Is, tusch och frånvarande surfare

En japansk tuschmålning blir det när jag kanar omkring på isen.
Lägligt nog är mina skridskor i stan och jag kan istället sturskt fnissa åt de ungas vingligt stelbenta åkande.
En av de unga pojkarna har skadat foten, han slipper också. De andra leker alla Bambi, inte minst hundkraken.
Den utlovade snöstormen ligger fortfarande på lur nånstans i närheten. Kanske gör den som åskvädren i somras, studsar ett varv runt om utan att träffa just oss.
Lika glad för det vore jag. Vill jag åka, så vill jag. Vänta på att bli utplogad är ingen höjdare, hur mysigt det än kan verka första timmen eller så. Och slira upp för backen, med risk att hamna ute i terrängen, njaee.
Kanske lika gott att åka in till stan imorgon. Fast, hm, njaee.
Skulle kanske . . . njaee.
Velepotta!
Jo, det är mitt mellannamn, fall någon undrade.

För övrigt fick jag ett Big-Mama flipp imorse. Steg upp innan någon annan, barrikaderade mig i köket och serverade amerikanska pannkakor till frukost. Nåja, nästan lunch.
Kanske därför de små liven vart så tungåkta ute på isen.
När somliga skrider omkring på isen, surfar andra på solvärmda vågor.
Jo, jag saknar unge Herr Son!
God natt.

 

PS Jodå, jag sitter PÅ modem. Uppkopplad PÅ modem.
Kan väl inte sitta MED modem heller? MED modem i knäet då eller?
Alltså, ni får väl läsa MELLAN orden!
Så det så!


Fyra Bambis på isen.

Samma vik, en annan tid. Och jodå, jag KAN åka skridskor. Åtminstone kunde jag det då det begav sig sent 60-tal. Guess Who! Nej, inte bandet!

Annons

9 svar till “Is, tusch och frånvarande surfare

  1. Hejsan! Klart du sitter PÅ modem! Inte i knät i allafall… Min son säger att han sitter PÅ datorn, när jag säger att det får han inte, för då kan datorn gå sönder, då skrattar han gott och säger: "Haha, mamma, jag sitter ju på STOLEN på datorn…!" Kram!

  2. Hej!Vilket fint växthus! Ett sånt har jag alltid önskat mig.Med en egen läshörna där man kan läsa poesi omgiven av blomdoft. Lavendel, basilika, luktärt, ros..Jag scrollade ner bland dina bilder och fann de fyra krukorna med grönska. Ach hur långt känns det inte till sommaren.

  3. Konstnär… Utomordentligt lustigt…Snarare SNYLTARE, meen huur kaan duu troo déé frågar ni er nu naturligtvis…Jo, har ni inte lagt märke till hur människan har flängt runt på sin rackliga hoj och viggat rester hos alla uppkommliga f.d. vänner och bekanta!?

  4. Jaa, vad är du, Doris? JAg tror du är kulturarbetare som sysslar med konst och skrivande och alltmöjligt. Men framför allt så skriver du upplyftande och tänkvärt och humoristisk HÄR !Du kommenterar mina inlägg också, något som jag uppskattar stort.Tack för det du!Du har räddad en stor del av min höst med dina ord, serdu…peace

  5. Men…är du författare också ? Jag trodde du var konstnär, typ…eller fotograf ? Nej, det vetifan…riktiga konstnärer brukar verka mer pretentiösa (stavas det så ?) och vill liksom inte nedlåta sig till vad som helst…fast det där med japansk tuschmålning avslöjar konstnärligheten, eller hur ?

  6. Aniara, du ÄR författare, eller hur? Du skriver så fantastiskt bra, måste bara säga det igen…

  7. Hehehe, ränderna går aldrig ur…Du é dig lik…

  8. Åhhh amerikanska pannkakor med LÖNNSIRAP, just Love It, lyllans din familj :-)Vackra bilder du lagt in i fotoalbumet idag, jag plåtade oxå i morse och la in nyss. Beutiful Out There!Gott Nytt och många kramar,AnnA

  9. hallå pinglan…du har så rätt, mcvie är namnet…etta james version är kanon, likaså fleetwood macs…låten är sanslöst fin…tack för initierad kommentar! o tack för att du läser…blir lika paff varje gång. att ha läsare alltså…för du skriver väldigt bra! nog med o smöra, ha de bäst i stormen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s