Doris de Pudel

Jaha, och så har jag gått och förvandlats till John Kerry då!
John Vem? hör jag er mumla där ni sitter ute i stugorna och har fullt upp med att försöka komma ihåg vad som hände förra veckan.
John Kerry, ni vet han som år 2004 försökte bli president istället för Busch.
Försökte men inte lyckades, till skillnad från den andre, Al Gore, som fyra år tidigare också försökte och lyckades. Fast misslyckades ändå.
På nån vänster.
Men glöm det nu. Här handlar det om MIG, Doris de Dodo.
Doris alias John Kerry – the french poodle.

Så kan det gå när det skvalpar i badbaljan, som jag naturligtvis, korkat nog gick förbi och vart både nedskvätt och nedplockad några pinnhål på kuppen.
En fjantig uppfrissad pudel!
En som där som utför konster på cirkus och rullar runt och ber om ursäkt stup i kvarten.
Själv ser jag mig mer som en zebra, eller kanske en svart panter.
Eller hm, nu vet jag – en isbjörn.
Eller, som de säger på engelska, "polar beer".
Det vill jag vara!

Fast jag måste erkänna att jag missat det där om att John Kerry var en pudel. Eller kanske glömt.
Kom på det när jag började leta pudelbilder på nätet och istället fick upp en på Kerry.
Och då började jag undra över Kerry istället. Vem hans första fru var, för hon nämndes ju inte med namn överhuvudtaget. Inte på hans officiella sida.
Och rätt som det var hade jag förvandlats till mini Qilin! Som just i sin blogg berättat om hur hon brukar irra bort sig på nätet. Och som nu till och med irrat bort sig från msn och istället landat på blogg.se.
Och ja, nu vet jag både det ena och det andra om Kerry och hans bägge fruar.
Vilket ju egentligen är ganska ointressant nu när han inte blev president utan bara fd presidentkandidat.

Men nog är det en lite pikant detalj att Kerry är en baddare på att gifta sig till pengar!?
Första frun, arvtagerskan Julia Thorne, är god för hela 300 miljoner dollar.
Vilket dock är rena småpotatisen jämfört med de 700 miljoner dollar som nuvarande frun Teresa Heinz Kerry har i handväskan.
Och jo, pengarna kommer från ketchupen och den avlidne maken Henry John Heinz III.

Första frun, Julia Thorne, höll sig länge osynlig efter separationen 1982 och skilsmässan sex år senare. 1993 gav hon dock ut boken ”You Are Not Alone: Words of Experience and Hope for the Journey Through Depression (1993) där hon delar med sig av sina egna erfarenheter av att genomgå en djup depression.
Tre år senare kom boken ”A Change of Heart: Words of Experience and Hope for the Journey Through Divorce” i vilken hon slår ett slag för skilsmässor.

För att inte riskera att hamna i samma självutplånande sits som hon genomled som politikerhustru, bestämde sig Julia efter skilsmässan för att i fortsättningen undvika kostymgubbar.
I själva verket, berättar hon i en intervju för Washington People, 1996, lyckades hon klara sig utan karlar i flera år. Tills en dag livet förvandlades till en modern kioskvältare a la Barbara Cartland:

“I went to a Wyoming ranch every summer, and one year a man came out in the ranch truck to meet me. I saw him and I thought: This man looks like a middle-aged hippie alcoholic. And he looked at me and thought: She looks like a bitch on wheels. And we’ve been together ever since.”

Så det kan gå!
Fast killen var förstås arkitekt och säkert både framgångsrik och nykter. Men det hittade jag inget om på nätet.
Kerry och den franska pudeln då?
Förklaringen till den kopplingen ser ni här nedan.

För övrigt undrar jag fortfarande var Qilin fick det där med att det i måndags skulle ha varit Mät dina fötter-dagen. Framför allt undrar jag VARFÖR!?
För att alla skall kolla vilken storlek de har? Se efter om båda fötterna är lika långa?
Och om de inte är det, vad skall man göra åt det? Köpa två par skor, samma skor i två olika storlekar? Annonsera för att få tag på någon som har tvärtom fötter?
Och de där andra dagarna, den där om "Snowplow . . . ."!!??
Nej, nu sätter jag .

//For Your Ears: Patti Page – How much is that Doggie in the Window, 1950 // 

Annons

11 svar till “Doris de Pudel

  1. Gifta sig till pengar… hmm… kanske en idé? Rika människor kanske gillar pudlar.

  2. Morrn, morrn elller kanske morr, morr

  3. Jag var ett av de där frågetecknen, hade ingen aning om vad John Kerry är – det är det som är så roligt med Aniaras blogg, man får lära sig en hel del!Min man trodde han gifte sig till pengar, jag hade en del på banken när vi gifte oss (kloka och förutseende föräldrar som dessutom tutade i en vad viktigt det var att spara…) och dessutom dog min morfar strax innan vi gifte oss….Men de pengarna sitter i vårt första hus nu, och inte var det några stora summor heller, min morfar gömde helt säkert sina pengar nånstans där de fortfarande inte hittat dem…Jag fastnade i testat quilin länkade till, ett av dem…. allihop… vilket test var det quilin blev en hare i??? Jag såg inget där man fick veta vilket djur man var, däremot vilket djur ens daemon är, vilket är en helt annan sak, ens daemon är detsamma som ens själ, om man tänker sig att ens själ tar djurform, finns utanför en och pratar med en (från ungdomsboktrilogi av Philip Pullman)

  4. Emma was here…no more no less…:D

  5. Säg vad som inte görs för pengar ……..men hallå… en medelålders hippie skulle jag inte vilja ha hur rik han än vore :- ))Ska du ta över ananlys vandrande skithus…..då går jag nog av till höger här borta i stället… :-)Ded går inde add addas där ….

  6. Nehe så här kan vi inte ha de´. Du måste kolla vilket djur du är egentligen! Pudlar är så tråkiga, särskilt när de är nyklippta. Gå till: http://quizilla.com/users/Knockturn/quizzesså vi får veta en gång för alla om du är en trast, en pudel eller en isbjörn. Själv är jag en hare. Skratta inte – det är INTE roligt. För säkerhets skull gjorde jag testet två gånger.2 x hare. Ha. Det är fel. Så det så.Jag har sett att du ska överta vandringsutställningen imorgon. Intressant liten sak det där…

  7. Välkommen då, men inget gläffs, poo, eller wee

  8. Du och Kerry minus gifta sig rikt? Det var ju intressanta fakta frun hade fått fram om första hustrun..Det var okänt. Det var då en karl te å falla sjukt rika kvins i smaken…Om det inte vore för att jag börjar uppskatta vanlig hederlig godhet (och inte vill bli en girigbuk för mycket vill ju alltid ha mer, tycks det) så skulle jag kanske börja sikta på de sjukt rika gubbarna..Tjoho! (isch)

  9. he he bra blogg … men … känns som det döljer sig en terrier bakom skriften … du vet … en sån som biter sig fast, och inte släpper taget förän det är färdigt :-DSådana talanger är mycket edutainmentiska … ja ja … om några timmar övergår vi till andra små analiteter … ska ut på långstrandspromenad med de stackar andra hundarna … de som bara sniffat runt i trädgården under mina febertoppar.Kerry On ;-)Annalus

  10. Så ja…Nu har här gläfst nog…PLATS I KORGEN.

  11. Hmmm…gifta sig till pengar..Det skulle nog vara enda chansen för mig att skaffa lite deg, kanske ska slå om från obotlig romantiker till golddigger istället…Eller näää…Mäta sina fötter, inte heller något för mig med mina 41:or till båtar. Min käre far brukade trösta mig när jag klagade över mina stora fötter när jag växte upp med orden; Alla vackra blommor har stora blad!Han var snäll min pappa….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s