Skånsk sexsökare

Badaren slängde ett öga runt knuten. Plåtade och skickade. Fast vi tror han missade isbjörnen.
 
Runt, runt, runt, vaggar Doris de Dodo i otålig väntan på en första rapport från det exotiska plattlandet.
Sexigt eller ej, vad skall han komma fram till, vår till utsänd utsedde baddare?
Om skånskan, alltså. Den där svårförståeligt grötfyllda varianten till språk som nyblondinen dr Anna-Lys häromdagen slog på stora salsatrumman för genom att vidarebefordra gratisblaskan Metros senaste kioskvältare:
”Sexig som en skåning!”
Sexig som, och jag citerar den värda dr A-Lys, ”Henke Larsson, Zlatan, Birgit Nilsson, Peps . . .”
– Gulp, flämtade Doris de D och satte kaffet i vrångstrupen.
Varför inte sexig som Edvard Persson eller rent av Sten Broman på en gång?
Typ ihop.
Ja, ja, smaken är ju som bekant som röven etc.
Ett uttryck som väl å sin sida funkar bäst på sjungande värmländska.
 
Nåja, vara hur det månde med den saken, det var i vart fall med glädje som Doris de D hälsade nämnde baddares meddelande om att han nu ämnar sig söderut för att på plats undersöka hur det egentligen står till med det där sexeriet.
En glädje som dock ganska snabbt förbyttes i otålig väntan. När ska han ge sig av egentligen!!
Rapport, tack!
Svaret kom under torsdagen. Likt en annan Alfons Åberg ska den gode forskningsresenären först ”bara”.
Bara skrapa rutorna på bilen först.
Och så skickade han en nytagen bild.
 
På nytt satte Doris de D kaffet i vrångstrupen.
Nästan som gröt kändes det i halsen.
Ni skulle ha hört hur sexig hon lät . . .
Triss i sexiga skåningar, varav den mittersta åtminstone har fördelen att ( fortfarande) ösa rejält. Fr v, Östen Rösten, Peps Keps, Edvard "Landsvägen" Persson.

La Nilsson, skånsk sexpudding som var
begåvad med en enorm pipa.

Det gamla och det nya. Tv Lasse H, mannen som gav Skåne ett tv-ansikte och t h Sten Brumman som försökte få dragspelet att tappa sitt. I mitten sexig skånskt tillväxt, som dock bara tycks ha ögonen för varandra.!!??
 
Veta mer om Skåne? ->HÄR
 
 

Stopp och belägg!

Viktigt meddelande från Doris de D

Måste återigen gå i svarsmål och väljer denna gång att göra så direkt i bloggen
Vissa missvisande påstående bara MÅSTE korrigeras på momangen omedel bums!
Alltså JAG, utseendefixerad!!?
Jag INTE gå efter vad örat hör utan efter vad ögat ser?!!
Min bästa madamska A-Lysande, vill bara påpeka att jag i närmare ett och ett halvt decennium nästan dagligen hade skånska röster i vänsterörat (oftast) mitt. Röster som för mig saknade vidhörande både ansikte och lekamen.
Visserligen viskade de förstås för det mesta inte kärleksfullt utan snarare halvskrek obegripliga bortförklaringar till både det ena och det tredje. Resultatet av våra förbindelser blev också inte sällan FEL, FEL, FEL.
Sexigt? Nej, fruktansvärt frustrerande!
Så småningom vart jag tvungen att även BESÖKA dessa sydligare nejder, närmare bestämt Malmö, och jo får erkänna att det blev aningen lättare att förstå det framrullande tungsväljandet när man faktiskt kunde SE munnarna som släppte fram det.
Och jo, visst fanns det faktiskt en och annan sötnos bland rotvältingarna!

Så, skulle snarare vilja hävda att det nog finns skåningar som är sexiga TROTS sin dialekt.
Liksom även danskar . . .  .
Särskilt mycket mer GEMYTLIGA än andra folk, har jag dock inte upptäckt att de skulle vara.
Vilket vi i danskarnas fall väl nyligen fått bekräftat.

Att sen svenska folket kanske börjat vänja sig vid de gamla snapphanarna och lärt sig att se förbi den språkliga barriären, får vi nog i inte ringa grad tillskriva den intensiva TV-kampanj som under många år förts av vår statliga institution SVT.
Gick ju under 70- och 80-talen knappt att klicka på dumburken utan att det satt en eller annan skåning i rutan och rullade het potatis med tungan!
Detta samtidigt som man gjorde sitt bästa för att förlöjliga ANDRA svenska dialekter genom att släppa fram ufo:n som exempelvis Bengt Alsterlind, Loket, Oldsberg och Weiron.

Mer Weiron.
Bengt gör Hajk-mackor med värmländska specialägg.
Bengt gör såpbubblor.
Bengt gör minisäckpipa av ballong.

 

Slutligen vill jag återigen på förhand tacka herr Badare för den undersökande kulturgärning han just står i begrepp att utföra och samtidigt passa på att understryka att vi förväntar oss en första rapport SNARAST!!!

//For Your Ears: Peps Persson – Di fåste fjerden (Spelar för livet) //

Annons

21 svar till “Skånsk sexsökare

 1. Vad gör du? och var någonstans????
   
  ;-))
   
   

 2. … så även hon Doris vill höra den s(p)exiga skånskan till frukostörat :-))
   

 3. Jomen Jamen.. det är så bekvämt att skylla på andra. Behöver inte ta ansvar själv då. Det strävar jag ständigt mot – fullständig ansvarsfrihet. Så kan jag bete mig hur jag vill. Ljuga t ex.Jag tar nämligen fullt ansvar för vad jag gör, säger, skriver, skriker osv.Beter mig hur jag vill också.Jag gjorde nyss Ikeas möbeltest. Jag är tv-stället Observatör. Den här gången är det AnnaKarins fel.Är det oansvarigt att ta ett glas vitt vin före frukost?

 4. Vet inte om det ar sarskilt sexigt, precis… ("skanska", jag menar dialekten men det kan ju feltolkas nar man inte har svenska bokstaver :-)) Men smaken ar ju olika…
   
  Jag sag att du hittat min andra nat-dagbok fran resan. Den officiella for familjen darhemma, som inte ar informerade om bloggen har pa Spaces. 🙂

 5. Nä inte är du ensam,, men att skriva detta inlägg är du nu ensam om,, men jag håller me du,, det kan vara lite som bomull i örat,, va jag hör inte va du säger,,ursäkta kan du hjälpa mig????  hon prövar säga mig nått!!! hör du vad ho vill??? kan du översätta???

 6. n8 n8 säger jag till Eller-folket … får ej ut min nya blogg så jag kramar kudden och hoppas på bättre tider :-))

 7. Ajajaj…du hann läsa min första strukna bloggpost ! Borde ha fattat att du var snabbare än vinden…eller Tarzan …eller Fantomen eller nåt…Typ; "när Aniara närmar sig, stannar bloggen", eller borde åtminstone ha gjort ! Tröttnade plötsligt på mig och mina spaningar….men varför inte köra igång kvinnliga förebilder ändå…? Och nu…med hela svenska Damkronornas Landslag ! Det var det bästa jag har sett i den vägen ! Framförallt i intervjun efteråt…en gråtande stolt lagkapten och målgörare,  och en liggande målvakt, men långt ifrån lagd, som krälar sig upp och strålar ikapp med solen för att fullfölja intervjun när den andra bryter ihop av rörelse ! En svensk klassiker som inte går av för hackor ! Aldrig har jag blivit så upplivad av en svensk seger i något idrottsligt sammanhang, och det vill inte säga lite det. Antagligen för att det var så oväntat både för de aktiva och de inaktiva (Läs; soffliggarna ) !
  Hoppalong och Heja Skåne ! (Hon lät i alla fall skånsk den där målgöraren Maria Rooth)

 8. Nu räddar jag Skånes ära…badaren är inbjuden…så det så…eller nått…

 9. …Hrmpft!
   
  Som vanligt full speed ahead…och utan krock-kudde! =))
  …iiiiiiiiiiiis kallt, o-sexigt och deprimerande…förutom i groggen då!
  Slänger över lite mer till dig…så blir jag av med det! =)
  http://www.mytempdir.com/458911
   
  //:~CY,gillar varmt o skönt…

 10. Tack snälla för musarmstips å övningar. Du är klippan du 😉
  kram
  nu är det bara att gå till en sjukgymnast så att jag kan få till en novell..eller nå´t

 11. Egentligen borde väl folks utseende inte direkt bero på var i Sverige de kommer ifrån, men med den lilla erfarenhet jag har kommer snyggingar snarare norrifrån än från Skånehållet… dessutom låter norrländska mycket sexigare…
   
  bilden på de nedisade bilarna var bara för underbar…
   
  Och blommorna, som verkligen var helt underbara, kommer från en känd beundrare… men det kan jag ju inte säga så maken hör det… härligt och wow, lite hjälp kanske, men det finns inga planer på att rymma tillsammans eller något, det är bara en ovanlig vänskap som har en egen lång och stundtals sorglig historia.

 12. Men, min bästa Anna-Lytika!
  I det här fallet är det väl knappast tal om att föra egen eller annans talan.
  Vår gode Plaskare har ju tagit på sig att undersöka den sexskånska skandalen på ALLA våra vägnar.
  Ja, alla vi längs vägarna norr om Niskan, Ätran, Viskan, Lagan eller hur det nu var.
  Måste erkänna att geografi aldrig varit min starka sida.
  Stockholm ligger ju i vart fall på BAKSIDAN.
  Ops, sorry!
   

 13. Dessutom så är det väl inte du som badar hela dagarna i en ankdamm … kan inte höga vederbörande föra egen talan längre!
  Hatar lieringar och backstage actions … Grrrrr
   
  Pöss
   
  Ja ja blir den ingen utställning kan denna tillställning vara nog så kul :-))))  

 14. Bemöter detta inom kort med SEX TALK … och då pratar vi inte om nått dj…la puder 🙂
   
   

 15. Henke är väl den ende acceptabla i det där gänget vad det gäller utseendet men när jag hör hans spruckna stämma vill jag hela tiden sätta plåster…på mun…och med Birgit Nilsson är det väl precis tvärtom ? Undrar om man skulle kunna göra någon skön kombination ? Henkes kropp med Biggans röst…i dessa queer-tider !
  Jo, jag gjorde några av dina test sen…och apropå "queer" blev jag "Narren" i tarotkort och fick stämma träff med Julia Roberts…låter som skönheten och odjuret ! Men hon är i alla fall inte skånska och det är ju huvudsaken !?!

 16. Metros Petra Axlund skriver hellre än sant… Eller?
  Hur dé nu é med den saken så ska jag verkligen gå till botten med "myten" den sexiga Skånska dialekten kosta vad dé vill, Svenska folket kräver att sanningen redovisas.
  Därför har eder badare frivilligt och utan fallskärm  tagit på sig den nobla rollen vilken tarvar ett extremt gott omdöme (vilken givetvis han besitter) och viker en del av sin dyrbara tid i vårt sydligaste län allt i vetenskapens namn.
  På lördag bär det av, hur ska dé gå?
   

 17. Jaaa jaaaa man hör med rö..n oxå om man vill … speciellt om man sitter i en ankdamm hela dagarna 😉
  Ingen har väl påstått ngt om skåningars utseende, eller? Så djävla fixerade är vi väl ej vid den yttre apperence här i cybern. Nä … vi pratar om dialektala röster – INGET ANNAT … den skånska whiskeystämman …. ack stackars Doris, hon har aldrig hört en skånsk man viska kärleksfullt i sitt öra. FÖR om hon hade … hade hon ej fixerat blicken på utseenden … utan på vibrerande röster som gör att det drar i … den lilla svans man har kvar 🙂
   
   

 18. Skåne..skånska..Jaa,som sagt har inte hört det talas så där överdrivet mycket..Men jag tror jag skulle kunna tycka det var sexigt om det inte var Edvard eller Ösen eller någon annan av dina exempel.
   
  JAg satt just och slog i telefonkatalogen och funderade om jag inte måste få tid hos doktorn-eller åtminstone ringa å fråga vad man kan ta sig till..med musarm eller vad det nu är jag har drabbats av…
  Bra tips om akupunktur..men jag har nålskräck..Läskigt..
  Ha en bra dag Doris..
  peace

 19. Henke är jag lite svag för, annars tycker jag väl inte att det verkar finnas så många sexbomber där nere. Nej jag håller fortfarande på Dalmasarna, vad badaren än säger…

 20. Jag ska på date med Kevin Spacey! 23 år, 113 i knastestet, strippar till I\’m a slave 4 u. Nu undrar jag bara om Kevin verkligen är intresserad av att gå ut med en tvättmaskin.Det var som attan vad du har lekt, har du inget annat för dig än att förvirra din surt förärvade självinsikt med tester som ställer allt på ändaLurar mig till samma dumheter också.De enda skåningar jag kan acceptera är de som sjunger bra. Och då ingår inte Edvard Persson. Har hittills inte träffat på en enda sexig skåning. Så det så.Tacka vet jag.. nä det tänker jag inte tala om. Men hästsvans är läckert.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s