Tidfuskare avslöjad!


Just another Dodo lost in the Twilight Zone.

The Twilight Zone – ja, det är där jag befunnit mig sedan i maj förra året.
Di di di di didi didi . . .

Ok, det finns de som med bestämdhet hävdar att jag klev i Skymningszonen för betydligt längre sen än så. Må så vara, men nu är det Space-livet som avses. Det där att skriva blogg, ta bilder och hänga upp i den stora  rymdväven. Och så det där med min senaste fixa idé, att se hur länge jag klarar att skriva och lägga in nått på bloggen varje dag.
Alltså, det var inget jag bestämde mig för i förväg. Bara blev så efter att jag upptäckte att jag lyckats pricka in ett antal dagar i följd. Ville inte förstöra sviten, liksom.
Men visst har det hängt på håret vissa dagar. Och visst har jag tvingats att ta till ett och annat fult knep – som att köpa och lägga in paparazzibild på herr Plaskman. Men så här långt är i vart fall mitt personliga rekord elva dagar i sträck. 
Med åtminstone några minuter till godo på dygnen.
23.32 typ.

Men se, det var just det med tiden. Vilken som egentligen skall räknas.
Den jag själv befinner mig i eller den som befinner sig på ett helt annat ställe på jorden?
För vad insåg jag till min stora skam alldeles nyss, om inte att jag i själva verket legat en timme efter ända sedan den 20 maj förra året.
Utan att ens behöva göra det!
Alltså, ni vet den där rutan, under inställningar, som visar tidszon? Ja, som visar fall man befinner sig i Greenwich, Bukarest eller rent av i Saskatchewan.
Man kan ändra där! Zon alltså.
Av nån outgrundlig anledning står min lilla ruta fortfarande inställd på Greenwich-tid och av någon ännu mer outgrundlig anledning har jag fått för mig att det bara är så.
Att just mitt lilla Space ligger en timma efter alla andras.
Vilket naturligtvis är himla bra då deadline närmar sig med vilt snurrande minutvisare.
Som typ nu.
Då jag skulle ha skrivit klart och fått iväg det här för länge sedan – om bara inte telefonen ringt några gånger och sen plötsligt en gammal arbetskompis dykt upp på messenger för första gången på ett år.
Och det ena med det tredje. 

Så nu är frågan, skall jag ändra tidszon?
Eller skall jag rent av hålla tyst och glida lite som det passar i tiden – i framtiden?
Oj, nu är klockan 03.00 och ingen bloggpost uppe ännu. Äh, jag bläddrar mig till Grönland, så har jag gott om tid. Minus 3 timmar plus minus en för London.
Äh, kan ju lika gärna åka till Samoa på en gång, totalt minus 12 timmar, så hinner jag sova först!
Eller om jag vill vara lite före min tid – Nuku’alofa  – totalt 14 timmar före.
Ack ja, ack, möjligheterna är närmast obegränsade.
Tid, plats, person – vem kan avgöra vad som egentligen är vad, var eller när?
Är ni till exempel säkra på att jag är jag, här och nu?
En liten pissmyra i stora rymdväven.

Men hm, OM jag nu skulle ta skeden i vacker hand och ändra tidszon till någon ort som faktiskt är närmare där jag själv befinner mig (tror ni, ja!) så kanske det blir helt galet ändå.
Ja, förutom då att en sann göteborgare naturligtvis inte kan välja alternativet Stockholm, som tycks vara den enda svenska stad som finns med. Får ta Västra Centralafrika istället, samma tidzon ju.
För OM jag ändrar, så kanske klockslaget för alla tidigare bloggar ändras också?
Så att hela min fina bloggsvit faller ihop likt det meningslösa korthus den egentligen är.
Hm.
Och åter hm.
Vi får väl se – eller får vi det?
Kan NI det?
Di di di di didi didi . . .

Hög tid att slänga ut granen?
Nää, tycker faktiskt inte det. För det är väl Knut som gäller? Och han kommer först på fredag!

För den som vill veta lite med om det där med att hålla rätt på tiden: En länk.

Annons

10 svar till “Tidfuskare avslöjad!

  1. Här var det lockande att börja dra in resonemang om "vad är tid" och "vad är samtidighet, egentligen?", men det känns lite för djupt för min trötta hjärna just nu… en annan gång, kanske, men nu mste jag snart få kaffe! 🙂

  2. Trodde att du liksom jag aldrig sov om natten, men du är alltså tidsresenär. Där ser man. Apropå Knut, så vet du väl att han kommer på fredagen den 13:e i år. Där rök den granplundringen. Prepare yourself.Der Schwartze

  3. Nej, Aniara. Att dö är inte att jobba en smula, men att jobba är att påminnas om alltings (ledighetens) förgänglighet och man inser mer än någonsin att ens dagar äro räknade. Jobbet i sig är det väl inget fel på, utom att man inte är ledig då.men apropå död och tid….och din tidsomställning. Om du först ställer om tiden, skriver en blogg och sedan råkar dö stunden efteråt. Det verkar lite "spoky" om det sen visar sig att du har skrivit en blogg sex timmar senare än döden inföll…Nu ser jag att min brorson som för tillfället är i Argentina med sina föräldrar just har loggat in. Han är 8 timmar efter mig i tid men ändå är det enligt mig nu det händer …fast sen, eller ?…måste kolla om han är kvar…jo…fast han tycker väl att jag är tidigt ute….eller ? Ja, internet är nog ett "sjunde underverk". Man kan ju förflytta sig lite hur som i tid och rum (Och tar man "google earth" till hjälp vet man inte hur det ska sluta) fast man i allra högsta grad sitter fast här vid sin dator. Och tiden den bara går…

  4. Jag har många gånger undrat; När sover hon, den där Aniara…? Kommentarer trillar in på dygnets alla tider, nya bloggar och foton allt som oftast. Tycker jag är en nattuggla men ligger nog i lä…

  5. ÄH, HAR INTE TID MED DET HÄR…

  6. Tid o tid…..vet bara att det tar en jäkla tid att försöka göra nått i spacet….måste ha kommit ut i ett mörkt hål en timma i går….sen var det klister igen…kommentarerna får man skriva om och om och om ..om man orkar….och om man orkar kommer en ny blogg i dag om jag säger om…detta space fungerar som det ska…..om klistret släpper….om..kommer tid kommer ro….

  7. Fast det stämmer ser jag, klockan på min dator är halv två men det står att jag skrev inlägget hos dig halv ett…

  8. Ojoj, timmarna snurrade runt för mig där.. troligen blir det så att alla tider ändras på alla tidigre inlägg, kanske? Vad underligt egentligen, borde det inte känna av vad klockan egentligen är, där man är? Jag tror jag har rätt tid inställd, jag vet jag var där och pillade när jag skapade bloggen. Och granen får väl vara kvar till Knut, sen vill den ut, eller rättare sagt upp på vinden, för vi har hemska oss, en plastgran i år, här går an, på landet ska absolut ingen plastgran vara!! Men jag har svårt att plocka bort adventsstjärnor, elektriska ljusstakar och ljusslingor som jag har överallt, glitter över dörrarna och sånt, det blir så kalt och tomt och dystert efteråt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s