Med is i hjärtat

Bingo!
Bilen kom upp för backen, nya parkeringstillståndet hade hunnit komma fast jag betalade för sent och parkeringsplats hittade jag direkt.
Tillbaks i stora staden adderar jag de överraskande goda tingen, får dem till tre och därmed en extra skjuts på väg mot det nya året.
Å andra sidan kräver en bingorad fem rätt. Låt mig tänka, hm . . .
Ok: massor av florsockerklet på wienerbröden i affären jag passerade igenom på väg till stan. Ovanligt, nuförtiden är det mest enbart vaniljkräm på dem.
Så naturligtvis var jag tvungen att köpa, två.
Eftersom jag inte kommer på någon femte höjdare får det väl räcka med det paret.

Smällen får jag några timmar senare då jag upptäcker att jag tydligen blivit persona non grata hos ytterligare en bloggare jag uppskattat under de gångna månaderna.
Riktigt hur det gick till begriper jag inte, dodo-korkad som vanligt, men det var väl foten som hamnade i munnen igen.
När skall jag lära mig att det inte går att skämta med allt och alla om vad som helst?!
Kanske dags att utrota sig själv från just denna plats på jorden. Räcker väl med kylan utomhus.

Nu blev det så tråkigt att jag passar på att göra som man tydligen skall så här inför den väntade lilla nyåringen, dvs radda upp misslyckanden från året som gick.
Nej, bli inte rädda nu, jag kör som vanligt den ytligare, illustrerade, varianten!
Here goes:


Misslyckande nr 1. Fortfarande ett "wannabee-trädgårdsland". Nu med snö på.


Misslyckande nr 2. Ofixat räcke för andra, tredje? året.

Misslyckande nr 3 och 4: Däck och gammal pump står fortfarande och väntar på åktur till skroten. Nej, dörrkarmen till jordkällaren slutade inte ruttna och fixade sig själv. Nu ruttnar dörren också.

Misslyckande 5 och 6: Och här skulle det ha målats och fixats både tak och stormknäckt bjälke. 

Misslyckande 7: Still standing, but not for long.
Utan nät överlever ingen prydnadsbuske. Stolparna är uppe . . .

Misslyckande 8 och 9: Klyv lilla yxa, klyv! Och så alla de som sågaren glömde . . .

Misslyckande nr 10: Pricken över i:et – TAKET. Och skorstenen borde ha sotats.

Lite att bita i? Bara förrätten!
Jag säger som Bachman-Turner Overdrive:
You aint seen nothing yet!
Det var bara fingrarna som tog slut.
Och året.

Annons

12 svar till “Med is i hjärtat

 1. Hej!!! Dig har jag sett vid några tillfällen men inte hälsat på än, så slarvigt av mig! Och så många av dina \’icke-färdiga-projekt\’ (kalla dem inte misslyckanden) du har som påminner om våra… men jag har sån driftig karl vad det gäller huset-på-landet så det lär nog bli klart i sommar, vi firar jul där nästa år så då måste det vara klart!! Jag lägger dig på min blogglista för jag gillar dig!! Om det är okej??

 2. Gott nytt år!Kramsomfan

 3. Riktigt slut är ju inte året än, du kan hinna med något bra till..Staketet kan jag fixa åt dig, jag är såå duktig jag serru! Men nu sitter jag med nagellacksklet på fingrarna o skriver, tar ett bloss då o då på ciggen som till Essets förtvivlan ligger ryker. Förmodligen kommer det som vanligt att bli så att bort med skiten från naglarna det ser för j— ut eftersom jag inte kan hålla fingrarna i styr. Den som inte klarar av dina skämt o ditt sätt behöver ju inte bry sig. Det är DERAS problem, inte ditt! Fortsätt du som vanligt. Nu blir det nytt år, nya tag och nya misslyckanden, precis som det ska vara. Och jag tror att jag bara skrivit ju två ggr. Duktigt av mig.Kram på dig och ett hejdundrande roligt Gott Nytt År önskar jag dig!!

 4. Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År…..Komma på kant med andra bloggare är lätt hänt….man går ju miste om både kropps språk, ögonglimt med mera….som liksom bara försvinner i det skrivna ordet….humorn och "splelivinkar" "miner" syns ju inte…trots div uttryckssymboler…inget blir någonsin glasklart…så vad göra…jag har varit med om detsamma…man kan inte annat än be om ursäkt om man mot förmodan och icke avsiktligt trampat någon på tårna…likväl känns det jobbigt (för mig i alla fall) men det är väl som IRL….. det blir fel ibland……hoppas det löser sig för dig i alla fall….annars…ja, vi andra är ju kvar, och ser fram emot ett helt nytt år 2006 tillsammans med dig.

 5. Önskar ett riktigt gott nytt år, och fortsätt med din underbara blogg, vi hörs på andra sidan…hej hopp

 6. *Ler* You can´t win them all. Människor kommer och går, endast Imaginos består (Hyfsat gammalt cyberordspråk).Jag ser att du har en del att hugga tag i under 2006. Det är bra ty då fastnar du inte på sofflocket.Nupps nupps, oväsentligheter är ingenting man ska sväva ut i alltför mycket. Det gör ICKE du. Doris skriver jättebra :-)Gott Nytt År, ditt gamla skrälle. ;-P

 7. Jag ser inte dessa som misslyckandeen!!! Jag ser det som att ni har haft något mer roligt för er!!Gott nytt år. Önskar er det bästa!! Kram Jenny

 8. Näe, persona non grata du!? Du som är bloggvärldens uppmuntrande ängel med en egen skön stil som är helt unik..Du som har räddad min höst?!(smörsmörsmör)…men jag menar detGOTT NYTT ÅRvissa försvinner-nya tillkommer…(vänner å bekanta asså)

 9. Bäste Doris!Misströsta icke, för det är ju så att…Det finns ju folk till allt…Man kan ju inte begära att alla skall vara av er kaliber,humorbefriade människor finns överallt i samhället.Så fortsätt att förnöja oss andra… Snälla!GOTT NYTT ÅR ochGOD FORTSÄTTNINGska hon ha.Eder Badare

 10. Stonesandfeathers

  Önskar dig detsamma, Gott Nytt År 😉 Kramisar

 11. Hej Vännen..Roligt att du hittade tbx till mig, och att du gillade sidan. Kul att "påta" med den, för jag märkte då, att jag inte är så intilligensbefriad som jag trodde..*L*Önskar dig ett rungande GOTT NYTT ÅR åxå..Kramar//Carin

 12. Tappa inte sugen Aniara. Året med dig som bloggvän har varit en höjdpunkt som lockat till många goda skratt. Tack också för att du hjälpt mig med spindlar och filmfrågor och annat. Jag läser din sida varje dagKram från Berit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s