And the Winner is . . .

 
Med fara för liv och lem ger jag mig med dödsförakt åter ut i fästingsnåren för att jaga rätt på priser till alla de fantastiska medbloggare som deltagit i den nyss avslutade gissningstävlan ”Vad är det för trämojäng”.
Synnerligen välförtjänta, om än något anspråkslösa, små belöningar som på inget sätt motsvarar de ytterst  förtjänstfulla prestationer som ni, nästan alla, gett prov på.
Ja, vad kan jag säga? Superlativen undflyr mig, helt enkelt!
Tyvärr är dodon för tillfället inte så stadd vid kassa som önskvärt vore, semestertider och allt, och tvingas därför leva upp till ett annat trevligt uttryck, nämligen ”tid är pengar”.
För ja, en hel dyrbar semestertid spenderades där i snåren innan de utlovade priserna kunde bäras hem under triumfartade former.
Diverse, för mig okända, fågelarter utbrast i jubelsång och inte en slemsnigel var torr.

Nåväl, utan att gå vidare in på de faror och strapatser undertecknad utsatte sig för under den omnämnda prisjakt, är det nu hög tid att inleda själva prisceremonin.
Fanfar! (Ja, ni får liksom tänka er den.)

På en ytterst hedrande förstaplats kommer naturligtvis allas vår
Nr 1 Pova
Inte bara visste den värda damen på ett ungefär vad spelet gick ut på, hon hade dessutom avsevärt bättre koll på vad det heter än både säljare och köpare av den aktuella trämojängen.
Bravo, bravo, bravo!
Priset? Naturligtvis den excellenta bärblandning som kunde skådas ovan. Straight from the Woods!

På en minst lika hedrande andraplats kommer självklart ingen mindre än vår sköna
2. Eva
Spel, hon sa, spel det va’ och därtill med tärningar som den sköna damen minsann också hade klart för sig. Pris: Bärhögen ovan till vänster.
Bravo, bravo!

På en nästa lika hedrande och därtill med extra pluspoäng för ett ständigt kreativ och fantasifullt problemlösande angreppssätt – ja, hon rent av spruttlade ur sig helt felaktiga, men ändock, gissningar –  kommer selvfølig allas vår musikaliska resefotograf
3. Millroll
Pris: Bärhögen ovan till höger.
Bravo!
 
Så har vi då hamnat utanför prispallen, men se det är inget att hänga läpp över. Det viktigaste är, som alla vet, inte att vinna utan att kämpa väl.
Och med det bullshit-uttalande ger vi oss rask på fjärdeplatsen.

På en ganska hedrande fjäderplats dyker tävlingens förste manlige deltagare upp med sin något säregna pollynöttknäppar-variant.
4. Carlos
Riktigt var han får allt ifrån är osäkert, men vi misstänker att det möjligen kan vara från, typ Japan. Pris synes ovan till vänster.
Bra jobbat


Om femteplatsen var kampen hård och juryn tvekade länge mellan två begåvade deltagare.
Tillslut vann, med en näslängd, det ständigt lika yra vädret
5. Lilla My
Motivering: Två är fler än en. Inte bara föreslog den rackaren möjliga vägar på vilka trämojängen skulle kunna bli ”känd genom TV”, så småningom levererade hon även en konkret gissning – som dock var fullständigt fel.
Men i alla fall, jobbat – typ. Pris ovan till höger.
 
Direkt från de djupa, fuktiga, mörka, mögliga  – ja, vad allt otäckt ”have you” – katakomberna, slank den skugglika
6. Svärtan
förbi och mindes sin ljuva ungdomstid (?!) då liknande trämojänger användes till diverse otäcka saker. Visserligen förekom tydligen tärningar i sammanhanget, men huva – nej, de där otäckheterna gav dodon mardrömmar och så vart placeringen därefter.
Pris synes ovan till vänster, komplett med både mask, mygga och en på bilden osynlig liten bärfis i blåbäret.
 
Något oförtjänt nedpetad men ändock med stort beröm godkänd dyker den kramgoa skojaren
7. Dr Mox
upp likt gubben ur lådan. Trots påtagliga problem att räkna sina fingrar fick han till sist ihop en konkret, om än vild, gissning  för vilken han ska ha tre snabbiskramar som lite extra plåster på fingerstumpen.
Pris ovan till höger.
 
Så finns det då somliga figurer som studsar in och studsar ut, nästan som olydiga tja – badbollar kanske. Ständigt lika morske män som tyvärr ofta bara slänger ur sig en känga för att dölja att de kanske egentligen inte har nån som helst aning. Eller nåt.
Just det, självklart avses allas vår förlupne
8. Badaren
som ändock ror hem en hedrande åttondeplats på grund av visat intresse. Ett styck blåbär finnes för avhämtning!
 
Som sagt, visat intresse skall man ha all heder av och därför delar vi ut tröstpriser även till de bloggare som de senaste dagarna tittat in, tjoat till lite men som av olika outgrundliga anledningar valt att avstå från att gissa.
Först ut, ogissad men med ett synnerligen visat intresse och därtill spänningssökande är förstås den äntligen till bloggeriet återkomna
Tröstpriset, som vi hoppas ska smaka, återinnes ovan till höger
 
En som arbetat så hårt i sommar med att flytta komposter hit och dit att han självfallet inte orkade gissa är vår käre
Enligt eget uttalande en stor hallon-fan så ett ett par nyplockade dylika hoppas vi skall sitta fint i gommen.
Ovan till vänster.
 
Vår nästa tröstprismottagare levererade inte heller hon någon gissning, men även där tycks hallon gå hem. Så varsågod:
Anka
Det ovan till höger är ditt – garanterat maskfritt!
 
Så har vi då slutligen ett par rara ärtor, höll jag på att skriva och gjorde det visst också – ops! – som också får varsitt litet bär för att de varit här. Typ.
Först ut är en man som möjligen inte har sån pejl på det där med spel och dobbel men desto mer på den blåtonade musiken:
Varsågod, ett styck rött guld direkt från skogen!
 
En dam som rest långt och som numera lämnat spaces men ändå finns på en "plats nära oss" behöver även hon ett litet bär att suga på då hon slösar bort sin dyrbara tid med datorvarianten av det, vid det här laget tämligen uttjatade spelet Tric-Trac.
Hoppas du inte fastnade för länge!
Vem som skall vilket bär? Tja, det får ni göra upp om själva.
 

För alla eftersläntare som eventuellt hade velat delta i gissningstävlingen och vinna fina priser de med, har vi slängt in några extra små lingon. Varsågod och ta för er.
Kanske kan det extra lingontillskottet göra er lite snabbare i vändningarna nästa gång!
 
Nu skall segmoset Dodo ut i naturen och kolla efter vart solen tog vägen.
Ha det!
Annons

11 svar till “And the Winner is . . .

 1. Och här var det bärutdelning minsann. Man tackar. 🙂 Och nu blev jag sugen på bär också… hmm, har nog lite blåbär kvar i frysen… kan man snabbtina tro…? jag får dåliga vanor av denna blogg tror jag 😉 fast ganska trevliga sådana också… Äh, kanske ska kolla efter de där blåbären ändå…

 2. Tre hallon till mig! Jag som inte ens vågade mig på en gissning. Jag tackar ödmjukast! :o) 

 3. Känner mig orättvist behandlad, trist när sådana tendenser kommer upp till ytan…
  Varför frågar man sig nuturligtvis, på min hudfärg, hårfärg, tår eller pga mina strålande himmelsblå ögons skull!?
  Hur som helst så känns det inte rätt att mottaga det med armbågen erbjudna priset, så låter det gå vidare till nästa på den godtyckliga listan av engagerade och oerhört tävlingsinriktade kompatanter.
   
  En oerhört besviken och JA… kanske något… men bara något dålig förlorare!
   
  Eder Badare
   
   

 4. Men inte ska väl jag… Tack så hemskt!
  Både kramar och bär. Jag är djupt rörd och kommer att spara mina bär för alltid, eller ett bra tag i alla fall 😀
  Mox
   

 5. Hallon är mums … man tackar och bugar. 

 6.  Tack för mitt linglong!
   
  Du kan minsann komponera bärkraftiga bilder du! Home stylare eller kokboksfotograf kanske är ditt nästa mål 🙂 , när du lessnat på gruvan. Men men allt blir förr eller senare till gruvor och det är kanske bra för då får vi uppskata ledigheterna. Tack för att du såg att jag hamnat bakom på bloggen. Har haft ett helsicke att få fram det hela igen. Som du ser drev lappsjukan mig mot storstan. Här finns mycket natur men mindre bär. Dem har vi på ICA.

 7.  Jag vann!!! Tack snälla för det ljuvliga priset, särskilt hallonen… fast blåbär är såå goda och dessutom nyttiga också. Å så allt upplagt, med ev. blivande krösamos, till ett fint stilleben 🙂
  Nu är det så här, alltså: Spelet som kallas Tric-Trac finns i ett något lite annorlunda utförande hos Varsam, ett företag som säljer hjälpmedel och träningssaker för handikappade, bland "Taktila spel". Även tärningarna är taktila, dvs punkterna är upphöjda. Det gör att även synskadade kan spela utan hjälp av någon annan. Helt vanliga, kända spel finns också med: Kinaschack, Schack, Dam, Fia, Backgammon osv.
  Varsam har en mängd bra grejor; jag har köpt något lite. För det kostar skjortan bara det andas "handikapphjälpmedel"… Bra många av varorna kan användas även av fullt friska människor.
   
  Tänk att jag fick sådan oväntad användning av mitt idoga bläddrande i deras katalog!
   
  Jag utvecklade inte precis min fantasi i tävligen. Det var, som vanligt, en ren slump som gjorde att jag förstod vad det kunde vara.  Men strunt i det, jag gläds åt mitt pris!
   
  Fler tävlingar? 😉

 8. Jag är tårögd, JAG HAR FÅTT PRIS! Tack snälla Doris för att du tänkte på mig.
  Det var en fin hög du gav mig, ska genast ta fram bilen och åka till dig med en flaska mormorssaft som passar suveränt till dessa bär.
  Det var en rolig tävling och som bevisar att det är ingen idé att man ställer upp på Geopardy.
   
  Min sida, ja. Jag hinner inte så mycket med den sidan just nu. Är nästan ensam på jobbet, de flesta är fortfarande på semester, och min klubb startar om två veckor och mycket ska förberedas innan dess.
   
  Men jag är fortfarande ung och en dag kommer jag att hinna med den sidan. Under tiden får jag väl besöka din kluriga sida för den får mig på gott humör.
   
  Glöm inte att kolla kroppen varje kväll så att inga aliens använder dig som middag. Borelja är inget att leka med, det går bättre med ett kortspel.
   
  Kramar//Carlos

 9. Hm, man tackar. Fast jag hävdar bestämt att min version är riktig. Jag var ju med! Men vissa verkar inte vilja se den obehagliga sanningen i vitögat. Fast sedan, långt efter att den Spanska Inkvisitionen upphört, så levde ju dessa manicker vidare och utvecklades till nån slags sällskapsspel som hette snick snack. Men med tiden blev det mer känt som tric trac. Ja ja, men jag skall inte sura. Inte när jag ser hur du jobbat för att skaffa fina priser till oss alla =) Och du verkar veta hur man behandlar en Svärta, insekter i maten förgyller ju varje sorts måltid.  Och bärfis =) Min favvo!
   
  Ha det nu så skönt i mörka skogen. Jag kommer i morgon och hämtar mitt pris.
   
  Svärtan
   

 10. O, tack, o tack ! Så många hallon jag fick och dessutom både blåbär och lingon…du anar inte vad lycklig man kan bli av sådana priser.. och rent av full i skratt…. Jag är väldigt förtjust i alla sorters bär och i synnerhet just dessa tre sorter och att bara några fina dekorativa blad skilde mig från andrapristagaren gör då rakt ingenting..tvärtom hedrande att få komma så nära en silverpokal !!! Och för övrigt så…jag kan plocka själv här hemma vid knuten lite grönt, så det är helt perfekt.
  Och förstapriset var ju helt odiskutabelt, suveränt presenterat  och med rätt namn och allt.
  Den enda priset där jag kan känna en gnutta avund är Lilla Mys ! En sån strålande liten bärstaty ! Det var nog den sötaste bärskulptur någonsin skådad 😉 Men..tja..är det nån som ska ha just den så är det väl just hon som bär just det namnet. Dessutom får ju vi andra njuta av det hela ändå !
  Men …blev det några bär över till prisutdelaren nu då ? Efter alla strapatser….?
  Kram och Tack !!! (för att det var roligt också =) Har skrattat högt och länge, länge nu !)
   
   

 11. Wow vilka priser! Andra plats, inte dåligt hopsnickrat av en sån som mig… Snyggt upplagt med blad och allt som ett riktigt stilleben. Hur var det gick du inte på målarkurs? Du kunde ju göra en snygg oljemålning av det där! Hoppas att prisjagandet inte medförde några fästingar den här gången! Kan man kalla dig prisjägare nu då?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s