Om att komma ikapp sig själv


Lugnet före midsommarstormen.

Återigen går vi mot mörkare tider och rätt som det är – SVISCH! – är det natt redan klockan fem.
Själv jobbar jag fortfarande på att komma ikapp den tid som flytt och har inte hunnit längre än till midsommar.
Den var, som alla vet . . .

 

BLÖT!
Inte precis väder att springa ut och masslakta björkar på.
Så . . .


det vart ena litten skit. Fast för syns skull bars den traditionsenligt på plats av ett gäng morske män. Assisterade av en något konfunderad ung dam.


Väl på plats såg det mest ut som om prins Hatt i Underjorden varit framme och dragit ner stången.
Inte riktigt klokt, med andra ord.


Tämligen medtagna av stångeriet drog sig folket inomhus och smaskade på bullar och tårta.
För första gången på xx antal år hade undertecknad inte tillverkat en enda av gräddbomberna utan cheskvinnomässigt delegerat ut den grannlaga uppgiften.  


Men skam den som ger sig, även en neddragen stång tål att dansas runt. På med stövlar och regnställ bara.
Små grodor plaskade och vadmal vävdes, den besökande düske pojkvän höll på att vika sig dubbel av skratt  och inte en mygga fanns att vare sig skåda eller svära över.

Se där, en höjdare att glädja sig över!


Senare på kvällen, på annan plats högt över sjön, sågs Yngsta Fröken Syster dansa bångstyrig häst med allra yngsta damen som ryttare.
Och för ett ögonblick var nästan allt frid och fröjd
Några dagar senare slog Gruvans portar igen.

Otäck fortsättning följer . . .
 
// Meanwhile: Calexico – Quattro (World drifts in) //
Annons

11 svar till “Om att komma ikapp sig själv

 1. Blöta midsommaraftnar har jag hört talas om men det finns ju minst två sorter 😉 Jag åt iaf sill & potäter med inlagda rödbetor, på norskt vis.
  Bild nr 2 ovanifrån, vyn över blötheten med växthus och allt, är helt trolsk, underbar – ja, som bild betraktat alltså. Förstår att jag ser Gudruns härjningar i bakgrunden men bildern är bra ändå. Så den sista bilden med härligt dansande ung flicka med liten flicka – toppenfint! Är inte mycket för midsommarstänger men den där såg beskedlig ut åtminstone.

 2. I kapp … i regn cape …  och aldrig tar det sluuuuut < Anna-Lys >

 3. Hinna i kapp var det ja… du milde, jag som ligger efter sen början av maj… det blir inte lätt det. Jag tror jag tar ett raskt kliv och låtsas att jag legat i koma hela den tiden, vilket är närapå sant och fortsätter här och nu som om ingenting hänt…
   
  Det var en söt midsommarstång, nästan så man kunde hoppa jämfota över den i små grodorna, som du nämnde ser det ut som någon underjordning dragit ner den några meter, kul!

 4. HEJ DAMEN!!
  Hur står det till med dig? Och hur hinner du med att fylla din sida med så mycket godsaker?
  Ville bara säga att du alltid kommer att finnas i mitt hjärta.
  Ha en bra sommar.
  Kramar
  Carlos

 5. Oproportionerliga stänger är vi vana vid i vår släkt och bekantskapskrets…..hrm………ja. Tyst nu!!! inga följdfrågor på det tack. Min semester är blööööööt och det innebär storstädning inomhus till att börja med.

 6. Ja du verkar ha haft det lika blött som vi hade det midsommar och har haft sen dess. De pratar om att vi väntar på ryssvärmen. Har inte längtat efter mycket från det hållet men nu längtar jag efter värme och sol. Tror jag håller på att få fotsvamp efter att ha gått i alldeles för blöta skor. 🙂 Ha det bra kramelikram

 7. Ja, det finns de som begriper sig på att fira midsommar också finns det vi andra…Men det blev lite sill och päror i alla fall :DVäntar otåligt på den hemsak fortsättningen.

 8. Vilka underbara midsommarbilder! Här klarade vi oss från regn men lyckades inte åstadkomma ens en liten fjuttstång så jag är imponerad :o)

 9. Vadå regn… äh… en strålande sol sken på sill och jordgubbar, så de så!

 10. He…nu ser jag…morske män var det…inte norske. Hm…är väl lite "norskifierad". Och tur att jag har mobilt bredband så jag inte missar den otäcka fortsättningen.
  =)

 11. Oh, ja visst ja….jag har x antal bilder från i midsomras också…när ska jag hinna lägga ut dom ;-)? Men, i alla fall….vilken söt lite stång att dansa runt =) Och den där bilden med bångstyrig häst och yster syster var fin med en bakgrund som faktiskt liknar det Norge jag just lämnat. Vackert ! Och de norska gästerna måtte känna sig som hemma. Kanske även vad det gäller vädret ?
  Ha det !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s