Skiftbyte i Gruvan

 
 
Höstens första storfika, sommaren är över.
Okända brunbrända ansikten poppar fram här och där i korridorerna och snart har jag fullständigt tappat all pejl på vem jag borde veta vem det är och vem inte.
Själv tillhörande nykomlingarna bär jag tydliga drag av apa.
– Ja just det, det är du som skall hålla på med . . .
De båda ungherrarna som över sommarens arrangemang befolkat bassängrummet – i vetenskapligt syfte, packar ihop och drar söderöver.
På måndag skall det dyka upp en ny jeppe på platsen mitt emot.
Hoppas att det är en hyfsat pratbar typ.
Eller inte. Kanske blir mer gjort då.
 
Sen i starten hastar jag till torget för att ta vagnen till dagens skift.
Aj fasiken, den gick just.
Men vad är det för påsar som står lite här och lite där. Tomma, sånär som på ett pappersark i botten.
Ah, nån slags reklamkampanj förstås. För chokladklet och så en Metro på köpet.
Men jag då? Jag vill också ha ju!
De käcka ungdomarna som delar ut ser mig inte.
Alla får men inte jag.
Det är synd om mig.


Endast tomma påsar. Är det livet det?

 
Veckans kioskvältare
 
 
 Veckans "Hellre förr än sen"


Augusti sjunger på sista versen och i godis- och tobaksaffären har geschäftmannen redan börjat rada upp julförpackningarna.
Men hallå!
Höst först kanske?
Nähä, inte det nä.
Annons

12 svar till “Skiftbyte i Gruvan

 1. Om fyra månader är det jul. Va bra, då har det vänt och det blir ljusare igen.

 2. Ja. tom påse. Så e det. "Påsar till alla" får liksom ny innebörd. Men vad e det för små hus som syns på bilden med den hemska julskylltningen? Små hemliga hus längst ner.. det gillar jag 🙂

 3. Fanken åsså är det så illa,är jag tant jag med? Får försöka att skyla det som skylas kan och ge mig en riktigt klämmig åkerbrasa.Brrr så det drar mellan veke å lår 😉

 4. Julskyltning redan *svimmar* det är ju för 17 fortfarande sommaren. Tips, gå in till butiksägaren med en stor fet almanacka och peka på augusti…….

 5.  
  Att bli snuvad på överreklamerad choklad och i ren frustration gå och välta en kiosk … Det är nog bäst att man håller sig på avstånd så man inte får på moppo.
   
  Själv så lyckades jag ta mig ur den sanddränkta öknen.Embarkerade ett fartyg och är nu till sjöss tillsammans med Pilot-Major John Blackthorne (Shogun).
  Tände hon verkligen fyren?
  Neeej gud,vi går mot klipporna!

 6. Det verkar inte som om du tog min utmaning att spela en låt med D B som jag aldrig har hört på allvar. Kanske bryr  du dig inte? Men betänk, utan förlåtelse från dina medmänniskor, så kanske du inte hamnar där du hade tänkt när dina dagar är räknade. Dålig Karma och allt det där vet du.
  Jag har tagit mig friheten att leta lite själv. Hittade ingen låt som var för mig okänd, men väl en version som jag inte kände igen. Så nu kan jag i alla fall förlåta mig själv vissa dumheter jag gjort.
  Namnlös var man till på köpet förut. Inte ens det får man behålla. Det är en del av den internationella konspirationen. Vänta och se.
   

   
  Der Schwartze

 7.  
  Hmmm ungtuppar vid bassängkanten … det där måste jag ha missat tidigare *mums* … har du jobbat i en pool … alltså inte en ambulerande tillvaro … tja vad menar jag ?
   
  ÄR det dem du har suttit och glott på hela sommaren 😛
   
  Höst … underbart … vilka färger … åhhh längtar *suck*
   

 8. Hmmm!? whipitgood!
  Var har jag hört det förut? Klingar bekant.

 9. Men då…vad är det för trams ….hösten är inte alls här … än …det är bara sensommar …sept okt med …sen kommer hösten ..deppa nu inte mer …. Jag ser dig och många mer … *fniss* … har du helt sålt smöret och tappat pengarna ….
  Se så ….här kommer en påse Lördagsgodis och en Kram,  gaska upp sig 😉
   

 10. Sommarn kommer o sommarn går men livet består,, ja o historien är en grymt bevis på vad som händer med ungdommar i dagens läge,, ska nu inte dra alla över en kam men många finns det,,, ha det så bra me godis o vagnar,,:)

 11. Chokladklet ? Den var säkert för gammal och skulle ändå reas ut…"surt sa räven" eller så var den "alldeles, alldeles underbar"….suck.
  Solen skiner idag och det är ju tur för det är lördag. Hoppas den skiner där du är också !
   

 12. Lennie Christian

  Hallo Vännen
  Ja nu är sommaren slut, vart tog den vägen? Han nog inte riktigt med. Så kommer hösten, julen närmar sig steg för steg. Våra handlare tror att vi ska köpa julklappar redan nu, så här långt innan Jul. Vänta bara snart kommer semlan att bakas. Inget är sig likt som förr. Ha en trevlig helg, önskar jag dig. Lev Väl I Harmoni //lennie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s