Vildhallon, vin och ?

 
Varsågod, en handfull hallon kanske kunde smaka?
Egenhändigt plockade av Yours Truly.
Utan att nämnvärt ha dragit någon lärdom av det nyligen timade fästingäventyret, kastar jag mig på nytt ut i snåret.
Där hänger de, Ripe and Ready – Hallon Gratis für Alle!
Blir alldeles till mig och talar olika tungomål i rena farten. Typ.
Har ni förresten tänkt på att det krävs en viss teknik för att plocka vildhallon?
Du måste liksom smyga på dem, underifrån. Försiktigt fatta de mogna bären mellan fingrarna och låta dem falla mjukt ner i handflatan. Eller möjligtvis i hinken, fall du lyckats placera den tillräckligt strategiskt. Ja, den du har i ett snöre runt halsen alltså.
Dundrar du på i vanlig god tyskmulle-ordning, så är risken stor att bären smiter iväg och spårlöst försvinner ner i undervegetationen.
 
Det var ungefär så där jag stod och beundrade min egen teknik, då fästingen slog till . . .
Nåväl, glöm det!
En annan sak som ni kan ta och tänka på ett slag, kära läsare, är vad man egentligen har nedan avbildade mojäng till.
Rätt, eller närmast rätt svar (?!), belönas med . . . tja, det återstår att se.
Det kan ni ju också ta och fundera över.
Gissa på nu bara!
 
 
Liten lurig pryl inköpt på sommarens loppis i Lilla Hålan. Fin va?
Men vad har man den till?
Annons

11 svar till “Vildhallon, vin och ?

 1. jo hallonn är knepiga…. de vill inte bli plockade alls. De jag har plockat var fulla med maska….. kollade först efter att ha ätit några stycket…. huga…. känner kväljningarna komma igen. Men de är säkert nyttiga, fulla med protein. Ha det gott 

 2. Och snart är det dags för Doris de Dodo att trampa på gasen (i lätta skor) och dra till landet, ut till fåglarne. Och då kommer vädret förstås….Frågan är bara vilket ? Fråga tuppen ! För min del kan det gärna bli fint nu. Stannar en vecka till på landet.
  Och apropå….kanske den där prylen är en slags äggkläckningsfabrik ? Man vänder upp och ner på lådan och ägget trillar rakt ner i koppen ? Men siffrorna ? Hönor som lägger ett ägg, två ägg…nej förresten…Dag 1, Dag två, etc…..:/
  Nog med dåliga förslag !
  Ha en fin semester nu !
  =)

 3. Jag har inte den blekaste vad det där kan vara men ser med spänning fram emot svaret.
   
  Tack för tipset om hur man lägger in bilderna i bloggen nuförtiden. Jag får inte till det :o( men kämpar vidare med gott mod ändå. 

 4. Kanske inget att fästa sig vid …  men jag gillar också hallon.
  Trevlig helg!!! 

 5.  Det serut som något slags spel av något slag, tycker jag känner igen det från något modernare av plast vi hade när jag var liten, man använde tärningar också tror jag.
   
  Hallon, vin och grädde kanske? Eller choklad? Eller så gör du som jag, jag plockade en liter vildhallon häromdagen med exakt den teknik du beskriver, en liter blåbär på andra sidan vägen, gick hem och gjorde drottningsylt av det, vad gott det blev!

 6. förlåt mitt slarv, jag skrev "polynötknäppare" i stället för "polynöttknäppare" som är det rätta. 

 7. Jag vet vad det är! Det är en polynötknäppare. Man lägger en nött på siffran och drämmer till med flärpen. Siffran bestämmer hur många nötter man kan knäppa på en gång. Ju fler nötter desto större kraft behöver vi när vi slår till med flärpen.
  Man kan nog använda mojängen också till att slå klåfingriga på fingrarna.
  Går du på loppis för att samla till dina barns arv?
   
  Ang. lotterivinst och borelia. Skadan står i proportion till vinsten, så för 25 kr i vinst räcker med att fästingen skrämmar dig med sin blotta närvaro. Att fästingen drack ditt blod kan innebära att en större vinst än 25 kr är på väg till dig.

 8. …tjoho..men men..den saken vill säkert..Stefan Sauk..använda…i nästa års.."Riket"..eller vad det nu kommer att kallas..eller kanske..Robert..Aschberg..till nästa Robinsson..för att ha gissningstävl…för de stackare..som kommit till slutkvalet..jadu..jag ska verkligen..ta mig tid..att se..på flera av hans verk..alltså..Ingemar Bergmans…tycker som du…att de..säjer/ger både och..men gör inte "allt" det?..kraaamizz "Lilla" My 

 9. Ser gammal ut, Kunde ju vara en miniräknare från den tiden då man bara kunde räkna till nio?
  Året efter kom en med tio flärpar.
   

 10. Först tänker jag på någon slags återanvändningshållplats, fast nä….och sen att det är någon vattenskyddad brevlådekonstruktion….fast nä….vad skulle du med den till ? ….*asg*…."kvinna på sin post",typ !? Men så får jag för mig att det kan ha med biodling att göra…olika stadier av bisamhällen i de olika behållarna ? Fast är du biodlare ?…Kanske. Kan väl bli ? 😉
   
  Stannar där så länge.
  Fast…"Vildhallon, vin och ….???….vaxkakebehållare" ? "Vildbibehållare? ……Vinkellåda ?..nog med förslag !
  Tillåt mig småle !
  =)

 11. långvarigt alkoholintag tillsammans med det faktum att han stoppa i sig allt möjligt utan urskiljning hade fått hans kropp att bli pösig som du säger…brukar drabba alkoholister. hans fru(dom var gifta)dog inte långt efter han…spelas i filmen av meg ryan…vilket för mig inte var rätt val kanske….förknippar henne med romantiska komedier typ… 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s