Mindre Strul Nu, tack!

Nå, syns min profil nu då?
Har pillat på var och varannan tillståndsknapp för att försöka göra mig så offentlig att jag snart saknar varje tillstymmelse till privatliv.
Men vet fortfarande inte om jag ens syns i profil.
Eller jo, ser ju min – åtminstone om jag använder två speglar – men frågan är om ANDRA ser den.

Ärligt talat fattar jag inte vitsen med alla dessa nya ”finesser”!
Jävla MSN, Mera Strul Nu, Spaces!
Alltså, ok, jag vill att min profil skall synas.  Att min bild skall synas på min sida, alltså.
Så, klickar dit tillstånd ”offentligt” under redigera min profil/allmänt. 
Och då står det att ”alla på Internet kan visa din information”.
Vad då VISA!!, Jag vill ju att de skall kunna SE!!
Och det verkar det ju inte som om de kan.
Ok, fortsätter ner till ”Socialt”, försöker ändra till ”offentligt” där också. Men nähä, det går inte.
Vad krävs för att vara ”offentligt social”? Att jag fyller i vilken skostorlek jag har?
Eller kanske husdjur? Humor, musik eller rent av vilka länder jag bott i?
Huruvida min stil är klassisk, trendig, unik eller friluftsaktig?
Måste jag klassificera mig för att kunna vara social?
Vad fan begär de?!
Räcker det kanske att jag fyller i ett favoritcitat för att jag skall få vara social?
Social = ha ett favoritcitat?
Är de fullständigt kucko på MSN?

För att inte tala om det där med Live-kontakter och sen jobb-kontakter!
Tror de verkligen att folk skall använda messenger som ett kontaktinstrument på jobbet!!!??
Har de inte fattat att en hel del arbetsplatser faktiskt SPÄRRAR möjligheten att komma in på msn-sidor. På grund av säkerhetsrisken.
I Sverige, i verkligheten, idag.
Vilken verklighet lever MSN i?
Gates lilla blå?

Alltså ok, ha gärna en massa finesser om ni nu tror att någon kommer att använda dem, men gör det då enkelt för dem som INTE vill använda dem att välja: Jag vill ha ett msn-spaces på vilket alla skall kunna se den information jag lägger upp och ALLA skall kunna kommentera.
En liten enkel ruta att klicka i. Punkt slut.
Inget ”alla skall se en miljon uppgifter om vem jag är och vad jag äter till frukost”.
Naturligtvis då även med möjlighet att, som tidigare, kunna välja att bara vissa skall kunna se sidan. Om man nu vill ha ett litet exklusivt tillhåll.

För allt det andra joxet de nu hittat på vore det vettigare att ha en avdelning ”utökade MSN-funktioner”. Så här använder du MSN för att  ”bla bla bla”.
Som de nu har lagt upp det begriper jag faktiskt ingenting!

Bara början: ”Be om tillgång till mitt Space”.
Vad då tillgång? Att ha tillgång, betyder det att kunna använda? Använda hur? Kunna Ändra i?
Åtkomst till min sida?
Men herre jösses, var det inte det jag redan gav folk när jag under ”Space-inställningar”  och ”tillstånd” klickade i att sidan skulle vara offentlig?!
Vad är det för nått MER jag tillåter folk att göra om jag under ”kontaktinställningar” klickar i att ”alla” skall kunna komma åt min sida?
Öh?!

Idioter!

PS. En annan sak som irriterar mig personligen är att fotoalbumen numera uppdaterar sig "automatiskt". Dvs det album du pillat i senast kommer "högst upp". Idiotiskt för mig, eftersom jag brukar lägga in bilder som jag använder i själva bloggposterna i ett eget litet album, som jag dock INTE vill skall vara det som visas när man kommer in på sidan. Där vill jag istället att mitt senaste "riktiga" album skall visas.
Så för att få till DET, måste jag humera gå in och ändra nått i de album jag vill skall visas "högst upp". Så att de blir "senaste uppdaterade" och alltså hamnar just högst upp.
Nån som fattar vad jag menar?  DS

KLAGA hos Jessica direkt! HÄR!
Hittade nu adressen till "msn-ansvariga Jessicas" egna lilla blogg, Anna-Lys hade ju lagt upp den tidigare fast jag glömde bort det.
Inte för att hon egentligen skrivit nått om det nya ännu, senast hon skrev var den 25 januari, men ändå.
Tror att det är nödvändigt att faktiskt "gapa lite" varje gång de strular, de verkar ju fan ha svårt att fatta!!

Öven Hulda är på krigsstigen igen! Gå ditt och TYCK TILL!!!!
Låt inte de där jämra MSN-människorna bara få köra över alla oss användare! Sitt och dunka sig själva i ryggen för att "ååååh vad mycket fina nya finesser vi hittat på"
Och sen ge fullkomligt fan i om de går att använda eller ej!
GRRR!!!!

Ett annat ställe dit du kan gå och tycka till är Inside Windows Live Messenger, där det uppges vara "folk som skapat eländet som håller till". (Även här, tack Anna-Lys!)
Där har redan kommit en hel del kommentarer, många "ooh vad fantastiskt" men även många "det funkar inte". Så även våra engelsktalande msn-vänner tycks ha problem med det nya fjanteriet.
Skriv nått där du med!

Annons

12 svar till “Mindre Strul Nu, tack!

 1.  
  [audio src="http://www.pcdon.com/-LouieArmstrong-HelloDolly.wav" /]
   
  😉

 2. Den bilden var som vanligt träffsäker! Man ser deras profil jättebra! Och jag ser din, men min ser man inte och jag är för trött på msn för att sitta och titta igenom alla flikar, och klicka hit och klicka dit, det är inte meningen att jag ska behöva göra det!
   
  Jag är arg och ledsen. Jag skrev till Jessica, jag mailade argt till msn support i går morsen, jag var inne hos Hulda och kommenterade…
   
  Jag vill ha det som det var förr!!! *bakåtsträvande* (och det står jag för)

 3. Jaaaa det gick, nu e bilden inne…trevlig sysselsättning ju 🙂

 4. Lösning på profil truddelutt i min blogg 🙂

 5. De nya finesserna var väl skojiga? Och vilken tur att det fungerar så bra nu. 😉
  Nåja, det finns ju viktigare saker att bry sig om här i världen än ett krånglande MSN, men visst är det märkligt att de inte kan få det att fungera.
   
  *he he* Jag har iofs flera "kollegor" på messenger, men inte chattar vi när vi är på kneget. Somliga måste ju ARBETA när de är på jobbet. ;-P
   
  Allt gott!
  / Rob (måttligt upprörd över MSN-fjanterierna)

 6. Namnlös vart jag också i min förra kommentar. En sån skam! Även det skulle man in och ställa in, med påföljande låsning av IE. Skall försöka att behärska mig. Annars får ensamma nattvandrare se upp på väg hem från krogen i natt.

 7. Håller med dig Aniara!
  "Det var bättre förr" Har fått massor av problem. Sidan har fulifierats och när jag försöker ställa in vissa saker så låser sig Internet Explorer. Sedan kommer ett meddelande att dylikt beteende oftast beror på virus eller Adware. Ja, detta virus heter MSN Spaces! Snart är det slut med bloggandet på Spaces. Det var kul så länge det varade.
   
  Pax Vobiscum
  Der Schwartze
   

 8. har inte hunnit förstå vad det är som händer på msn…men så har jag inga bilder heller..hade inte hunnit fatta hur man bar sig åt innan det ändrades..och nu fattar jag väl ännu mindre..
   
  himla fantastiskt, kul bild med text nu igen…
  du är fyndig du…
  ;-D
   

 9. Tänk exakt lika dant har jag gjort….till exakt samma resultat…
  INGENTING FUNGERAR….och kan hålla med…det måste vara ett pucko till översättare….som skrivit den svenska utformingen av instruktionerna….*trött*

 10. Usch, ja … jag är tankad på all kreativitet just nu … inte skoj att skapa när jag ej får in bilder … jag har precis provat igen. Kommer inte upp en sådan "mekapär" som du beskrev hemma hos mig. Får väl ändå öppna en blogg där det står "Tyar ej Blogga idag ety min kreativa sida är beskuren av Bill gates just nu" innan brevlådan svämmar över, tönt att vända den upp och ned …
   
  *suck* å dj…la suck 

 11.  
  Vill först och främst innan jag svarar på bloggen, meddela dig (vilket jag tänkt göra i evigheter, och oxå försökt i fotoalbumets kommentarer) följande: Jag är mycket mycket imponerad och starkt påverkad av ditt fantastiska mästerstycke "Debris de´Scheisse", att fånga denna påse i flykten och i en sån enastående pose´är få förunnat. Synd att den ej ingick i utställningen … den hade vunnit ALLA gånger. Magnifique!
   
  Anna-Lys
  DoggieBagExpert

 12. Tjoho i space djungeln .. fler som är irriterad märker jag … jag jag så till den milda grad att jag skrivit ett lååångt mail  ( som jag bloggat) och nu letat upp varenda ansvarig i Microsoftledningen .. så jag blir säkerligen spärrad från allt mad msn heter .. kanske de till å med tvingar mig att köpa en Mac 😉
   
  Jag länkar till ditt inlägg eller ändå hellre gå in och kommentera hos mig och länka själv. .. gärna också i spacehjälpen där jag vill samla så många klagomål och besvärsbloggar som möjligt
  http://spaces.msn.com/spacehjalp/blog/cns!3DDE3F0AAB6A1B30!184.entry
   
  Å vore det inte för deras förbannade spioneri så skulle jag klicka på skicka felrapport, för VARJE gång IE hänger sig. Jag lovar bara från mig skulle tills nu ha blivit  överösta av felrapporter.
   
  //Hulda
  Ps,
  Jag ser inte din profilbild iaf. inte heller något annat i profilen mer än Aniara Trast .. har du verkligen gjort rätt 😉
  Å du .. du har väl inte glömt att ladda upp ett foto? eller det kanske är som jag läste någonstans "Om din MSN Medlemskatalog-profil innehöll barnförbjudet material har den tagits bort från nätverket. "…. MEN VAD räknas som barnförbjudet??
   
  Sen har du väl sett under Mina Inställningar att det kommit ytterligare en länk "Kommunikationsinställningar" ÄVEN där måste man ställa in under "Be om tillgång till mitt Space" till ALLA för det stå på Ingen !!
   
   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s