Misstänkt måndag

Och så vart det måndag igen. Surprise, surprise!
Trodde annars att det kanske skulle bli tisdag på en gång. Bara för omväxlings skull, liksom.
Hade jag därtill fått någonting vettigt gjort under helgen, skulle jag förmodligen legat utslagen på golvet nu – av rena chocken.
Men, det gör jag som antytt inte. Istället liggsitter jag här på köksstolarna med datorn i knäet och undrar vad det är jag glömt att jag skall göra idag.
Förutom att skicka iväg det där brevet jag faktiskt HAR skrivit, om än inte skrivit UT.
Tror att det var något viktigt samtal jag skulle ringa också. Kan bara inte komma på till vem och om vad.
Men det löser sig väl.
Det är ju inte tisdag förrän imorgon.
Och sen är det onsdag, torsdag . . .
Bara en sån sak – kan veckans alla dagar!

Annars kan jag meddela att batteriet nu är uppladdat och kameran tömd på gammalt skräp.
Fast riktigt vad det är jag skall ut och leta efter vet jag inte.
Visserligen hörsammade en del av er mitt rop på spaningsidéer, men fler förslag mottages tacksamt.
Här är de som kom:

”Gamla vackra dörrar och dörrportaler” föreslog WD.
Fast allt är så himla renoverat häromkring ju. Inte mycket patina kvar känns det som.
” Påskägg och semlor”, funderade San.
Påskägg tål att fundera på, fast gamla sådana, men semlor vete sjuttsingen. De är sig tämligen lika. Möjligen nån provsmakning då.
”Varför inte kvalster?” undrade Badaren, som tydligen tror att jag är lycklig ägare av ett supermacro-objektiv.
”Ren Skit?” Den ständigt lika påhittiga Anna-Lys ilade förbi på hundpromenaden med svart plastpåse i högsta hugg.
"Svindlande perspektiv" hade Amaltea på det hela, men om hon med det menar att JAG skulle ge mig upp på höjder så  . . .!!?? Hjälp!
”Gummor är väldigt sällsynta” reflekterade Tant Vass och det har hon ju rätt i.
Problemet är bara att det är svårare att plåta människor än döda ting och dessutom är min digitala kamera så slö att även små gummor hinner linka ur bild flera gånger om.
”Mer klotter kanske?” föreslog Eva och ja, det finns det ju gott om här i stan. Lite kräsnare och jag kan börja leverera bilder till gatukonst.com-bloggen!
”Det som gömts i snön”Millroll, som ser under ytan, rådde mig klokt nog att ta med spade och ishacka för projektet

Så vad blir det?
Ja, inte vet jag. Vill ha MER FÖRSLAG ju!!!
Nått riktigt riktigt roligt!
Typ ”plåta självporträtt efter att ha vunnit tio miljoner på Lotto”!

Nej, nu skall jag vila huvudet några timmar innan jag går ut och postar brevet och funderar på vart jag skall ringa.
Ha’re!

//For Your Ears: Talking Heads – Blind (Naked, 1988) //

Annons

17 svar till “Misstänkt måndag

 1. Vad många bra förslag du har fått. Jag gillar Amalteas och Qilins bäst! Annars kan du ju ta självporträtt. I olika väder, hattar och miljöer eller med olika bakgrund eller så. Hoppas allt är bra med dig och att unge herr son inte fattas dig alltför mycket.

 2. Doris tillhör släktet Pantrar … en Pantertanter … jag säger godnatt och hoppas på Grand Opening i morgon – gick inte idag MSN lååååångfil.Kramen,Anna Hyss

 3. Nå hur blir dé… Pudlar eller?

 4. Ingen dum ide´… kanske annorlunda puttenuttor med cigarrer eller så

 5. Eller fota PUDLAR vet jag, trevlig hobby…

 6. Men va attan "lår" oss …..LÅT ska det så klart stå…påminner mig om en gammal vits man drog i skolan…Säg ….. Sofia med Loren tio gånger…..

 7. Men kan du inte ha frågetävling då typ….ta foto från någon underlig vinkel…och lår oss gissa vad det föreställer…."typ" fantasin flödar….

 8. tjing! stort tack!! han bara jublade i telefon när jag berätta för honom…så du har gjort en kultur gärning samt mig en stor tjänst!än en gång, tack!

 9. Åh, jag vet! Vad sägs om lite tjusiga kort på tangentbord utan H:n!Jättesnyggt! : P

 10. Va ? Har du vunnit på Lotto ? Eller var det vi som vann och du som fotade…nej, det verkar trist. Och självporträtt när man har vunnit 10 milj….då är man defenitivt inte sig lik. Jag tror nog att du kommer på det bästa själv, vad det lider. Du är väl så illa tvungen efter alla våra "beiga" förslag.Det här med månen var bra. Varför inte mörker ? Olika slags mörker och svarta katter i demsamma.Nej, jag vet ! Kattögon i mörker. Äsch…dumt ! Försök själv får du se !

 11. Skor! Det är inte riktigt som att plåta folk, men kolla vad de har på fötterna, Inte riktigt riktigt alla gånger. Länge sen jag såg några galoscher..det var annars ett av de fulaste skodonen men praktiskt. När det är plaskigt.

 12. Ja, varför kan dom inte avskaffa måndagar helt och hållet… jag är inte jätteförtjust i dom. Och just den här måndagen, den 23 januari har ju utsetts till årets deppigaste dag….Fota skyltar! Det var en sak jag tänkte på själv en dag när jag gick i en stad (där jag bor finns inte mer än ett tiotal skyltar, om man räknar bort vägskyltar och trafikskyltar) och det finns ju en del roliga även om de inte är lika roliga som förr, när alla skomakare hade en dinglande sko i skylten, och krogen Gröna lejonet hade ett grönt utskuret lejon utstickande från huset… inte så roligt nu längre kanske, men om du åker tillbaka i tidsmaskinen finns nog rätt mycket kul att plåta!

 13. Svårt. Rolig reklam i skyltfönster? Nää… jag vet inte. Får fundera och återkomma. Till påsk blir det väl… kycklingspioner? Tomtespionernas efterträdare, liksom.

 14. *stön* ska försöka samla ihop hela mig … har skickat bud ette vitt vin å kex … tror att framemot kvällningen …. ja du vet ;-))Nytt förslag: Sexiga kaffekoppar på flygande tefat!

 15. Ja, och din bild med text är ju så bra (som alltid) att jag bara vill sno över den på min sida och så behöver jag inte skriva några ord alls..det är bara att titta och njuta…

 16. vad du är morgonpigg, doris, Här sitter jag halvklädd och funderar på om det är mödan värt att klä på sig någe mer idag..HAr ju liksom inget vettigt att ta mig för.Jag kan ju iof fundera på vad du ska plåta i storstan där du bor…Eller skriva novell/roman…Du kan plåta…"tidens tecken"…vad är det kanske du undrar. DEt undrar jag med…Vad är tidens tecken för dig? Ha tanken i bakhuvudet när du är ute med kamerarn så får vi se vad det blir för bilder av det :-DDEt var det bästa jag hade att komma med idag…Vet inte vad jag ska skriva på min egen blogg, men här(på din sida) dansar fingrarna över tangenterna, vill jag lova…Jo, nu kom jag på dagens rubrik..hejdå

 17. Tänker så det knakar men det var svårt att komma på något riktigt bra förslag måste jag säga. Ska låta frågan ligga och gro lite i bakhuvudet under dagen och återkommer om det mot förmodan skulle komma en snilleblixt….Ha en bra dag! Kram Åsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s