Och livet då, vart tog det vägen?

Helg, summering – slö, slapp, amöba – mönstret upprepar sig.
Envist oinbjudna flyter frågorna upp till ytan: Liv eller överlevnad? Leva själv eller genom andra?
 

Köp mig! skriker löpsedlarna till svar när jag såsar iväg för att lördagshandla lite bukfylla.
Jodå, kul att di konglige vart på djungelkalas. För dem alltså.
Leopardklädd düska käkade ormsoppa och knugen bar afrofrisse (längre ner på löpet) och har ni sett på fan, nu drar det ihop sig till prinsessförlovning – IGEN!
 
Annars hoppade jag högt i höstmörkret tidigare under veckan. Kärlekskranka kvinnor drar tydligen omkring och gör landsbygden osäker. TV-odlade bönder har fått ges väpnat skydd och inte en åker är, vad de nu skall vara om höstarna.
F*n har missat det där såperiet. Får rycka upp mig och kolla spektaklet så jag kan hänga med i lunchrumsnacket i Gruvan.
Så engagerande är tv-böndernas avsaknad av kärleksliv att en av gruvdamerna hoppar upp på alla fyra på lunchbordet . För att visa hur en av de kärlekskranka, en veterinär, försökt locka till sig en av bonnläpparna.
– Hon var ju inte naken, fast hennes bröst ramlade nästan ut, upplyser den demonstrerande damen.
– Du menar juver va? inflikar den ende närvarande mannen.
Och försvinner visligen snabbt ur rummet.


Idol, se där är en annan såpa jag avsiktligen missar.
Mer oroväckande då att magen min tydligen svullnar av att bäras iväg till gruvan!
Oroväckande är också att upptäcka hur snålvattnet rinner till vid åsynen av färdiglagad frysmat affischerad på stortavla.
Snacka om att vara hungrig!
 
Så, återigen vrålhungrig, nappar jag åt mig några gratishäften i mataffären under lördagsvisiten.
Ok, så jag lever kanske inget spännande eller för resten-av-mänskligheten-meningsfullt liv, men en vardagshjälte skall jag väl i alla fall klara av att vara!?
Tror jag sätter igång genast!
Med att fixa middag.
 
//Öronen fylls av: David Bowie – Life on Mars (kanske det finns om det nu inte finns så mycket av den varan härnere . . .) //
Annons

8 svar till “Och livet då, vart tog det vägen?

 1. MAKI .......damen med rosor

  Hello! Har försökt skicka lite små kontakt till Dig men inte lyckats?????MEN,,,,,,,,,,NU kom jag fram????
  Hinner inte läsa så mycket vad Du varit med om ,,,men jag tittade bilderna på "ett skepp kommer lastat" och tjusshan att jag tyckte  att "Life on Mars"  passade precis in i det hela,,,,,,Hade Du tänkt det så eller?
  Vilket som ,,,ha en bra vecka.
  hello,,,,,,m a k i

 2. TACK snälla söta rara Dodo för att du håller mig uppdaterad om k-a bönder, drottningar kungar och djungelpartyn. Själv har jag lärt mig en ny svamp och hur man skulle ha gjort när man fick punka på bilen…men nu är jag tillbaka i min gruva. Hälsningar Kerstin

 3. Själv har jag helt självvalt valt att inte följa någon såpa alls av dem alla och tycker nästan det känns skönt att slippa vara med i de fåniga diskussionerna. Fast jag tänkte faktiskt tittat på bönderna, men glömde det, men det lät inte som det var nåt att missa. På något sätt känns det lite nedvärderande av bönder, som om de vore nån annan art. Och eftersom jag är bosatt på landet mitt bland massa bönder tycker jag det känns nästan lite kränkande.
   
  Men det där med liv och överlevande… just nu känns de flesta dagar mest som ett överlevande, en transportsträcka och det känns inget vidare, transport till vad? Livet? Döden? Julen? Nästa vecka?

 4. Såpa och sopor … eller vad det heterMen VI då? Är inte bloggarnas liv en såpa av alldra högsta rang?Allvarligt … vad är skillnaden? Ja förrutom att vi inte är på samma löpsedlar ….in Deep Skit < Anna-Lys >PS tack för din fina kommentar!!! DS 

 5. Hahaha ser framför mig dom väpnade vakterna, hur dom vankar av och an i leriga, plogade fåror och väjer för en och annan höna och gris som vill passera.

 6. Uppe mitt i natten…sömnlös…och vad ser jag ? Vilka liv man kan leva genom andra.  Leva eller överleva ? Och jag som hade fattat tycke för dina gruvkamrater, för det där med handdukarna…men juver ? Och alla dessa såpaliv ? Hmmm…det borde finnas alternativliv. Bra, eller säkrast (?) att du håller dig till vardagshjältarnas enkla vanor….och nu blev jag trött bara jag tänkte på vardagen. Tack för det…kan nog sova nu….annars får jag ta hjälp av sovljuden här intill…
  Ha det (men har verkligen magen svällt ?)gott och hoppas du överlever iaf !

 7. Kan dé hjälpa att – följa stigen, månne?
  Ja, eller nått.

 8. Underskatta aldrig kraften i en "bra" såpa. Bra att hålla sig uppdaterad, du blir nog poppis i lunchrummet 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s