I väntan på Snömannen

När plogaren väl kommer, går det undan!

Snön faller men vi håller oss på benen.
Små men tätt singlar flingorna och på väderleksrapporten utlovas mer och lite till.
En bil uppe, en bil nere.
Plogpelle ringde imorse och meddelade att han inte skulle hinna förbi förrän mot slutet av rundan. Det var väl en tretton timmar sedan nu.
Syrrans pojkvän tänkte till och körde upp deras bil till gården ovanför backarna.
Några timmar senare pulsade delar av Berlinsällskapet upp och åkte till stan för att shoppa och äta middag hos ”svärmor”.
Kryckkillen stannade kvar för att ”njuta av naturen” nu när han för en gång skull har chansen.
Ytterligare några timmar senare vart det kolsvart och stackaren började fundera på om det gick att ta buss in till stan.
Jag placerade honom i snickarboden. När jag efter en stund gick ut för att titta till den lille hade han övergett tanken på att tälja till ett schackspel och var fullt sysselsatt med att karva båt av en sprickig furubit.
Good Luck!

Fast otur har vi, Plogpelle har just varit här och nu snöar det mer än det gjort under hela dagen. Fortsätter det så här kommer jag ändå inte uppför backarna imorgon.
– Kör upp nu, föreslår den tyske pojkvännen som fört stadssällskapet helskinnade tillbaka. Men jag känner inte riktigt för att dansa runt med allrounddäck i mörkret.
Dessutom ser man sämre i mörker med åren. Frågan är om jag skulle hitta hem igen, ifall jag mot förmodan lyckades klara mig upp.
Ytterligare en sak att skriva upp på ”Borde köpa-listan” – dubbdäck alltså.

Plogpelle, som för övrigt meddelade att han numera går under namnet ”Snömannen”, värmde upp med en snabb kopp kaffe och en cigg innan han på nytt gav sig iväg i snöyran.
Har bara en fem, sex timmar kvar att köra nu.
Sen är det väl nästan dags att ta varvet en gång till, åtminstone om snön fortsätter att falla i den här takten.
– Fast du kan alltid ringa mig, så kommer jag och drar upp dig, säger han innan han vrider om nyckeln i jättetraktorn Allan.
Hur han skall ha tid med det, begriper jag inte.
Men de menar allt himla väl på landet!


Tack för kaffet, ajöss!

Snömannen försvinner bort mot kröken och ytterligare några timmars plogande. Jag får en snöflinga på linsen och går tillbaks in i stugvärmen. 

Där spelas det spel. läses tidning och sovs i soffan.

Och så var det dags för en PROTEST!

Dodo eller Trast, ja inte vet jag.
Det är väl bara att kraxa på, liksom.
Men det där med SNYLTARE har den gode Badaren minsann fullständigt fått bak baljan!
Alltså, att trampa runt på skranglig cykel och hjälpa sina bekanta att bli av med "alle gamle reschter" är snarare ett utslag av uppoffrande medmänsklighet än nån närig småsnålhet.
Hur kul tycker han det egentligen är att käka skinka dagarna i ända!?

Vill också passa på och be om ursäkt för att jag är lite dålig på att kolla runt just nu!
Säger bara: MODEM!
Snart tillbaks i stan. 

Annons

11 svar till “I väntan på Snömannen

 1. Hejsan Aniara!Har kikat runt lite på dina bloggar…Det har varit fullt ös med annat några dagar ….bla bla…bortförklaring…Nog är det så att jag varit en aning slö med att besöka flera av mina bloggvänner under dygnets ljusa timmar. En annan har på ngt vis lyckats vända dygnet sen i julas. Är kanske rädd att sova bort ingången till detta nya året – också! ;o)Du verkar ha haft det gott där ute i buschen. Men det är klart…En snögubbe som håller vägarna rena är ju alltid ett plus när man bor på en höjd. I torpet är det snarare så att höjden av lathet infunnit sig, då jag och "skotten" inte ens fått fram snöskyffeln! Då kan man inte heller skylla på ngn annan att man känner sig en aning insnöad! Ps) Du skriver förresten fantastiskt underhållande! Gott nytt år på dig./ Kicki

 2. hej,har just kommit tillbaka efter en göteborgs tur. Åkte ner med min äldsta dotter som bott hos mig några månader men nu återvänt till sin lägenhet. De varnade för snöstorm men det var ganska lugnt på vägarna, men det var i alla fall snö för första gången i vinter på många ställenönskar dig ett trevlig nyårsafton och ett underbart 2006kramar eva

 3. Två och en halv meters avstånd. Hur så?Satt jag närmare tittade jag inte på TV – även om den stod på – jag satt nämligen och mekade med lite mekanisk avspelningsutrustning från det glada 1920-talet – just det! En vevgrammofon! Den gamla fjädern var lite trött, men efter lite symaskinsolja ler den sött!Trevlig nyårsafton! /Bj.

 4. Mådä..Ruggit gott nytt år!!

 5. Mo-Dem få det bättre där ute i skogen. Glömde påminna om yxa, ifall du måste hugga fram dig bland träden.Plog-Pelle, Snömannen eller Fia-med-Knuff verkar vara en Kanon-Tuff Kille 😉

 6. Tycker ni verkar ha det så gott där på landet, i stugan, torpet eller vad ni nu kallar det därnere. Gillar plogbilsbilderna, rörelserna, och de svart/brun/vita färgerna konstrasterar så fint mot den oranga värmen inne.Vad spelas det för spel, tro? Vi blev med tre nya till jul. Äldste sonen har jobbat extra som spelexpert på Alga.GOTT NYTT ÅR önskar entrogen blogkompis!

 7. Så mycket snö det är i de sydliga bloggarna – undrar just varför? Kan det bero på att de i någon mån speglar verkligheten? Ack ja! (grunnar vidare … dricker kaffe)Gott nytt år! /Bj.

 8. Hej !Jag ber att få tillönska en fortsatt trevlig fredag, ett Gott Slut och ett riktigt Gott Nytt År !Varma hälsningar, TierraP.S. Tack för alla kommentarer och uppmuntran under kampen mot Tomten 🙂

 9. Hur går det med modemet? Det verkar ju fungera bra vid 4-tiden om morgnarna när du hälsar på hos mig :-)Du är väl uppstigen gissar jag – trots att du var vaken vid 4-5 snåret, människa. När sover du? Eller vänta, du går upp varje morgon vid 4 för då är du utvilad och klarögd?!JAg har ett spännande liv – som analyserar dina – Doris det Dodos..sovvanor?!Peace

 10. Jaha… Visst ja… Uppoffrande medmänniska va dé ja…Tänkte inte på dé!

 11. Plogpelle/Snömannen verkar vara en sympatisk prick. Bjud honom på cigg nästa gång du träffar honom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s