Flowers für Alle


En liten blåing tittar blygt upp ur det gröna nånting.

Ok, so the Dodo might be over the Ocean – det hindrar henne inte från att anta den smöriga utmaning som det globala IT-företaget TRANSMADE WEBBLOGGS Inc. nyligen kastat fram genom sitt sötsliskiga filtrerande av herr Svärtans tidigare så fräscht tankeväckande och mörka epistlar.
Vad gäller den stackars svarte själv, så tycks han numera transformerad till en riktig herr . . . usch, tvekar att säga det än mindre skriva det, nån annan färg eller nått. Kolla själva.
Så nu är det mer blommor åt folket som gäller! Fler änglar åt hemmafruarna i Trosa!
Und so weiter.
Men som sagt, de Dodo är inte den som är den utan begav sig självklart snabbt ut i den amerikanske vårvintern för att föreviga lite vårgrönska.
Och se det fanns det faktiskt ett och annat spår av. Från sibiriska minus 13 ena vecka till medelhavska +13 andra veckan (ja, vi snackar Celcius här), inte att undra på att det spritter i lökarna!


Med sann patriotisk kämparglöd tränger sig de små amerikanerna upp genom snöresterna och sprider rättfärdiga frihetsideal och demokrati över hela trädgården.
Ack ja, ack ja, det vattnar sig i ögonvrpn.


En bit uppför gatan mötte dock en syn som fick det att tåras ordentligt i ögonen!
Släng er i väggen små snödroppar, miniblåingar och krokusar och vad annat bjäfs där är – HÄR kan vi snacka om blommande vår!
Penséer en masse mitt i mars! Uppvuxna, utslagna och hela baletten efter blott en vecka efter sibiriska snöoväder!
Wow!
Suck . . .
En närmare titt på de små underverken (så nära man nu vågar när folk har skjutvapnen laddade och klara i garderoben eller var de nu har dem) avslöjade förstås den så surt smakande sanningen:
Grannens penséer är av PLAST!!!!

Och bara för det så passade jag på att plåta delar av grannens övriga lilla trädgårdsutsmyckning.
Super duper ju!
Tyvärr vart det bara ett litet snapshot i förbifarten, vågade inte annat – hade redan haft en liten sammandrabbning med ägaren till huset.
Feg Dodo, med andra ord

För övrigt har det nu börjat snöa igen . . .

Annons

8 svar till “Flowers für Alle

 1. Är de månne irlandsättlingar dina amerikanska grannar, eller gillar de att fira St Patricks day ändå? Den där trädgården ser nästan lika illa ut som Mattis, närmaste grannen på landet (inte jättenära som tur var…)
   
  Vi har såna där blå blommor på landet också, tror de kallas blyblommor här, vad de kallas i Amerika har jag ingen aning om. Penseerna såg rätt fina ut för att vara av plast, men så lågt skulle jag inte sänka mig, ok, vi har sidenblommor i fönstren på landet än så länge men ingen plast utomhus…

 2. Hej Doris! Du verkar ha anpassat dig ganska bra till den nya miljön. Du börjar bete dig som en SR korrespondent i USA.
  Men det ser ut som om våren blir ett faktum även over there.
  Hur går det me cappuccinon?
  Ha det gött

 3. Först regnade det, sedan snöade det, sedan åkte jag en sväng med bilen.
  Mer plast åt folket och dofter finns på sprayburk.
  Vet inte varför jag kom på det just nu…
  Glömde bort att göra manikyr efter tvagningen…får bli nu i stället.
  Jag har ätit popcorn idag…dä du!

 4. Tack för din uppmuntran och sympati. Ja, det är inte roligt det som försigår hos mig. Hoppas att jag kommer på en lösning annars är det slutet för Svärtan. Än så länge verkar jag kunna kommentera ofiltrerat i alla fall. Men, ändå, fina bilder av den amerikanska våren du har lagt upp här. Och vilken kontrast mot hur det såg ut när du kom dit för, hm, hur länge sen är det nu, 3 månader? Känns så i alla fall. Men akta dig nu så att dom inte skjuter dig. Så tycker att du klarat av utmaningen väl och "the prize check is in the mail".
   
  Der Schwartze
   

 5. Krokusar?!Tja jag fortsätter väl på det inslagna väderleksrapportspåret genom att meddela att jag sopade snö från bilen i morse. Och det enda man har som skulle kunna tina upp en frusen själ är en varm flaska whiskey som ligger i skåpet ovanför frysskåpet (därav värmen). Men näh….har aldrig varit en ensamdrinkare. Dessutom har jag tvättid mellan 07:00-12:00 i morgon. Drömläge.Tjoflöjt.

 6. Oh, my god ! The american way of gardening ? Upphör aldrig att förvånas. Men kul att få en inblick….fast, som sagt, riskera inte livet för vår skull nu, och inte ens för ditt uppdrag från Svärtans "Transmadepolare" 😉
  Skönt med lite värme…Ha det !

 7. Spritter i lökarna, jo jo. Och dessutom så spirar det i rabatterna. De där blåingarna ser ut att vara samma sort som envist har blommat hela vintern i mina rabatter. Verkar inte vara frusna av sig.
  Plastblommor i trädgården, hm, kan det bli mera amerikanskt. Förmodar att skulpturen i förgrunden föreställer grannen själv när han siktar med muskedundret på någon inkräktare.
  Be careful out there!
  Mox

 8. Våren var på gång här med. Men helgvädret verkar bli stormigt och regnigt och nedrigt. Så njut av våren där du är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s