Med fladdrande öron

– Info-rutan högst upp har jag nyskapat, säger den seriöst oleende unga kvinnan bredvid mig.
Den betydligt äldre kvinnan snett emot skyndar sig att berömma rutan, men fortsätter ändå envist att hävda att nyheterna inte kommer ut tillräckligt snabbt och lätt.
Varpå hon försöker släta över kritiken med ett något entonigt gnägg till småskratt.

Något övermätt efter att eftermiddagens fikaträff oväntat förvandlats till ett grekiskt restaurangbesök, söker jag upp biofiket på väg hem. Inte för att jag vill spotta given häst i mun, men tzaziki-indränkta spett och rödvin kräver minst en kopp riktigt kaffe för att sjunka ned.
Fiket är oväntat fullt, den nuvarande repertoaren drar stor publik, så det blir till att knô sig ned vid ett halvupptaget bord. För ovanlighetens skull både tidnings- och boklös försöker jag hålla blicken sedesamt riktad antingen ner i kaffeglaset eller någonstans i fjärran.
Men hur jag än försöker kan jag inte få öronen att sluta fladdra.

Medlemmar, mötesprotokoll, hemsida som skall uppdateras och så denna försiktiga kritik av att informationsflödet inte funkar riktigt som det borde.
Och folk har jobbat så hårt, har inte tid och visst är det jättebra med kritik, men inte förstår unga damen VAD som egentligen kan ändras.
Snabbt målar jag i mitt inre upp bilden av en halvideell förening, i vilken den unga kvinnan med de stela ansiktsdragen jobbat länge och den äldre, mer livfulla damen med sin lätta brytning och sitt snabba skratt är ny och dessutom har fått en hedersvärd uppgift på sin lott.
En uppgift hon nu försöker visa att hon är rätt kvinna för. Att hon har något nytt att bidra med.
Hon balanserar på slak lina – den unga damens ögon är kallare än någonsin.

Själv hakade jag upp mig redan vid ordet ”nyskapat”, fjantigt pretentiöst för att beskriva att du fixat till en liten ruta på en hemsida. Snart kommer jag inte att kunna hålla mig längre, antingen säger jag något dumt, suckar tungt eller flinar.
Så jag tar mitt kaffeglas, går ut på entrétrappen och röker en cigg.
Sen går jag hem.

Annons

13 svar till “Med fladdrande öron

 1. 5 år senare. på dagen, som nyskapad hela jag, av detta synnerligen nyskapande inlägg…så fantastislt roligt att läsa. =)

 2. Har skrattat rätt länge åt den där bilden med tillhörande text nu, jättekul!

 3. Nej, det är väl en Doris som fått blivit smittad kanske.

 4. Är det där en Jan Stenmark? undrar jag i all enkelhet.

 5. du blir allt mer svart/vit och minimalistisk, vafföför?

 6. ….åker in hos dig och gör en "åtta" och vapenälskare som jag är åker jag ut och "skjuter en hare"…/Q, på hal is ibland

 7. Hoj!Hur gör du för att få den där bilden från bloggtoppen att sitta på sidan så att man slipper posta den i ett inlägg varannan vecka?Mvh/ Jacob – rökande datordyslektiker

 8. Jag tänker i samma bana som tidigare bloggare här dvs hon hade fastnat i NYårs-svängen. Troligen också NYgift och NYligen fått besked om NY bebis på väg …… fast å andra sidan kan vederbörande ha vaknat upp ur en lång törnrosa-sömn eller sk. depression och upplevde ALLT som NYTT NYTT och PÅNYTT en sån där PÅNYTTFÖDD som man blir avundsjuk på. En som sliper uppleva slentrian och livet som ett enda EKO EKO …. EKOrrhjulHa en fin Trettondag och är du katolik, Ortodox så säger jag idag God Jul !!!

 9. Ibland får man bita sig i tungan både en o två gånger för att låta bli lägga sig i sånt som inte angår en..å andra sidan är det ibland bra att oförmodat lämna bidrag till folks diskussioner. Frågan är väl hur man ska veta när det är "lämpligt", det kan ju bli helt galet också. Nog är det bra med den ständiga boken jag också alltid bär på för att ha ngt att ta till..Kram från liten (?) Qilin som rullat färdigt köttbullarna. Goda blev dom!

 10. väl mött….tack för det där med damen…känndes faktiskt bra ..nästan som nåt fint…du kunde ju sagt nåt.. som. katta släpat hit…typ…i alla fall så verkar du tillhöra en.. av den lycklig sorten ..som har ett sånt där gammeldags ordskafferi…rymmandes en oändlig massa ord…att blanda ..både till soppa.. kaka..en och annan god suffle..ja hur mycke som helst verkar du kunna blanda..laga till… med dina egna recepts variationsrikedom ur ditt eget rika skafferi….burkarna dessutom märkta ..med ett otroligt bildskaperi… kram på dig du doris…den blogglösa har talat nu

 11. hm..så den oleende kvinnan hade inte bara "Skapat" något?! Hon hade NYskapat det…?Jag skulle nog också gått ut å rökt om jag varit där…Själv har jag nyskapat och nyskrivit på min nyändrade blogg…ny färg, nytt…jaaa, nu vet jag! Kvinnan var fortfarande fast i nyåret så allt hon sa´innehöll ordet "ny"..Nä nu är jag lite väl trött och svamlig..associationerna sveper in tillsammans med zzzzzzzzz som i sovago natt

 12. Åh!DET var en ny variant det!Mon Dieu!

 13. Ja du, mycké man förstår…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s