Och här kommer svaren!

Ladda ner omslaget till Dorismixen! (Här i förminskad version)

Gåtorna i livet är många, en del finns det svar på – andra inte.
Men här på Hello Doris gör vi förstås så gott vi kan och skall självklart inte lämna er i ovisshet. Åtminstone inte vad gäller svaren på de frågor vi själva ställer.
Que?
Jo, det var det där med musiken. Den vi snabbmixade ihop för att fira våra första 365 dagar.
Gissa vem och vad, uppmanade vi våra kära besökare, men inte var det många som svarade på den utmaningen.
Visst gjorde en del, mer eller mindre trevande, försök, men någon 17-poängare såg vi minsann inte röken av! Även om vi, i ärlighetens namn misstänker att det möjligen fanns nååågon som prickade in de flesta låtarna. Som exempelvis gröningen.
Med beröm bör även nämnas insatser av ”Det skall vi fira –Millroll”, Jonna_Pride och så förstås San Herself.
Nåja, nu skall vi inte vara såna. Svaret på vilka artister som tagit sig an vilka låtar finns nu för nedladdning i pdf-form. (Se under rubriken ”MISSA INTE  Nytt etc hos DORIS” här till höger).
Skriv ut pdf:n, klipp (skär) ut efter strecken, stoppa in i ett cd-fodral, bränn låtarna på en cd-rom och – ta da! – ni har en liten mixskiva för mysiga hemmakvällar.
Eller nått.
Ja, ja, ni gör som ni vill.
Och gärna lite till.
Snaps och sill.
Dill!


//For Your Ears: Talking Heads – This Must Be The Place //

Annons

12 svar till “Och här kommer svaren!

 1. Inte var det många jag kunde, inte… (skäms!) Flera av typen "hmm, detta har jag hört någon gång, men vem var det nu då… och vad hette den egentligen?". Jaja, man kan inte vara bäst på allt. 😉

 2. …hm…tack för uttömmande svar ! Jo, musik…jag lyssnar ju mycket som de jag umgås med, eller har åtminstone gjort. I föräldrahemmet var det mest klassiskt och lite jazz och Povel och swedanes, men BEATLES hittade jag till själv…det var ju min tidsepok..men även Stan Getz och sen blev det första pojkvännens hela musiksmak, fast vi hade mycket gemensamt också…men mest jazz, influerad av turkisk musik (massa konstiga taktarter), bossor och sambor, Chick Korea, Jethro Tull och all möjlig funk och fusion…han var musikstuderande och lärde mig att analysera musikers kunnande vilket faktiskt gjorde allt så mycket tråkigare på ett sätt och sen var det en sådan lättnad för mig när jag för egen maskin kunde både skapa och hitta musik och för mig har nog den dansanta, svängiga musiken varit den viktigaste och bästa oavsett vilken världsdel den kommer ifrån. Däremot är jag på något sätt trött på att alltid höra engelska texter och därför dras jag mer mot den mjuka vackra portugisiskan, exempelvis…så där. Nu ska jag också iväg. Lycka till med plantorna, (och solen leker kurragömma här också faktiskt) och Linnégatan har jag också fikat på. Trevlig del av Göteborg.
  Ha det !

 3. …förresten verkar du ha haft koll på all musik under nyss nämnd period + lite till ? Eller är det bara som det verkar ? Musiken du skickade till färgradiopremiären t.ex (och som jag diggade stenhårt !), var ju annorlunda mot denna "ärt-samling"…..inte många kvinnor här, t.ex. Men jag har laddat ner några av ärterna…som jag ju har nämnt….
  F ör övrigt…jo, min profilblogg tenderade till att bli lite lång och kanske snubblade jag över mina egna argument och hittade nätt och jämt ut ur demsamma…förstår om din "bortkollrade" kommentar också blev en aning flummig…som man ropar i skogen får man svar, eller ? Hursom helst tycks det finnas en del där att fundera över oavsett mängd ord och flummigheter.
  Solen skiner här !
  Ha en god lördag på avenyn eller varhelst du tar din latte och cigg ?! 

 4. Jo, musiken är helt OK och mycket värt att lyssna på och bra…men jag har aldrig varit uppdaterad på den sorten just….ingen värdering i det…..70-80-90-tal blev mest jazz, Blood Seat and tears och lite annat …men …vi hörs,
  Tjingeling …ska gå ut nu !

 5. Det var lördag i dag med och så kommer tredje lördagen på raken i morgon…
  Det måste ju betyda något positivit att jag ska ut den tredje lördagen som ÄR en lördag..i morgon.
   
  (jag skäms! JAg fattade inte att det var en tävling när jag lyssnade på några låtar från listan och hittade favvolåten med Johnny Cash..)
   
  Jag ska försöka vara mer noggrann och uppmärksam nästa tävling som kommer från "Hello Doris- din favorit space i cybern"
   
  peace
  både under den första, andra och tredje lördagen denna vecka

 6. Det var ett fint omslag!! har missat något ser jag
  Ha en skön kväll och sköt om dig
  Vicke

 7. Hey…still working…(work som i funka alltså, inte jobba ;o)…)
   
  Har t o m återaktiverat brandväggen och det funkar ändå. Första killen hade nog inte riktigt koll!
   
  Låtlistan ja…några kunde man väl men det var lååångt ifrån 17 rätt. Kul initiativ att dela ut ett designat skivomslag samt möjlighet till nedladdning! Då blir ju liksom alla vinnare…=)

 8. Stilla sig nu…newmill uppdaterar sig ständigt och nya profiler droppar in som regnet från vår himmel…så gör också drinkarna..det är bara att slå sig i slang med farbrorn med flaskorna…han har det man önskar…any time !
  Welcome !

 9. Att Du är en kvarts norsk på fädernet – VAD betyder det ?? Är jag OCKSÅ det om min farmors pappa kom från Norge ??  *s*

 10. Kul, fast fel ….not my cup of tea……men, men det är ju skönt att ingen kunde vara perfekt. Fint omslag !

 11.  
  Hm… Man kanske skulle ha skickat in min "låtlösning" så man hade sluppit stå här med skammen och i det tysta bli utpekad som mindre vetande, för jag hade ju oxå naturligtvis 17 rätt…
   
  Ja, eller nått.
   

 12. Oh, vilken härlig musiklista! Tack för tipset =)
   
  Ha en toppenfin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s