Julen anfaller


Jo, jag tog bilder som var skarpa också, men jösses – lite snäll får man väl vara? Låt stackars gaphalsen vara anonym.

Knappt har jag hunnit hämta mig från de bubbelinstängda snöodjuren förrän jag har vägarna ner på stan och får mig en rejäll julesmäll i nobban.
Smack!

Mitt på innetorget står Stadsmissionens egen lilla Franka Sinatra och gal som stucken gris. Det är behjärtansvärt, öronskärande och mycket, mycket falskt.
Å andra sidan hittar jag det kompletta bandet av "Det glada Sverige" i deras boklåda för ynka 250 kr. På nätets antikvariat kostar det minst det tredubbla.
Man kan bli glad för mindre.


Högt över torgets irrande konsumenter intager vi en slabbig lunch före fredagens möte.
Och se där, ännu en tandrikt grinande snöman.
Efter att ha kommit över första chocken undrar jag om det kanske rent av är en liten politisk kommentar?
En liten påminnare om att växthuseffekten snart fått all snö och is att smälta?
Hm, å andra sidan  . . .  näää.

 

Jinglande klockor och tomtar i skyn, här anfaller minsann tomtarna i flock!
Ok, vid en första anblick ser det kanske tämligen oskyldigt ut, men . . .
 

. . . titta närmare och du ser vad de egentligen har för sig.
Just det, kasta jättepaket i huvudet på intet ont anande stackars köpomaner!
Här snackar vi äkta JULEFRÖJD!
Annons

8 svar till “Julen anfaller

 1. På stan har tydligen tomtarna tagit över.

 2. Nordstan har jag varit på en, kanske två gånger. Jag är inte mycket för shopping och såna där ställen där de smäckt ihop massa affärer gör mig alltid lite yr i huvudet…
   
  Falsksång har en trevlig sida som sagt, och det är ju att man, förhoppningsvis, låter bättre själv, men det känns lika pinsamt ändå *tycka*
   
  Jag är annars en så hemsk människa så jag älskar julpyntande och julskyltning, nu när de tänder såna där ljusarrangemang över vägar i affärscentrum och stora granar på torg och sånt, då känns det faktiskt lite lättare, hade man sen några små snökorn som lyste upp tillvaron hade det varit ännu lite bättre!

 3. Haha!! Jag var i nordstan igår (trotsade mig själv, hatar huset)…då var det en gubbe med en ensam liten mandolin som "underhöll"… Inte var han från Frälsningsarmén och inte var han nykter… Men underhålla, det kunde han! Har en tendens precis som Lillemor här nedan att skratta åt andras oförmåga till självinsikt (eller vad det beror på). Kan fastna framför eländiga framträdanden, och applådera fanatiskt medan samvetet dras mellan samvetskval och ironisk tillfredställelse…
  Låter det rikigt illa kan jag till och med ringa upp min kompis Lena och dela med mig av "upplevelsen"…
   
  Blev ju som en bikt… Hemska jag! 😉
   
  Ha det bra och hälsa vår gemensamma vän om du pratar med henne!

 4. Aah…what a shame……att inte Do-do-de-li-do-don filmade örongisslet så vi fick ta del av det på rikt. Jag hör nämligen till den elaka skaran som gäärna fnissar åt andras falsksång. KAN ha att göra med att jag gärna lyssnar till de som kan tänkas sjunga sämre än jag själv. För att helt enkelt bättra på självförtroendet. Tror jag. Har inte vart på nån riktig psykoanalys för detta ännu men…Jag vill också vara i Nordstan och bränna pengar. Suck.Ha det gött!/Lillemor

 5. Ja nu fick man ju riktig julkänsla av alla bilderna. Tack för kommentaren på min sida, kul att du gillade mina fotoredigeringar. Den med brinnande glassgubben va lite av en hämd på min tidigare arbetsgivare, kändes nästan lika skönt som å elda upp kiosk-helvetet på riktigt ;0)
   
  Kram………….

 6. Inte utan att jag längtar lite till Göteborg. Igår såg jag Tom Alands film om Jesper Odelberg och då fick man både åka spårvagn och gå på Nefertiti och lyssna på Bohus Big Band  (med Jesper).Det där Konstmuséet tycker jag om också, men det mesta har jag ogjort i Göteborg,. Hitar inte alls faktiskt.

 7. Doris de Dodo, "den barmhärtiga fotografen"….ja, det var sannerligen en god gärning !
  Så nu börjar julstämningen på riktigt i Göteborg, med pressfotografen mitt i tomtevimlet….kan riktigt känna lackdoften och höra prasslet från julklappspappret och små förväntansfulla aj från barnen som fått klapparna i huvudet.
  Ser fram emot en minst lika glädjefull fortsättning !

 8.  
  Åh så trevligt du måste ha haft det, bland gaphalsar och tomtar på loftet…
  Ja, eller nått.
   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s