And now something completely different – a pucko


Livat på stora Lilla Hålans café.

Åker i ösregnet till stora Lilla Hålan för att proviantera. Ett svagt ögonblick tidigare i veckan ringde jag runt och bjöd in delar av det gamla arbetsgänget på grillning. Imorgon, lördag.
Tjoflöjt och plask därtill!
Husets specialitet – Vattenbiff.
Ångrar mig lite, just nu.

Svänger förbi min gamle antagonist. Cafépuckot. Uppammar all min förträngda retlighet, nu jävlar skall han väl äntligen ha lärt sig göra en stor cappuccino!?
Verkligheten är mer deprimerande än så. Puckot är där men verkar ha fastnat i slöspelandets dimma. Sitter och drar i ställets enarmade bandit. Ja, eller kanske det är nån pokermaskin. Borta för omvärlden är han i vilket fall som helst.
Lilla extrahjälpen bak disken ler vänligt och jag låter det bero. Nöjer mig med en vanlig liten en. Blaskig är den också.

Åker och slänger tomflaskor istället. Alltid lika mysigt bland containrarna.
Avrundar med att spendera en förmögenhet i mataffären.
Är man hungrig så är man.
Nu måste jag skära och hacka och .  . .
Äh, det blir nog bra. Nångång efter maten.
Imorgon kväll.
Stay good!

 

Livat bland containrarna i stora Lilla Hålan.
 
// Waiting to grill-away music: Tone Loc – Mean Green //
Annons

11 svar till “And now something completely different – a pucko

 1. Vattenbiff? Det låter…. vattnigt? Har den marinerats i vatten? Det låter iofs som det närmaste grillning den här sommaren kan bjuda på… Fast i dag och igår, ta i trä har det varit riktigt okej…
   
  Trodde först att du drack pucko… fast camofluerat till en cappuccino… för visst finns den väl kvar, den där chokladdrycken på glasflaska som en del tycker smakar gott till varmkorv med bröd, personligen tycker jag inte om varken det ena elller det andra och kombinerat borde det bli ännu värre… söt choklad till korv? 

 2. Hoppas vattenbiffen smakade flytande gott!(( kram ))

 3. Snacka om "gnällspikar", det enda jag gjorde var att tala om fakta i målet.
  Genast så likt spyflugor till en koskit så "hoppades" jag på av kreti å pleti och utsattes för trakaseri och "hängdes" ut som gnällig…
  Faktum är att det enda "gnäll" man kan beskåda bland kommentarerna är just det som de själva står för…
  Eller nå´t. 😀 

 4. Den er alltid nöje till besöka din utrymme.

 5.  Kan du tänka dig – precis när jag fått det enastående 1:a priset i din tävling kommer goda vänner med en styck liten plasthink (har innehållt 1 kg yoghart) till bredden fylld med nyplockade blåbär! Inga hallon eller lingon, men jag kan väl inte begära allt, heller?
  Har bestämt glömt att höja din fotokonst till skyarna. Bär-stilleben är du enastående suverän på. En linga… näe, det heter ju ett lingon har sällan sett så praktfullt ut. Hallon och blåbär samt arrangemangen smälter jag bara inför.
   
  Eller är det pga värmen jag smälter?

 6. Hm, vattenbiff låter inte överdrivet delikat. Kan man tänka sig en publkation av receptet? så vi kan bedöma själva menar jag. Är det lika billigt som det låter så kan man kanske bjuda på det 😀
  Ha en kul kväll!
  Mox

 7. usch för dylika puckon! det finns ett där jag bor oxå.. :(hoppas det blir trevligt i kväll!  

 8. Och så ha du suttit och pillat och grejat med bannern ! Vad snyggt ! Och ingen reklam heller ? Hur ? Jaja….. 
  Och som sagt…Badaren…varför så sur ? Är han helt uppblött av det eländiga regnet där i syd. Han får krama ur sig dom sura tankarna och ordna eget grillparty ?
  Eller ja…han kan få mina bär så blir han väl en go gubbe igen 😉
  Nästan lika god och glad som Svärtan verkar vara för tillfället ! =)
   
  Lycka till med grillen. Jag kommer ihåg nåt tidigare party med vissa förhinder här ! =) Typ…
  Fast det brukar sluta lyckligt, eller hur ?
  Ha det toppen !
   
   

 9. A larch! =)
   
  Synd att du inte fick ha din traditionella, ja nästan rituella, palaver med ditt alldeles egna pucko. Kanske hinner du dit en gång till. Vi har ju väntat på detta. Eftersom ingen annan har sagt nåt så får väl jag; säga nåt, berömma din fina banner längst upp på sidan. Tjusig =)
  Hoppas ni får en trevlig grillkväll nu, med eh… vattenbiff.  Och om det fortsätter regna kan du väl bjuda in den där plaskgubben också. Så vi slipper höra hans gnäll >;-)
   
  PS.
  Försöker du ta livet av mig? Följde dina svamptips. Och nu känns det väldigt konstigt faktiskt. Både här och där. Går det över?

 10. …tjoho.."hemma" hos mig kan du få en JÄTTE stor CafféLatte..om du vill eller en liten Expresso..eller..ja you name It!!..*ler*…men du lämna soporna på vägen;-))..kraaamizz "Lilla" My… 

 11. Kunde komma, men var ej bjuden… 😦 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s