Mamma Höna och nyåret

De sitter i ryggraden, de där korta små stegen du plötsligt tar när isen lagt sig som en hinna över trottoaren.
Tänker jag, när jag nödbedd trippar iväg till nyårsmiddagen några kvarter bort.
Förundrad ser jag ner på mina fötter och undrar vart de långa kliven tog vägen. Testar, slirar och återgår till geisha-stuket.
Vilka konstiga funderingar som far genom hjärnan ibland!
Och fan så lyckligt lottad jag är, med kompisar som bryr sig och ringer in mig i gemenskapen och så gruffar jag och undrar varför jag inte kan få sitta ifred och bara uggla mig igenom ännu en natt.

Väl på plats landar jag med de matlagande männen i köket och ger mig snabbt in i en hetsig diskussion med värden om skillnaden mellan verklighet och drömmar. Vi blir nog rätt förbannade på varandra, men efter en rökpaus nere på gården signaleras eld upphör och det församlade sällskapet sätter sig  att smörja kråset.
För krås är det!
När den fjärde rätten annonseras har folket redan förätit sig på den tredje – som vi alla trodde var huvudrätten – och enas om att ta den starka nummer fyra som ”tilltugg” senare.
Mycket senare!

Vid det här laget droppar de yngre i sällskapet av.
Några är redan ute på galej, nån skall jobba på klubb och en strålande vacker ung dam skall träffa kompisarna strax före tolvslaget.
Kvar blir en riktigt ung man som snabbt blir allt oroligare för att missa raketuppskjutningen. En hel påse har de ju med sig.
Hur många miljoner kronor som går upp i rök runt tolvsnåret vet väl bara företagsledningarna i den pyrotekniska branschen.
Smäller och glittrar gör det i vart fall.
Och jo, efteråt hinner vi med både efterrätt och kaffe, avfärder och nya ankomster och sist uppe är en knippe damer som snackar lite lagom skit.

Gatorna hem är fyllda med skaror av unga firare i blandad form.
Själv blir jag förstås bedårad av den nattliga vyn och leker fotograf i vart och vartannat hörn.
En djup suck undslipper mig när jag inser att inte fan klarar jag att hålla kameran still under den tid det krävs att få en skarp bild i dunklet.
Varpå en förbipasserande ung man hejdar sig i steget och undrar om allt är ok.
Gulle dig, säger jag inte, men nästan och blir riktigt varm i hjärtat över att han bryr sig.
Och så fick jag något nytt att fundera på en stund. På de små tillfälliga mötena som plötsligt sätter ett leende på läpparna.
För en liten stund.

Kl 6 på morgonen når jag äntligen Unge Herr Son på fjärran surfstrand, som natten till ära tydligen bytts ut mot den lokala baren.
Han låter hes men vid liv.
Allt lugnt, och så gick mamma Höna och la sig.

 Ung vacker dam på väg ut i natten. Ytterligare en mamma orolig.

Hundring upp i rök? 

 Hörnfotografen hits.

 
Vissa skyltfönster tycks himla intressanta om natten.

Annons

8 svar till “Mamma Höna och nyåret

  1. Tack för att du tittade in på min sida….det går fortfarande inte att uppdatera fotoalbum..jag kan inte uppdatera i Hotmail…eller ett annat album jag har på konstnärliga bilderdet måste vara något fel med mindator..Ha en bra dag/Kram Majsansofia

  2. jo mycket roligare att slå i böcker. jag tog just tag i en för att testa och fick lyckades träffa Rollo May´s, "Kärlek och vilja". Slog upp på måfå o läser:"Om individen nu åter kan orientera sig och uppleva en direkt relation till omvärlden.."Ooops, tyckte väl jag kände mig ovanligt vilsen och liksom dimmig i skallen, typ. Jag trodde det berodde på sömnbrist men så lätt kan det ju inte vara. Det är rätt kul att fixa o dona, men jag hinner göra annat samtidigt eftersom mitt space inte finns vid så där 75% av knapptryckningarna. Intressant fenomen – det kanske är jag som inte finns? Ja alltså om jag inte finns så kan jag ju inte ha nå space.. det är nog nåt med relationen till omvärlden som ställer till det..Ha, så bra det där blev uträknat då.Förresten måste jag göra nåt med färgen, det var bra du sa till, när jag tittade i IE gick det inte att läsa kommentarerna heller å de´vill ja´ ju kunna ju Inte orkar jag läsa vad du producerat heller det får jag ta imorgon till frukostfikat så jag fattar nåt :-DNä just de, jag finns inte – till mig har ingen ringt påfå se nu 7 timmar! De du! Men det är klart, normalt folk har väl sovit i 4 av de timmarna…Natti natti(ska nog klämma ner en nattmacka nu)

  3. Den var ju trevlig den där!!!

  4. hallå doris!?var är du? Bortbjuden på middag igen?

  5. Sambons mamma halkade hemma på hallmattan i förra veckan och blev sängliggande över nyår och en bra bit in på detta år också, av vad jag förstår. Och hon som hade hållt sig inne bara för att inte halka snett på nyfrusna gator. Ja, det är livsfarligt att hålla sig hemma. Man vet aldrig vad som kan hända. Nyårssupén verkade både ofantlig och ofantligt god !Och tänk att snön hittade till Göteborgs gator utan att blåsa eller regna bort…God Fortsättning !

  6. Så var balansen i vikten återställd och detta utannågon baksmälla,får man hoppas.Nyåret smög sig förbi slutna ögonlock och enkräva fylld med julmust och torra kex.Måtte detta år gå i fredens tecken.Knäpper mina "fromma" händer och ber en stilla bön.Sköt om sig.

  7. Jag satt och kikade på din sida tidigare i dag och jag och barnen hade väldigt roligt åt länkarna på din sida (en del, vi har inte hunnit med alla än!) du hade en hel del roligt!!Nu sitter jag här mitt i natten igen, trots att jag lovade mig själv att gå och lägga mig tidigare det här året…Jag var ute en sväng i dag och både trippade, tog stora steg, halkade och nästan, jag hade så ont i höfterna när jag kom hem av det, man kan ju hoppas att det trimmar till nån muskel samtidigt?!

  8. Trevlig nyårsafton, ser jag…och 4-rätters middag?!Det är bra med en trevlig avslutning på året….man kan ju alltid inbilla sig å önska att kommande år fortsätter i samma stil dåHa de nu då

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s