En liten framgång är också ett steg


Och vad är det för engelska Kanal 5 lär ut nu då!??
Yippie!
För första gången på fyra dar lyckas jag ta mig ut före mörkrets inbrott.
Inte mycket att hurra för kanske, men trots allt ett steg ut ur den senaste månadens totala ugglebuggleri.
Kanske.
För hur var det han inte sa nu igen, Armstrong, när han satte foten i måndammet:  ”. . .ett litet steg för en man, ett gigantiskt . . .osv.
Okay, att trampa iväg på sin rostiga trotjänare går väl knappast att jämföra med en månlandning, men tja allt är relativt.
Som han den andre gubben sa.
Mycket gubbar på tungan just nu, känner jag.
Bäst att spotta ut dem. Tvi, tvi, tvi, tvi.
Och därmed var jag tillbaks i den krassa verkligheten, på Jorden, i Göteborg, idag.
På cykeln.
Den gnisslar som f*n nuförtiden märkte jag idag. Har nog gjort det ett tag när jag tänker efter. Fast oftast har jag små musikproppar i öronen och då hörs det inte.
Idag var det för kallt, sladdarna blir ju alldeles stela i kylan.
Förstår nu varför folk blänger så ilsket på mig där jag kommer trampandes. Gnissel-Fia!
Kanske bäst jag håller mig inomhus ändå!
Appendix
Ett annat känt månlandningscitat från den gode Armstrong är förstås ”The Eagle has landed”, nått som kan var käckt att dra till med när du lyckats åstadkomma nått som kräver strategisk tungplacering.
Det första som verkligen sades på månen var dock Buzz Aldrins mer prosaiska ”contact light” följt av ”Ok, engines stop.” Ingen tomgång på månen med andra ord.
 
Mer om Armstrongs missade lilla ord här.
Lyssna på delar av månlandningssnacket här.
Annons

9 svar till “En liten framgång är också ett steg

  1. Även små steg är viktiga! Och det är nyttigt att ta sig ut i dagsljuset ibland… :-)Här snöar det för fullt och är glashalt, så jag avstår nog gärna från att cykla. Det är svårt nog att ta sig fram när man går. Jag la upp en liten bild på MSN-felmeddelanden, hämtad vid besök på din sida. 🙂

  2. Somliga landar på månen … andra får nöja sig med golvet 😉

  3. Dä ä bare å åke på! Här snöar det för fullt idag, så det är inte dax att plocka fram "järnhästen" ännu på ett tag.Mors,//F

  4. Undrar vad JAG gjort med MIN tunga …. för att få denna blåsa – jag hade MYCKET hellre haft en gnisslig (gnisslande) cykel … för jag har ingen alls !!!Hävv ö najjs däjjBritt

  5. Ett danstips annars, du, duka fram krabborna! =)säger du…vad säger jag…fattar nada…för sent kanske…ska vi dansa med dom i brist på annat…..typ krabbdans blir kräftgång, före vi äter eller efter, ah du menar det blir ben över he he…eller ska jag fixa "hippa" i gympasalen =)

  6. Ingen dans i dag… utan gnissel på cykel i stället.Jag kommer bara ut i mörkret jag också (låter som det är garderoben jag kommer ut ur men så är det inte) men jag går ut och går nästan dagligen men oftast efter mörkret, inte så mkt annat folk ute och jag har blivit folkskygg sen jag gick i väggen, vill inte se folk vill inte att folk ska se mig…Dansen var visst under här ser jag nu… för snabb… jag får titta på den sen.Men vem var det som snubblade när de skulle ta första steget på månen? Var det Buzz Aldrin? För det vore rätt kul i så fall.

  7. Gnissel, gnissel …. smörj absolut inte cykel … det gjorde jag 😦 Varmed växlingssystemet frös och jag fick trampa runt på ettan … ja ja tills jag cyklade in den i vardagsrummet, tinade upp den. Glömde ta ut den igen … somnade … gick upp och skulle ta ett glas vatten i mörkret …. kadunkSmörj andra men inte cykeln! Livsfarligt … så Keep On Gnissling he he

  8. Imorgon – när jag kliver in i rummet med det runda bordet för att intervjuas: peacetecken och; "the Eagle has landed" – bara för att visa att jag är "the one"…tror du jag får jobbet direkt då..? ;-D(gud så mycket svengelska det ÄR i min hjärna…var kommer alla engelska fraser ifrån….?)Jaa, jag säger då de´.peace

  9. God afton Gnissel-Fia….såg ett tv-program om ufo för en tid sedan…där skeptiker tyckte sig kunna ha säkra bevis för att det där aldrig ägde rum…http://www.ufo.se/fakta/artiklar/moon.shtmlNu tycker jag det skulle vara förfärligt tråkigt om det inte var sant…vem glömmer ögonblicket och den spänningen som förmedlades till världen….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s