Ej klöver, men väl spader


Den som ingen knytblus har, hon får stå med skammen bar!

Får jag spader eller får jag spader?!
Halv två på natten får unge herr Son plötsligt för sig, att nu är det dags och sätter sig vid datorn för att skriva jobbtrevar-mail till släkten ”over there”.
Naturligtvis med högljudda krav på att den plötsligt så ”bra-att-ha-mamman” skall stå bredvid och tala om vad han skall skriva.
Nej, nej, nej och åter nej. Börja med det så här dags!!
Jag har annat jag måste göra nu. Har ju inte ens börjat med . . .
Ett lagom animerat tjafs utbryter och slutar som vanligt med att modern ändå springer fram och tillbaks mellan det hon själv äntligen skulle ta itu med, rökrutan under fläkten och sonens högljutt hjälpkrävande författarmödor.
Att ungdjäveln aldrig kan lägga sig i tid!!!

Så här dags på dygnet har den ömma modern jobbat upp sig till lätt hysteri över allt hon inte fått gjort av det hon borde ha gjort.
Aj, aj, aj.
Skulle ha kollat, tvättat och strukit kläder till den där lilla knytblustrippen på torsdag.
Knytblus ja, det skulle jag ju ha köpt idag. Har ju fått order om att svarta t-shirts inte kommer på fråga.
Cyklade in en sväng till stan, rusade in i några affärer, fick rascha av alla fula kläder, provade två plagg, vände och cyklade hem igen. Blä!
Och blåjeans går väl inte heller då förstås. Passar de där gamla svarta byxorna fortfarande? Skulle ha provat. Och kanske tvättat. Eller kanske köpt. Nya.
Skor, har jag några skor som funkar?
Måste man ha kjol eller klänning med sig?
Farmors gamla svarta, kanske.
Fast den har jag definitivt inga skor till. De senaste klackade plågoskorna lyckades jag slarva bort under nån jobbfest för x-antal år sedan. Vete sjuttsingen hur jag kom hem utan. Var väl varmt.
Äh, det får bli byxor rakt igenom.
Om de passar.
Suck och stön, suck och stön.

Och så var det ju den där jämra sajten jag lovat att göra. Senast igår lovade jag att göra den tittbar till på torsdag.
Varifrån fick jag det? Kommer ju för sjuttsingen inte ens ihåg hur man gör längre.
Fattar inte varifrån de fick den strålande idén att fråga mig. Fattar inte varifrån jag själv fick den strålande idén att säga ok, det kan jag väl.
Jösses vad tjocka de där webbprograms-böckerna är. Och ändå går det inte att hitta svar på vad det är som strular.
Dum, dummare, tröttsam Trast.

Aj, och så var det ju det där jag skulle ha gjort. Och det där och oj, det andra också och inte att förglömma det . . .
Och just det! De fem kilona lingon som stå i kylskåpet och ruttnar. Ännu en strålande idé jag fick på väg ut till landet häromdagen.
Wanna-be mz Greenfingers sadlar om och satsar på att bli årets Husmor istället.
Suck, suck, suck.
Att jag aldrig lär mig!
Och istället för att ta itu med sajteländet har jag nu suttit här och gnällt och klockan är snart fyra och inte orkar jag börja väva nätdrömmar så här dags och hungrig är jag också och imorgon kommer jag att slå ihjäl klockan när den ringer och sen får jag inte gjort det jag skall och torsdag morgon kl 08 går flyget och sen kommer jag att var helt väck hela dan och knyta blusen bak och fram och  . . .
Nej, nu får jag verkligen ta mig i t-shirtskanten.

Natt på er, alla gamla skojare och må ni drömma enbart hjärter!

Annons

6 svar till “Ej klöver, men väl spader

  1. …Svängde förbi en runda för att säja godnatt bara!…Glöm nu inte smyga i nåra runda vita i unge herr sons kvälls-chocolatte bara…så ni får er välbehövliga skönhets-sömn inför knytblustrippen i morrn…Natti-Natti…

  2. Angående bildillustrationen … exakt VAD är det de säljer på Indiska nuförtiden?

  3. Det är Okej Aniara!Ni får gärna "leka" att ni äger Min Blogg. Och andra med för den delen. Jag kommer säkert att kika in någon gång vid tillfälle och se vad det står där. Och får jag ngn slags reklam över att stå där bland de tio så why not? Kanske en NY kreativ besökare som hjälper MIG att nå MINA mål! Allt gott! Vad är Knutblus för något? Är det något retro ur den gamla knytblusens historia?Ska du ut och flyga eller är det Trasten som flyger i sina aktiedrömmar?Ha det! hälsar allmänt slak Soulway!

  4. Oxå en udda sysselsättning stå där i skyltfönstret, gör ni dé ofta. En liten fråga bara, såg ingen kamera… och var har ni lyckats dölja pluskan, ja inga detaljer, jag undrar bara i stort så där… Eller hur dé nu blev.Visst ja, hur understår ni er att lägga ut det av er hos mig beställda tak jobbet på anbud! Var så säker, en saftig faktura på låt oss kalla dé… konsultarvode kommer lika säkert som ömheten i baken efter en cyckeltur på en ovanligt knölig grusväg.Eder nu mkt upprörde,Badare.

  5. Gör som jag när det blåsa in under kjolenoch blusen känns alltför trång.Knapra i dig ett par bensodiazepin,luta dig bakåtoch dröm om ett nytt liv bortom förståndet. —–Dräparn

  6. kan bli dyrt, jag är en hejare på öl…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s