What to do, when the sky ain’t blue

 
– Vill ni se film eller baka?
Mamman är ute och vallar sina telningar mellan två regnskurar.
Själv spetsar jag öronen i väntan på svaret. Med mina fördomar om det uppväxande släktets förkärlek för passiv konsumtions, är det väl närmast givet.
Fast det dröjer. Tvekan?
– Baka!
Surprise, surprise.
– Fast vi kan väl se en film sen?
I rest my case.
Annons

11 svar till “What to do, when the sky ain’t blue

 1.  
  Heej vännen!
  Jag har varit ute på vägarna ett tag.
  Puh, varmt som attans när man varken har AC eller dusch i bilen.
  Hoppas allt är väl med dig.
  Jag minns när min mormor bakade pepparkakor, centimetertjocka och mumsiga.
   
  Sköt om dig … See Ya !
  ~i~ Kram ~i~
   

 2. Jag har två slökorvar och ett riktigt kvicksilver så de skulle nog inte kunna enas om en sådan fråga. Däremot skulle de nog alla vilja att jag bakade lite oftare…

 3. Stora slottet Drummeldimp ligger bortom fjärranDit får ingen komma in som ej kan baka struvorGyllenkrull och Sockertipp Kom skall vi dansa häxan våt!Vill du mej här, så har du nåt. Sov du lilla tryneKungen är full av stock och sten, skogen är full av lingonbenPer är full av tomtar, hur skall lillan orka?

 4. Jag tror mina barn gärna hade bakat också, åtminstone den yngste, och så gärna käkat upp det bakade till filmen sen… Tyvärr orkar jag inte så ofta baka med dem, det blir lätt så bökigt att baka med ett par barn och är man konstant trött blir det jobbigt, lättare att baka själv, ännu lättare att köpa färdigt…

 5. *S* Jag trodde de skulle svara baka utan tvekan, fast det beror lite på åldern också…?! Kanske är jag den obotlige optimisten? Eller önskar att jag vore i alla fall…! Kram Tonårsmorsa.

 6. Helloooooooo Dodoooooooo!!Den där ungen kommer att växa upp och bli en god samhällsmedborgare. Först arbete, sedan nöjen. :-)Men att baka kan ju förstås också vara ett nöje. Gottsomtusan åtminstone ;-PKram o klapp/Rob

 7. Ah, tack  för att du är ute och surfar i de torra fiskarnas receptvågor ! =) Var i Portugal för 8 år sedan och fick då för första gången höra talas om den torra fisken som importerades från Norge till Portugal och om Bacalau. Den smakade väldigt gott där vill jag minnas. Den friterade varianten minns jag inte att vi fick, men det är väl som du säger ett brasilianskt recept som jag ännu inte har tagit till mig. Fast den länken jag fick verkde gå till en portugisik sida. Verkar spännande. Men det är väl inte bara musik, utan också matrecept som rullar fram och tillbaks över Atlanten om än i lite ny klädedräkt för varje gång. Vi tänkte just idag öppna torrfiskinpackningen och erbjuda som alternativ till chips, som drinktilltugg. Ska se om jag kan översätta den där "bolos"-sidan så kanske det kan bli något mindre torrt nästa gång.
  Ha det 😉 !

 8. Vad blir det för film?

 9. hejsan pinglan…hur rockar det? jag var o kolla på pugh i fredags, han hade med jojje wadenius på gitarr, du vet han som spelade ett tag i blood sweat and tears? lirarn spelade sina barnvisor dock…dom var öken redan när dom kom.

 10. Varför ha kakan när man kan äta upp den också ? Typ…;-)

 11. The kids are just like there mothers … in-between!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s