls, men en ny kassa öppnar de i alla fall.
Kul för alla vakna typer bakom mig, tänker jag surt när jag inser att mitt läge mest påminner om den beryktade åsnans.
Att på rak arm bedöma vilken hötapp som kommer att betas av snabbast, vågar jag mig inte på. Alldeles för dålig koll på de inblandade faktorerna. Hur många artiklar som finns i varje korg/vagn. Hur många som egentligen står i köerna, de står ju så slarvigt att man inte ser om några hör ihop eller om alla kör solo.
Lägg därtill att de båda kassörskorna är för mig okända kort.
Alltså, en är äldre och förmodligen mer erfaren. Men betyder det att hon är snabbare? Hon kanske är himla less på jobbet, trött och ledbruten av långt och oergonimiskt vridande.
Vid det här laget har jag naturligtvis funderat alldeles för länge för att det skall vara nån ide att byta kö.
Bara att bita i det sura äpplet och låtsas att det är sweet ”American Pie”. (vem gjorde…i original!)

"Another Saturday Night and I ain’t got . . ."
Ja, honom stoppar jag i cd-spelaren!

Annons

18 svar till “Och när det händer står jag och sover

 1. Ja, Bring it on home är fin.Fast jag lyssnade så mycket på den i Animals tappning en gång i tiden att den blev lite urvattnad för mig.Själv är jag rätt förtjust i (om det skall vara sånt han själv skrev, eller var med och skrev) "Having a party" och "Wonderful World".Alltså, jag undrar verkligen vad han kunnat göra om han fått gå vidare med musiken.Och söt var han ju med.;-)

 2. Och NU när jag kommer att tänka på saken: "Only sixteen" är ju en Sam Cooke-låt!Gissa vem som sjöng den i en TV4 Norrbotten-sändning i maj 1996?Just det! Mitt lilla ögonblick i (det lokala) rampljuset!

 3. "Bring it on home to me" är min Cooke-favvis.

 4. Flamingokvintetten!!!!Jag darrar av . . .hm, fast tja, det är ju en ganska lättviktig sak.En verklig synd och skam är det att Cooke inte fick åldras och fortsätta att skapa musik.Vem vet vad han hade kunnat åstakomma!!

 5. Another Saturday Night?Sam Cooke!(eller "Nu är de\’ lörda\’ igen" som låten hette i Flamingokvintettens känsliga tolkning)Annars kan jag säga som svar på din kommentar att det är många begrepp som försvunnit ur svenska språket bara under de senaste fyrtio-femtio åren. Jag hörde häromåret på flera gamla inspelningar av radioprogrammet "Tjugo Frågor" från 50-60-talet och får erkänna att jag – trots att jag har ganska god koll på många ord gick bet på att känna igen ett antal av orden … eftersom de glömts bort då de inte längre fyller någon funktion och därmed heller inte används. Dessutom slåss jag varje dag för konjunktivets upprättelse. Denna lilla poetiska och trevliga verbform är på väg att försvinna ur det svenska språket. FRAM FÖR FLERA KONJUNKTIV!!! VORE! VORE! VORE!!!!!

 6. Ähh, vilken kö man än står i, så är det fel juh *s* Lika bra att stå kvar och bara betrakta människor som är så nöjda, för att DE hann först! *s*Ha det härligt, har jag ;-)*kram*

 7. Kärring som kärring, (går inte att lita på dom) va ju nästan rätt ju!Om några veckor så é dé dax ja…Då "får" dom som han sa… Huka sig… Fy fan va vitsigt.

 8. Far, nej – det var en annan det och åtskilligt mycket senare.Fnaber, njae, möjligen inblandat men det var motell-tanten som sköt.Räkna får?Nej, nej – skjuta får, menar du väl!!??

 9. You\’re simply the Best, better than all the . . .rest… osv… Easy!!!Sköts ihjäl i ett motell 1964… Hmm, va dé inte far hans som ville ha tyst på´n? Ja eller ett "fnaber" kanske dé var!?Sluta nu, jag vill faenemej inte räkna får i natt.

 10. You\’re simply the Best, better than all the . . . (nynna på den du!)Nåja, nu skall vi inte ta i så vis pricker, jag och resten av majestäten. Men visst var det väl det.Men han den andre då?Sköts nesligen ihjäl i ett motell 1964.Skit också!

 11. JAG HAR DÉ… Don McLean, YIPPIE!Va´re va?

 12. Hello Anaiara,THANKYOU FOR YOUR SWEET COMMENT XXX ..: :♥¸.•´¸.•*´¨) ¸.• (¸.•´ (¸.•` ** Ellen Sila Lumenn x x x…*(¨`•.•´¨)♥ . * .`•.¸(¨`•.•´¨) * . * .♥. * .*.. *`•.¸.•´* (¨`•.•´¨)♥* .. *..(¨`•.•´¨). *`•.¸.•´…♥♥..* … *`•.¸.•´ * *. * . * .♥

 13. Ja eller va dé… "Another Saturday Night and I ain\’t got . . ."no hum hum… i got some money hum i just got paid… Ja eller nått.Va faan, varför i helvete skulle dé va nödvändigt att ställa till dé på detta viset!!!???Ps. Tavlan i förra bloggen, är dé ett självporträtt? Ds.

 14. "Another Saturday Night and I ain\’t got . . ."no money… i got some… ja, sen kan du väj resten förmodar jag.Men vad spelar dé för roll vad jag säger… Får ju bara hugg o slag iaf. ”American Pie”. De var ju han Kris… eller nä.Madonna bara hängde på framgången som … ja vem faen… har dé ju på tungan, Dylan va dé inte heller…Dé var ju en av smörisarna, var dé inte på 70:talet, nå´n av western snubbarna tom…. Hmm, kan faktiskt ha varit ännu tidigare… Happ, har du lyckats igen, nu är nattsömnen körd.Och ja… Jag vägrar att ta nätet till hjälp… Ser dé som fegt fusk!Ps. Snappa rú poletten? Ds.

 15. Hmm, njae visserligen sjöng Elton också om lördagskvällar, fast han ville ju ut och slåss: "Saturday Night\’s alright for fighting".Han som sjunger inne i mitt huvud just nu (hittade inte cd:n, vardagsrummet fortfarande en enda röra…) är av en lite lenare kaliber.Eller VAR snarare.Och han sjöng/skrev den nästan tio år tidigare.=)

 16. Hej Aniara!Sv ti ko:Lugn, bara lugn. Så där tjusiga rabatter har jag INTE. Bilden är från Drömparken i Enköping där gubben slängde av mig häromdagen medan han gjorde sin inköpsronda. Finns fler bilder som så småningom hamnar under mindre illusionsmanande namn.(T ex Drömparken i Enköping).Elton John will jag minnas skrek som en galning till de där "another saturday night-orden. Huuu..rysligt ångestladdat. Han lät som en stucken gris!Allt gott önskar Soulway och hoppas att Aniara inte är så desperat som Elton, den gången;-)!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s