Flitig som ett gruvbi? Äh, gör nåt kul istället!

 

And just who do you think you’re fooling?!

Den excessiva nederbörden till trots är det rejäl nyhetstorka i blaskorna, inte minst i gratisblaskan med stort M.
På väg till Gruvan får jag tips om vad jag kan ägna mig åt i den öde korridoren.
Minst ett av dem (ok, två då) har jag redan följt, vilket/vilka får ni själva lista ut.
Nöjer mig med att sno och presentera listan rakt upp och ner. Eller kanske uppifrån och ned.
Eller hur det nu blir.

 
Tidsfördriv för ensamjobbare:
 Gå näck, i pyjamas eller byt om flera gånger om dagen. (Fast hm, finns ju folk på de andra våningarna i Gruvan, tänk om . . .)
 Sjung i kapp med radion för full hals. (”Dunka mig gul och blå” – på SKÅNSKA?! Shit)
 Flexa om du kan och gå hem när uppgifterna är gjorda. (Allt är relativt.)
 Blogga om din ensamhet. (Ops)
 Rensa i mailkorgen. (Vilka mail?)
 Peta dig i näsan, rapa och fis närhelst andan faller på. (Alltså, jag är en väluppfostrad liten tant . . .)
 Ta med bärbara datorn ut om det är solsken. (Bärbar och bärbar, IT-avdelningen kanske har förlängningssladdar?)
 Ring kompisar i samma sits och beklaga er tillsammans. (Kompisar? Sits? Tillsammans?)
 Spring så fort du kan mellan skrivbord och skriva, ta tid och försök sätta nya rekord. Ställ ut papperskorgar som hinderbana. (Hallå, har ni hört talas om det ”papperslösa kontoret”, f’låt gruvan?) 
Nä, mitt Herrskap – nu drar dodon ut till grönskan.
Plask på er!     


Är det ensamt och tråkigt på jobbet?
Sitt inte där och låtsas som du gör nåt vettigt
klä om till nåt litet lätt och öva havsfiske istället!

// Kulmusik att sjunga med i: The Boswell Sisters – Concentratin’ //

PS
Just det ja! När jag läser den gode Svärtans skojiga tips om vad man mer kan ha för små hyss för sig när man lämnats ensam och övergiven på jobbet, så minns jag plötsligt den de lustifikationer som cirkulerade för någa år sedan.
Här nedan kommer de.
Go for it!

 

Annons

11 svar till “Flitig som ett gruvbi? Äh, gör nåt kul istället!

 1. Tjing :)Gött å se att det rör på sig!Jag har kav lungt :/Jag har snott din vädertupp.. 

 2. Och flitens klocka klämtar  antagligen för dig imorgon igen. Nåja..flit och flit. ..;-)
  Jo….Jag har varit lite nervös för det där mobila bredbandet för att se vad det egentligen ska kosta när första räkningen kommer. Men hittills inga gigantiska chocker.Fast helt och hållet kan man nog inte lita på dom. Avtalet står skrivet med väldigt liten text. Jag måste köpa nya glasögon för att kunna läsa det. Första gången var det någon rabatt men jag vet inte om det ska vara något mer av den varan ? Jag har ju fri surf men jag har inte lyckats hitta om det är några gränser för MB….
  Nåja. Det är kul så länge det varar. Hursomhelst funkar inte brännaren samtidigt som den lilla mobilmojängen är inkopplad ?! Men det är ju ingen större fara. Och lite segt är det allt, men bättre än inget alls. =)
  See You !

 3. Gruvbin, finns det såna? Det finns väl inte mycket blommor i en gruva? Eller gör det det? Skojig lista, tyvärr har jag aldrig kunnnat testa något sådant. När jag jobbade på tidningen var vi ju alltid folk där även om det inte alltid var full bemanning, en tidning måste ju komma ut även på sommaren, ibland var vi få, då gjorde vi såna saker som att baka våfflor i korridoren, det luktade visst i hela huset sen, vi fick stränga förbud att göra det mer. Jag hade en arbetskamrat som själv limmade fast sina saker på skrivbordet för han tröttnade på oordningen… Det kanske vore ett tips hemma för mig… *ser mig trött omkring på röran* 

 4. tog mig ett par friheter damen….dels adda dig till vän listan. dels kikade runt här inne….tears in heaven kanske var låten du grunna på? 

 5. Jaha ja … du sticker ut i grönskan i samma veva som jag drar mig därifrån.
  Kanske lika bra så … blir ju liksom inte så trångt mellan träna då … typ. 
   
  Varför inte anordna loppmarknad på inventarierna från gruvan … lite svarta pengar vid sidan om skadar väl aldrig …

 6. Har du inget annat för sig så kan du ju sova. Lägg några gem på golvet och sov sen med pannan mot bordsskivan och armarna hängandes mot golvet. Skulle någon komma in och överraska dig så börjar du snabbt plocka upp gemen…

 7. Börjar jobba på måndag men tyvärr (! ?) kan jag inte använda mig av några av dina tips. Det är bara är sätta igång att slita så fort  jag kommer innanför dörren. Hej å hå. Sllit å dra. Men jag ska smita lite tidigare i slutet av veckan om jag kan. Ha de bra Ankan 

 8. Fast….jag ska väl inte vara sämre…två ska jag nog klara av också ! 
  Och dina råd till ensamjobbare var väldigt handfasta och antagligen väl prövade. Ska tipsa sambon om det. Nästa vecka är dom bara två på hela kontoret. Och hela tisdag förmiddag är den andre borta. Då gäller det att passa på ! Egentligen verkar ju alla tidsfördriv användbara…även utanför gruvan !
  Ha det …en gång till 😉

 9. Oj !!! Svärtan har redan lämnat två spår efter sig, och inte lämnat något kvar till mig att säga. Lika bra att dra nåt gammalt över sig, gruva eller ej.
  Men du…Ha det i grönskan !  
  =) 

 10. Och kom på en grej till. Om du nu är ensam på kontoret även nästa vecka, så ta fram cigaretterna och rök vid ditt skrivbord allt du orkar. Vilken känsla..! Ett tillfälle som kanske aldrig kommer tillbaka. Du hinner vädra ut över helgen innnan dom andra dyker upp 😉 
   
  Nej nu måste jag skynda mig att gillra en fälla för vädertuppen. Jag har en eh… gås oplockad med honom.
   

 11.  Åh,  så kul det verkar att vara ensam i gruvan. Tänk om man fick vara med om nåt sånt. Kanske finns det nåt ensamjobb på nattskiftet? Jasså -Two down, the rest to go… Undrar vilka två. Med uteslutningsmetoden kommer jag fram till att du antagligen sitter naken och bloggar om både det ena och det andra där i ditt tomma kontor. Hoppas inte att den paranoida ubersturmbaumführern kom ihåg att ladda banden i övervakningskamerorna innan hon gick på semester.
  Glöm inte att lägga häftstift på vissa stolar och tejpa undersidan på mössen. Du kan ju också byta datorer mellan alla som har likadana så orsakar du både kaos och tränar musklerna på samma gång. Eller så kan du flytta på några tangenter på bordsgrannens tangentbord eller vill du jäklas ordentligt så samlar du på några “ö:n” från andras tangentbord och byter ut alla vokaler på kollegans till ö:n. Du kan ju också låsa toaletterna från utsiden med en skruvmejsel. Kan vara kul att se hur lång tid det går innan folk faktiskt vågar börja knacka och ropa in i dom tomma mysrummen. Eller varför inte superlimma fast alla saker som ligger på chefens skrivbord. Eller… äh, vad vet jag egentligen om gruvor.
  Ha det nu så bra där ute i den mörka skogen.
   
  Din svärta i mörkret
   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s