Dansa min docka – du blir inte yngre


Vänster: Se Badarens eleganta armföring! Och hur väl han håller anletsdragen stilrent släta. Här har fru X dock inte lyckats få in sin fot under hans toffla.
Höger: Den svenska varianten av foxtrott, mer känd som "slöräv" är helt uppenbart her Badares favorit bland danser. Här har han gått till kraftfull attack och fru X lyfter graciöst på ena benet för att visa att hon minsann fortfarande kan stå på det andra.

En, två, tre – fem, sex, sju.
Ja, så hade det då utlovats dans och avslöjanden.
Himla dumt, får skylla det på tillfällig sinnesförvirring.
Eller på att jag helt enkelt rycktes med i virvlarna efter den ystra dans som häromdagen anträddes av en styck Anna-Lys.
Hon siktar numera på att bli nästa Salsa-Queen, och har därtill bjudit upp den ständigt lika galant blötslickade herr Badare.
Nämnde plaskare fegar dock, som vanligt, och säger sig föredra den något stillsammare dansen ”slö-räv”.
En, två, tre, en, två, tre . . .
Dame Millrolls tips om att ”ge sig hän” i dansens virvlar möttes med skepsis och istället har Doris de Dodo ryktesvägen fått höra att den slöfotade herrn tagit hemliga danslektioner för en viss fru My X.

Hur detta dansäventyr skall sluta, återstår att se.
Vilket var precis vad Doris de Dodo försökte göra då hon, tillsammans med paparazzin Peppe Stepp, häromdagen gav sig ut att smyga i buskarna runt herr Baljas dansläger.
Tyvärr hade Peppe glömt både det långa objektivet och att ladda sina batterier, så bildskörden blev ganska mager.
Med oss hem fick vi i vart fall några snygga bilder på herr Badarens runthasande med den mystiska fru X och även några på de damer som stod och aspirerade utefter panelen.
– Aj, aj, aj, hörde fru X muttra där hon gång på gång satte sina små späda fötter under danspartnerns badtofflor.
Dumt gjort.
Och de stackars danssugna hönorna väntade förgäves på sin tur.

Klart är att det skulle behövas fler kavaljer på dansgolvet!
Var är ni, alla dansanta karlar?
Var nu inte buskablyga! Stå inte bak knuten och smutta utan kom och bjud upp!
Är ni osäkra på vad och hur ni skall dansa?
Inga problem!
Kom tillbaks imorgon så skall ni få en snabblektion i några av de vanligast dansvarianterna.
Till dess kan ni öva på att räkna: en, två, tre eller en, två, tre – fem, sex, sju.
Foxtrot eller Salsa, bara att sätta igång.
Tango, någon?


Vänster: Jodå, visst såg vi Anna-Lys på plats vid panelen! Här värmer hon upp i hopp om att det trots allt skall bli en liten salsa eller två.
Höger: Sväva var det ja! Millroll övar för sig själv i väntan att få "bli ett med musiken".

Vänster: Ännu en fru X. Vem kan det vara som så förföriskt lockar med druvor i nyporna?
Höger: Amaltea? I finaste lilla mössan? Lite svårt att bedöma på det avstånd vi befann oss, men vi tyckte vi hörde nått "…..1,2,3,4,5,6,7,8".

// For Your Ears: J.J. Cale – Fancy Dancer (To Tulsa and Back , 2004) //

Annons

13 svar till “Dansa min docka – du blir inte yngre

 1. Jodå…du hörde rätt…så fin jag var….ditt övriga spörsmål håller jag helt med om vem vill vara panelhöna….och varför är det bara vissa som ska dansa…..så följande har jag lånat från http://spaces.msn.com/members/PovaNorrkoping/som hon lånat en krönika från ICA-kuriren, nr 24/04, skriven av Cissi ElwinCissi och hennes kollega Anna redovisar följande teorier som de stött på:För där fanns nämligen svaret vi alla sökte…..Älsklingar, vart tog ni vägen?Var gömmer sig alla vettiga, trevliga och snygga killar i mogen ålderInledningsvis står lite om att hon känner ett flertal ensamstående kvinnor över 50; kvinnor med bra jobb, stadig inkomst, som är självständiga, erfarna, roliga, kloka och vackra. Frågan är varför männen inte kastar sig över dem. Var gömmer sig alla vettiga, trevliga och snygga killar i mogen ålder? Cissi och hennes kollega Anna redovisar följande teorier som de stött på:Älsklingar, vart tog ni vägen?1) De befinner sig på samma ställe som borttappade strumpor och kulspetspennor. En plats som eftersöks idogt. 2) De har bytt kön och är en stor anledning till att det finns så många ensamstående kvinnor. 3) De finns mitt ibland oss, men de syns inte. 4) De har av misstag åkt ut med soporna. 5) De sprang ut och joggade en gång på åttiotalet och kom aldrig tillbaka. 6) De har sugits upp av sin hemmiljö och är det gula fettet som hänger i köksfläktens filter. 7) De reser i Arns fotspår. 8) De är på jobbet. Eller i bilen på väg dit. 9) De var på kurs för att hitta vildmannen i sig och springer fortfarande runt och skriker djupt inne i våra svenska skogarna 10) De är en myt – de har aldrig funnits.Amaltea med mössan käckt på svaj 🙂 väntandes på prins charming…

 2. Men f-n oxå…Om nu någon är så förb… slö att hon inte ser till att iväg tossingarna, så är det väl för f-n inte mitt fel…Eller?

 3. Javisst, det är Bentleys snöflingor, bra gjort för så länge sen!Och här dansas det så graciöst så man blir tårögd..undrar jag vem Badar´n föredrar svänga runt – jag tänker mig det måste vara någon med huvud nog att ställa sig på badtofflorna från början så tårna klarar sig Såg förresten i din länk att salsa är en dans till salsamusik, tänka sig va! Med några stänk salsasås på vindruvorna också blir det en perfekt kväll på tåsa Qilin och valsar iväg till natthärbärget

 4. Tack för dansen ;-))

 5. pliiis, lär mig tango! 😀

 6. Tillåt mig kopiera senaste nytt är du sött – givetvis med länk till dig … pliiiis

 7. Du verkar vara inspirerad av Anna Book, Arja Saionmaa (näää så stavar hon nog INTE sitt namn) Peppe Eng, Carolina Gynning och Paulo Roberto m fl.Själv har jag begåvats med två vänsterfötter och NOLL koncentration ….. *suck* ….

 8. Här var det dans, dans och åter dans..tacka vet jag tango, som jag gick kurs i long time ago….ja, det var härligt..Sicka fina foton på de dansanta msn-bloggarnas dansposer..nice

 9. *skrattar* SENASTE NYTT: HerreGuuuud … håller mig updated 😉 inte konstigt han e go´

 10. Häckla mig bara…Men jag försöker iaf.

 11. Nej, "kattnötterna" har jag tyvärr inte gjort själv och bilisterna visar sig ha legat i bakhåll hela veckan och har tagit sats för att få bilda en rejäl kö på Skanstullsbron in till stan igår, eftersom helgerna är betalningsfria…Ja, ja, jag säger då det ?!Men, vad roligt att få se mig själv sväva ! Det är inte varje dag, må jag säga….och den självgående chokladpuddingen var inte dum. Klart aptitretande, om än undflyende..

 12. Hum, tja… Dansa för allt vad benen bär! Det är mitt råd…Förresten, nu funkar det med bilderna! Tack Doris! Ett ynka litet problem kvarstår dock… Nu finns bilderna inte längre med i "bloggfoton"?Tja inte vet jag, haj på datorer är jag ju men det här vet jag inte vad jag ska säga om…Kram! :))

 13. Asch Ms My X, existerar inte … avslöjad på stegen (slöräv) och ingen space … nä du det är egentligen Plaskmannen mins egen gula gummianka som han övar med …. sen att han försöker egga upp undertecknades eldiga rytm … är en helt annan sak.Gummiankans text står helt och hållet Herr badare själv för. Han vill vill Salsa men är lite rädd innerst inne för att min eldiga flama ska äta upp honom.Han ligger verkligen i hårdträning … stänker svett med sina "puhh" och "Stön" inne hos mig, eller är det bara hans plaskevann? More 2 come ….Aniara von Trast sjunger inte videoclippen för dig när du hälsar på mig? Har du verkligen struckit musen över det svarta fältet?Nice Sunday!!!Anna-Lys(ande Salsatolkare)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s