Doris släpper väder och andra heta semestertips

Regn eller solsken, samtalsämnena är oändligt varierade i dessa semestertider då korridorerna i Gruvan ekar tomt.
Vem som samtalar vet jag förstås inte, i just min korridor syns inte en käft. Min egen håller jag ståndaktigt stängd, snacka med mig själv kan jag göra hemma.
Men för att återgå till årstidens hetaste ämne – vädret. Som en lite tjänst till alla trogna läsare av ”Hello Doris” beslöt undertecknad i den gångna helgen att nacka en höna och se vad innanmätet hade att förtälja om väderutsikterna för den närmaste tiden.
Att det inte går att lita på SMHI, vet ju var och en med lite grå, vecklad massa mellan öronen.
Men ack, denna så hedervärda intention kom snabb och nesligen på skam då det visade sig att ingen av de försäljningsställen som undertecknad frekventerar hade väderhöns att erbjuda. Enda artikeln med hönsanknytning var en pelletterad restprodukt, varav av en styck kartong genast inhandlades.
Att läsa väder i dessa förtorkade exkrement visade sig dock var en övermäktig uppgift och de små torrullarna förpassades till växthusets planttråg, där de förhoppningsvis gör större nytta.

Vid det här laget var det inte utan att Yours truly misströstade en aning.
Men lugn, bara lugn – just som regnmolnen tornade upp sig som gråast och hejdlöst satte igång att tömma sitt spöliknande innehåll i backen, bröt sig en enveten liten ljusglimt fram och torkade lekande lätt upp vattnet ur gräsmattan.
Och se då, kom VÄDERTUPPEN på besök!

Tupp, tupp, tupp
innan jag får krupp
säg mig genast utan krus
blir det mörker eller ljus?
Skiner solen varmt och skönt
eller dränker vatten allting grönt?
Säg mig genast, tuppen – nu!
Hur blir de närmsta dagar sju?

Knappt hade undertecknad uttalat den besvärjande ramsan förrän Vädertuppen gal sitt svar.
Ni såg det ovan.
Ett svar så sant att det smäller om det! Åska?
Och därmed vill Hello Doris till slut passa på att vidarebefordra några semestertips som inhämtats under den gångna veckan.
Vi börjar med några trevliga resmål för de äventyrslystna:

Nr 1

Nr 2

Nr 3

Skulle ni, mot förmodan, inte nappa på något av ovannämnda exotiska resmål och det dessutom vill sig så illa att übermakten beslutar sig för att vrida på kranarna ordentlig, så misströsta inte!
Mina damer och herrar, här kommer det ultimata semesterrådet – direkt från den statliga byrån för äktenskaps- och samborådgivning:
För övrigt vill vi passa på att puffa för en stunds tidsfördriv på den spännande sajten "Will it blend".
But please, don’t try that at home!

// Resmusik: The Staple singers – I’ll take you there //

Annons

10 svar till “Doris släpper väder och andra heta semestertips

 1.  Haha, vilken galning han med mixern! Jag har tyckt mig märka att varje gång sommarvärmen kommer tidigt som i år (det var ju faktiskt rejält varmt i början av juni) så blir resten av sommaren kall och blöt. Inte vetenskapligt men titta hur det blev i år! I rest my case…

 2. Hej Aniara!
   
  Vill bara säga att jag är ute igen. Du var ju en av dem som verkade tycka om mig och ja, jag har ju faktiskt inte så många vänner. Hoppas att vi kan fortsätta att vara vänner. Och oj, vad jag verkar ha mycket att ta igen här på din blogg. Nu har jag att göra hela natten.
   
  Herr Brun
   

 3. Så fantastiskt snabbt du fann dig. Att ha sinnesnärvaro att omedelbart uttala den gamla ramsan när Vädertuppen så överraskande dök upp inför dina, förmodar jag, häpna ögon. De flesta av oss andra hade nog bara stått och gapat som fån, eller möjligen blivit rädda och sprungit vår väg. Och det måste jag säga, jag har nogsamt studerat vädrets utveckling de senaste dagarna efter din scoop-liknande publicering och jag kan bara ge uttryck för min förbluffning. Det stämmer ju. Vädertuppen har rätt. Igen!
  Men, hm, regn-sex. Är det nån variant av indianernas regn-dans? Och framkallar det regn, eller avvärjer det ovädren? Tja, det får man kanske aldrig reda på.
   
  Der Schwartze
   

 4. Tackar för gratulation. :-)Och visst är det klantigt – att bara få sajten att halvt säcka ihop.Säcka ihop helt, ska det förstås vara. Allt annat är för amatörer. 😉

 5. Tur man kan ha hönsen till nåt, nu när det är mest skit med vädret också 😀

 6. Och tack för gratulationer ! Men visst är det värt det ? Bloggandet. Som Askungen säger; Vad är väl en bal på slottet ?….(och efter lite betänketid)…alldeles, alldeles underbar. Tja…typ som bloggandet.
  Men det var väl ett försök att vara en aning självironisk. Det här med sjukskrivning och allt. Försöka duger. Hmmm.
  Och vi får väl önska oss en god fortsättning på det nyss påbörjade tredje bloggåret. Verkar lovande tycker jag ! =)
  Ha det du !
  See you 😀 !

 7. Väder blir det alltid.Inte mycket att göra något åt vad det blir heller.Lika bra att inte bry sig. :-)(Säger jag som ändå bara sitter inne på kontoret…)

 8. Det där med regn sex verkar inte så dumt men blir det inte vansinnigt blött? kram

 9. Imponerande vad man kan göra med en mobiltelefon. Fast jag är glad att det inte var tuppen som gick samma öde till mötes. Vad skulle det bli för väder då ? Burr ! Vågar inte tänka på det. Fast det kanske inte kan bli värre än det redan är. Och just nu kom solen fram efter det åskväder vi hade tidigare. =)
  Ha det !

 10. Tur du inte nackade en höna! Jag börjar hålla med yngste sonen om att man absolut inte får döda hönor, inte ens om de blir väldigt gamla och skröpliga och itne lägger ägg mer. Mina hönor är mina kompisar, så jag är ingen riktigt bonde som kan äta sina djur som det ska vara…
  Någon gång i veckan kommer vår tupp, jag ska fråga honom om hurdant vädret ska bli, jag hoppas på sol men det ser grått ut i smhi prognoser iaf, hoppas att de har helfel den här gången också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s