Skräp, skrål och annat skål

 
Den som rotar i lådor kan finna! Billigt, billigt, grattis?

Vad ska du ha för den glasskålen?
Jag betalar gratis?!
Lördag morgon och solen skiner fortfarande som besatt. Inne i ett gammalt grönsaksmagasin står kompisarna och undrar när Doris skall dyka upp.
Själva har de kånkat och burit, hängt upp och lagt fram och snart skall de köplystna folkmassorna välla in genom dörrarna.
Visserligen har en av damerna redan tidigare ringt och kollat att Doris är på benen, men än har hon inte synts flaxa. I själva verket har hon just avslutat morgonens svärande till kaffet, surt förbannande sina käcka kamrater som hittat på det här lopperiet. Ännu surare svär hon när hon släpar ner de sista kassarna till bilen på parkeringsplatsen.
Mummel, mummel, grrr!

En kvart före deadline, just som kompisarna skall till och ringa igen, tjurar Doris in och hinner precis bära in sina grejor då horderna väller in.
Väller och väller är förstås att ta i, men nog är det en målmedveten första skara sakletare som snabbt sprider ut sig i lokalen och försöker roffa åt sig de bästa bitarna.
Doris, med sitt upplockande, tycks för en stund vara extra intressant. Letarna hänger ända ner i kartongerna och rotar samtidigt som hon skall ställa fram sakerna.
Det hela är ganska förvirrande.
Särskilt som Doris fortfarande halvsover och inte funderat över vad hon egentligen vill ha betalt för grejorna.
Trettio spänn, tio och tjugo?
Där gick de bästa bitarna alldeles för billigt.
Och en del då, visar det sig sen, till mer proffsiga handlare som vant sveper runt och sopar upp godbitarna i den första villervallan.
Folk blir ju så himla glada att få sälja nått direkt.

När så de första målmedvetna loppisbesökarna fullbordat sina varv runt borden, lägger sig lugnet över marknaden. Solen skiner som sagt och smarta människor är utomhus då.
Inne på loppis börjar den tradiga handeln, med kunder som lyfter grejor, frågar om pris och ställer ner igen.
I själva verket vill de allra flesta bara ”köpa gratis”.
Och då skall det vara inslaget med påse till!
Doris suckar tungt och undrar om det är dags att börja betala kunderna för att de skall bära iväg prylarna.
Ytterligare några timmar senare är hon nästan beredd att göra just det, för att slippa eländet själv.
Som tur är kommer en av kompisarnas make ner med färskbryggt kaffe och livet ljusnar genast något.
Termosen får förstås genast ett bud på en krona.
Även Doris väska, som står gömd bakom henne nere på golvet, får ett anbud.
Fem kronor bjudet.
Hon tar det inte.
Istället roar hon sig mellan varven med att slänga lite käft och virra runt bland de andra borden på loppisen.
Till sina kamraters stora häpnad klar hon sig ifrån det äventyret med ynka 15 kr spenderade.
Ja, för de bästa bitarna har ju redan gått.

Till slut är det dags att packa ihop och summera dagen.
Resultaten är tämligen nedslående.
Visserligen har alla faktiskt fått ihop till bordshyran på 200 kr, men sen är det lite si och så med förtjänsterna.
Doris som placerar sig på en hedrande mellanplats, tror sig ha gått med hela 160 kronor i vinst. En timpeng på hela 32 kr. Fast innan avdrag för parkeringen då.
Men ok, rensat hemma fick hon väl i vart fall?
Nähä, inte det heller.
Istället var hon ju ute på landet och hämtade de där loppismärkta lådorna. Fast, hm, bottnarna hade ju gått sönder på dem och då vart hon ju tvungen att öppna och packa om dem och då kom hon ju på att DET här var ju bra att ha och DET där kanske ena syrran behövde och . . .

Så sänkte sig natten och den stora tröttheten över Doris. Kompisarna, som snackat om att ta en öl efter eländet, säckar ihop när de kommer hem. En sådan lyx kan inte Doris unna sig, hon har lovat att gå på rysk födelsedagsfest.
Tjoflöjt!
Eller som de också säger: na zdorovje!


Ops! Innan Doris hunnit in för att packa upp, släpps kunderna in. Ser ju lovande ut, så här långt.

 
Och här kommer några jeppar som filmar. Doris passar på att testa nya mobilen och plåtar tebaks.

 Loppishuset är definitivt mycket snyggare utifrån och på baksidan. Här får man därill RÖKA.


Snabbt hem och sen ut igen. I förbifarten upptäcker Doris att det är SOMMAR!

 
Helst hade hon velat ligga i sängen och ta igen sig efter dagens tuffa handel, istället är det rysk tårta som gäller.

 
Sen får gästerna lite vodka i sig och tjoar en stund. Till typ rysk 80-tals disko. . .  Ju mer vodka, desto djupare suckar damernas svenska män. Den enda riktigt pigge mannen är en rysk statsanställd. Hans fru suckar djupt hon med.

Äntligen på väg HEM är Doris.


Men övriga befolkningen tycks fastlimmade på uteserveringarna.


Härunder, nånstans, hittade Doris loppislådorna.


Fast en del fick hon ju plocka upp förstås. Varför skulle vi  sälja av
den här ljusstaken nu då? Undrar om alla delarna finns kvar?

Annons

15 svar till “Skräp, skrål och annat skål

 1. Loppis är poppis!
  Kom och köp! Här vare fina grejer och till rea-priser! Jag känner igen det där från två tillfällen på Loppis i Skärholmen (förort Sthlm) där det brukade vara hundratals utställare på helgerna. Nu har Skandinaviens största loppmarknad flyttat till Vårberg.
  Ett bra och kul sätt att kränga grejer, som man inte vill slänga. Vi drog in runt 6.500:- på två olika dagar!
  Skynda fynda!
  //Fri-lufsarn

 2. Tack för tummarna.
   
   

 3. Tack för tummarna.
   
   

 4. UjUjUj…över min döda kropp att jag går in på ett sånt ställe. Och ryssarna vet hur man super svenskar under bordet. Det vet jag också !

 5. tack för att du vidarebefordrade till Fru Fortuna
  😉

 6. Loppis… skulle kanske vara något för mig som samlar på mig saker i massor, å andra sidan är det svårt att göra sig av med. För det kan ju vara bra att ha… någon gång… Jag skulle nog riskera att komma hem med mer saker än jag åkte dit med, eftersom jag antagligen skulle handla en del själv också. 🙂 Du skulle se samlingarna jag skaffat mig här borta… Hur få hem? Vet inte… men "det är ju så billigt". Att köpa, alltså. Sen tillkommer frakt med en hundralapp per kilo, eller så. Plötsligt inte fullt lika billigt…
   
  Jaja. Jag försvinner väl från bloggen ett tag fr.o.m. fredag, som sagt, men återkommer förhoppningsvis mot slutet av nästa vecka. Får väl se hur det går…

 7. Loppis suger…
  Ja småsvén är små flugor som knott fast mycket mycket mindre. De äter på huden, allrahelst där huden är tunn som i ögonen …blä…

 8. Ja, nog är det sommar alltid. Det är som att våren aldrig kom, det blev sommar direkt, men jag klagar inte! loppisar är underbart, jag sålde på loppis för några månader sedan! Ha det bra i solen! Kram!

 9. Ahh! Trevlig morgonläsning hos Dodo.
  Passande musik "from Brooklyn to Brazil" – du har ju connections till just de ställena 🙂
   
  Sonen var på loppis och kikade själv söndagmorgon och kom hem och sa att han hade sett något så fint. Nån kyrka som man skulle ha i förnstret?
  Jag gick dit när jag kvicknat till och frågade om loppistjejerna sett om det varit in en liten kille och tittat på nån kyrka eller vad det var.
  O ja, de mindes killen och det var en liten vit kyrka med svart taksom man kunde stoppa in ett värmeljus i.
  Sonen ville ha en liten kyrka! Så mor San köpte den och så hittade jag eget skräp..ett fyrtorn som man kunde stoppa in ett värmeljus i…såååå fint
   
  peace doris

 10. …ännu en spännande "anekdot" från "Doris the Dodos" liv och leverne…när kommer "Hello Doris!" bestsellern att ligga på diskarna månne…? 😀
   
  Angående erbjudanden från allehanda "spammers" …Nja…någon nappar väl antagligen eftersom de fortsätter…men oftast är det nog människans nyfikenhet som genererar en massa PPC (pay per click) till någon som innehar ett virituellt "kontor" någonstans…antar jag?
   
  Idag kan de ju enkelt dirigera runt besökarna via olika adresser utan att de märker ett skit…när de sen nåt ändstationen…har de åkt via en statistikräknare någonstans i spacet som registrerat en unik IP-adress…och vips så tjänade de 10öre eller nått…Kanske något för Doris de Impressario? 😉
   
  Have A Nice Evening…
   
   

 11. ja där har man varit,, loppis men nog hadde jag mer i kassan än du,, ja även ting tillbaks,, men jag måste nu säga att amaltea kan ju komma o ha lektion för dig,, hi hi ,, o vart man än i världen vänder så finns det (roliga) historier om nån kvarts norsk eller inte,, men du vilken kvart är det? ben eller skinkan eller nått sånt va,,

 12. Känner igen allt…kostar gratis…nej jag vill ha tjugo kronor…
  Fem…nej 20 kr. ska jag ha….du får fem…dröm o glöm…då kastar jag det hellre ..adjöken. .det är inte till salu för det priset. (hm, undrar om det är frånvaron av prutandet i vårt land som gör att vi bara blir förbannade)
   
  Jag blir arg…hm…kanske inte bra…lilla dottern och jag har sålt grejor vid ett par tillfällen, vart efter hon velat göra sig av med div. fantastiska, leksaker, hästprylar, dataspel m.m
  Rätt eller fel…men vi är rörande överens Dottern och…ger bort grejorna gör vi inte..DÄR..
  Då hade jag hellre lämnat leksaker på barnsjukhuset eller nått.
   
  Otur tycker jag du hade, men kanske svår tid just nu…när sommaren är här och loppis var inomhus.
  Sommar loppisarna är drar ofantligt mycket folk här, utomhus, och det finns en hel del att tjäna på att sälja undan. Problemet är att man måste vara flera som hjälps åt, det själs något kopiöst om man vänder baken till. Välorganiserat även här…och just som Dodo beskriver, när man packar upp….är det som värst lärde vi oss….några ner i kartongerna…nån annan norpar bordet….går inte utan att vara flera ögon. Numera är dottern och jag luttrade…Undan, ni får komma tillbaka när vi plockat fram…nej backa ut….
  Jobbigt är det…lite kul är det….sista loppisen stod Lillstrumpa på en stol och aktioenrade ut sina sista grejor….kom o bjud på denna fantastiska docka…hur mycket hör jag bjudet…75 kr från damen där…..här är fantastiska tillbehör….höra jag 150 kr….tack…och där 180…från herren där…hihi…hon gjorde en förtjänst på 1.800 kr den dagen…fina glasspengar den sommaren 😉
  Mamma betalade ju bordet, bensinen….och jobbade gratis… 😉
  Vi får kanske ta och göra om det…Malmöfestivalens barnloppis hm…suck…får väl tänka på det ett tag….rensas hade ju behövt göras i alla fall….
  Din timförtjänst hm..inte mkt att hurra för…och inte om du kom hem med alla grejor igen…boka nytt loppis kanske…när det nu är packat och klart ändå…
   
   
  Ha en skön dag i solen 😉

 13. Vilken dag!
  Du hade aldrig fått in mig på en sådan plats när solen står högt på himmelen.
  Ha en skön dag och sköt om dig
  Vicke

 14.  
  Sell sell sell… Ja eller… nått…
  En konst dé me\’…
   
  Happ.
   

 15. Loppmarkanad, vodka och sommar, vilken kombination.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s