Trendigt på nissepromenaden

Vänster: Mjukt mossgrön vinterrock med vintagekänsla och ludna sobeldetaljer på krage och ärmslag. Matchande mjukpuffig huvudbonad a la kalott bärs självklart därtill. Som avrundning en piffigt romantisk hjärtväska med snörremmar och julpaket i kontradikterande färger.
Höger: Kombinera mera! lyder uppmaningen till julens mer bohemiskt lagda tomtar. Rödskimrande tomtemorstunika i midi över neutralt grågrön byxdress. Accessoarer är de ständigt lika chica som praktiska grenkäppen, lillgranen samt den oumbärliga säcken, vilken fås i en hel rad passande nyanser.
 
 
Piffiga noppmössor med tofs eller chict pälskantade vargvintersditon.
Fotsida yllerockar i mossgrönt, midnattsblått eller en touche av plommon.
De nostalgiska parafraserna duggade tätt på Rudolfo le Rouge’s visning av årets tomtekollektion nyligen.
Blinkningar åt gamle St Nicholas blandades frikostigt med tyska stövelknekts referenser och resultatet kunde bara bli ett:
Julefrid!
 
Självklart hade ”Hello Doris” utsända Tomtespansredaktion roffat åt sig bästa platsen då det återigen var dags för modevärldens mest prestigetyngda haute couture-visning.
Och som vanligt tog allas vår mirakelren tomtevärldens konnässörer med storm. Inte ett skägg var torrt efter att Rudolfos fantasieggande kreationer defilerat på nissepromenaden. Med eller utan innehåll.
Budskapet hem till julfirandet är: Glöm alla backstugegrå nissestasser och vitbrämade varumärkesröda pösmunksdräkter i plysch.
I år är det personlig färgskala och retrosnitt som gäller. Gärna med kompletterande accessoarer a la anno dazumal.
Så, sitt upp i bänkarna, här kommer en liten förhandstitt på vad som kommer att stå utanför dörren på lördag!
 
Vänster: Likt en oljad blixt ilar tomtefar kring i sin olivgröna hellånga julerock. En stilrent rödtoppad huvudbonad sätter pricket över i:et.
Mitten: Stilren och närmast kysk i sin raka skärning är den hermelinkantade ljust stormblå fotsidda velourkappan som bärs med matchande enkelluva utan tofs.
Höger: En lätt retrokänsla ger denflammigt jordgröna vadrocken med sina mörkt havannabruna pälsrimmningar.
 
Accessoarerna har som sagt aldrig varit viktigare än i år! Och då talar vi inte bara om flätade ryggkorgar, strålande lyktor och kartböcker med osynlig skrift.
Hetast är  troskyldigt matchande småflickor, särskilt då knäliggande.
 
Vänster: Bli inte förvånad ifall St Nicholas själv knakar på om julafton. Kringelstaven ingår i outfitten som tillhörde de mest livligt hoade i årets Rudolfo-kollektion.
Höger: Snygg mot den julvita snön blir Tomtefar i den smuts-äggvita vadlånga rock, här ackompanjerad av mildögt bevingadeChristkindl.
Vänster: Lika gångbar på shoppingrundan som vid dörrknackandet är denna silkiga hyskade rock i lätt plommonfärgsstuk.
Mitten: Små prickar är sällan fel, framför allt inte till jul och gärna ihop med ett äkta påhängsskägg.
Höger: En vitrosatonad softisdräkt att koppla av i under de obligatoriska rökpauserna. Avdelande svart skärp i äkta plast samt bävermössa hör till. Långskaftad pipa är ett av flera alternativa tillbehör.
 
Vänster: Harmonierande brungrön utstyrsel för den sportige friluftaren. Valfri skäggextension ingår. Bärs lämpligen med välputsade knektstövlar.
Mitten: För den som inte riktigt vågar ta steget fullt ut ur Coke-världen – en röd utstyrelse där den vita kantpälsen bytts mot långhårig brun.
Höger: Ho ho ho, för den något fotblyge – hellång rock i härligt varmgrön velour med röd trimmning.
 
Vänster: Say Mama, ho ho ho! Spännande sidovikt tofsmössa i teddy för tomten med bakgrund som teknikstudent.
Höger: För tomtar med trollkarlsdrömmar. Härligt midnattsblå strutärmskappa med guldiga stjärn- och ringmönstersinlägg. 
 
Även för de mer patriotiskt lagd tomtebissarna finns mycket att välja på i årets Rudolfo-kollektion. Härligt rödvitrandiga brallor och stjärnrock åt Santa Sam, germansk Keiser-retro för Fritz och wannabe-american-dräkt med lagom uppluckrat hammare-skära emblem på säcken för Nikolajev.
 

Helt ute är dock förra årets beach-tomte look!
 
 
Sist men inte minst –
Dagens Tomtespan:
 

Nej, det handlar inte om ägg i mössan! Santaspanarna kan idag avslöja anledningen till att Tomten aldrig  tar av sig luvan när han hälsar på i stugvärmen.

 
PS Ni missar väl inte den äkta Blårövs päls som just nu auktioneras ut på Tradera?! DS
 
// For your Ears: Bonnie"Prince" Billie – Joy and Jubilee (Master And Everyone, 2003) //
Annons

11 svar till “Trendigt på nissepromenaden

 1. Vilket underbart modereportage a´la tomte. Jag som annars inte är så intresserad, blev salig över alla kreationer samt moderedaktörens fantastiska beskrivningar av tomtarnas Haute couture( ja, du vet vad jag menar även om det kanske inte stavas så.)Snart så kommer julenSnart är julen härlite kall å kulenmen ändå så kär

 2. Det finns väl ingen som är så trogen det hon har föresatt sig att göra som Aniara ! Vare sig det gäller bloggande, kommenterande eller som nu: tomtar ! Har hon börjat med tomtespan kan hon inte ge upp hur som helst ! Jag tyckte den här modevisningen tog priset ! En fantastisk kavalkad i dräkter, och den "stilrena" föll mig mest på läppen. Konstigt nog den minst tomtelika uppenbaralsen ! Eller kanske finns det en anledning ?Och snart är väl denna "signade juletid" över så inte stackars Aniara behöver stupa på sin post ! Eller ser hon det kanske inte så ? Det kanske är ett hedersuppdrag ? Eller värre : Ett beroende ?Inte livslångt, önskar jag dig Aniara ! Du kan, liksom jag, få ta jullov nu och befria dig från Tomteplikterna !Frid vare med dig och God Jul !

 3. 1. jag kämpar ju också med att få bort ju ur min vokabulär ju.2. ok dina ljus får väl duga då.3. behöver väl också ta bort mitt användande av ordet väl.4. vet inte vem som sagt man ska vara trevlig i gästböcker. Förmodligen min mamma när jag var en killing-Qilin5. jag ogillar dessutom mitt användande av ordet man. oftast är det jag jag menar.*suck*

 4. Jag vet inte om jag sagt det tidigare, men den RIKTIGA tomten bor i Svartöstan – en av Luleås charmigaste förorter. Fnissa åt tradera-annonser har jag gjort många gånger … de lockar verkligen ofta fram den elake besserwisser inom mig.

 5. Alltså, käre B, somliga av oss har ju kontakter!Tomespionerna vet du la.=)

 6. Men HUR kom du över bilden på oss käcka "BADPOJKAR"?

 7. Hei Sweetheart !…….Tack för din hälsning till mig……Vill Önska dig en härlig kärleks jul med många njutbara trevliga stunder…..Och en önskan om ett fortsatt liv med din underbara blogg…. Godjul med många kramar från mig till dig / Flamingo

 8. Men Q!!Min ständigt tända cigarr här i profilen?!Den räknas väl?Kom jag just på.Så ljuset kommer nog i vilket fall som helst.=)

 9. Jag undrar jag – vems röv är den pälsen tagen från?Se där, nu blev jag imponerad av alla äkta tomtar du hittat på catwalken. Så det är där dom håller till istället för att själva se om barnen är snälla.Förstört ljusets återkomst har du gjort också. Snälla människa ska de vara så svårt att tända ett ljus!:-D

 10. …Wow!Djävl** i min raggsock vad vi är på alerten här då. =)E de resultatet av sonens frånvaro…?Själv hinner jag knappt blogga eller läsa för tillfället…ska bli skönt när den här veckan är över…Du kan din musik du…Crosbys text från Flames…mixad med Cohen…tyckte det blev ganska stämningsfullt ihop med dagens bild? =)Nä…dags å fara iväg igen…*Ha de*

 11. Skrattar gott åt alla dina tomtar. Får snart hjälp att äta upp alla pepparkakorna. Skönt att din sida finns i vintermörkret

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s