Tomtens buggbluff!

Glöm Storebror, det är Tomten som ser dig!
Eller snarare hör dig.
Hävdar han själv åtminstone – om det nu verkligen ÄR han själv som dykt upp lite här och där på kommentarplats de senaste dagarna.
Lägg därtill en blandning av löften och hot. Till några bloggställare utlovas närmast obegränsat med presenter medan åter andra helt krasst blivit upplysta om att de inga förtjänar.
Och då är det ändå över två veckor kvar att vara snäll på!
Oroande javisst, men här på ”Hello Doris” låter vi inte dylik skrämseltaktik hindra oss från att fortsätta upplysa mänskligheten om vad Tomten och hans gäng har för sig.
Nej, fortsätt hänga ut dem! Låt medborgarna få veta vilka spionerna är.
Det där med att alla barnfamiljer avlyssnas, som den trinde, rödklädde mannen påstod hemma hos Badaren häromdagen (och sen försökte utveckla på denna bloggplats), tror vi helt enkelt inte på.
En sådan jätteoperation kräver särskilt tillstånd ”uppifrån” och enligt välunderrättade källor ligger Tomten ganska risigt till för tillfället. Bland annat lär man ha synpunkter på hur Tomten och hans medhjälpares fördelar leksakerna. Tvivel har väckts angående huruvida Tomten verkligen följer regeln god = klappar, elak = nada.
I själva verket tycks det snarare handla om ”åt den som har skall vara givet”.
Så något allmänt avlyssningstillstånd lär Tomten nog få se sig om i stjärnorna efter.
Och så högt flyger inte Rudolf!

Så, gott folk, fortsätt ni att spana efter Santaspioner!
För säkerhets skull kan ni ju också spola lite extra i kranarna när ni har nått fuffens för er.  Det är väl så hjälten brukar göra på film när han upptäcker små buggknappar under bordet?
Är det någon som har några andra bra antibuggtips, så hör gärna av er!

För övrigt spenderade Storhönset dagen i ett litet lagom stort orosmoln, som dock ökade i densitet framåt kvällen.
Skall han inte höra av sig då!? Och säga att han kommit fram ordentligt!
Nähä. Timmarna gick.
Till slut gack hönset i sin tur in på sonens resedagbok och skrev en liten lagom uppfordrande kommentar och skickade iväg.
Fast då såg jag svaret. Pricken i Brasilien hade blivit röd. Ändrats från en gul ”planeras” till en röd ”just nu” prick.
Ja, så kan man ju också höra av sig om man är för ”ekonomisk” att ringa.
Och därmed är det dags för

Dagens Tomtespan:

Vänster: Här är det till att försöka vara listig. Precis som om inte minsta barn fattar att snögubben i själva verket är en utklädd TOMTE!
Höger: Många suddiga små, blir snart en hel spionarmada.

Så där väldans roligt är det inte alltid att stå
i ett skyltfönster och spionera. Den här
 lille spionrackaren har funnit sig en rockring
att leka med.

Vänster: Rätt så! Bakom galler hör Santa-spionerna hemma!
Höger: Lätt glacerad, eller är det kanske blase-rad?

Tomten sover, Tomten sover i sin lilla säng. Dock farlig även om du är varlig!

 

//For Your Ears. Chris Isaak – Wicked Game //

Annons

11 svar till “Tomtens buggbluff!

 1. Hej igen !Mer avslöjande bilder på Tomten denna fredag i min blogg…nu snart har vi alla bevis som krävs ;-)Ha en bra fredag och en skön helg !Varma hälsningar, Tierra

 2. Jättekul blogg som vanligt :o)Angående incidenten med strykjärnet; Jo, strykjärnet stod jämte sängen men då detta hände hos fd svärisarna är jag helt oskyldig, jag är ju ordningen personifierad. hrmm…:SOch visst är det en sandbox jag lagt bilden i, förmodligen har jag försökt lägga in alldeles för stora bilder som du skrev…Nåja, det tar sig med datakunskaperna sakta men säkert. Ha en skön Fredag! Kram Åsa

 3. Tror inte på tomten, HÄR. Han finns, ABSOLUT. MEN. Förr. Den gråa varelsen som varje juldagsmorgon åt upp den stekta gröten! Han var en klippa. Den gröna rocken han bar syntes knappt bland granarna! MEN. JAG såg honom. Frågade honom varför han befann sig här i Norden.Han berättade att han inte längre kände sig välkommen. Han var på väg till Jupiter. Så. Nu vet man ju inte VEM man ska tro på 😦

 4. Va??? Jaha, buggar han oss nu också…??? Haha, ja efter min 2 äldsta döttrars frukost-bråk i morse(min sista blogg), lär de få se sig i himlen efter en enda julklapp (haha, skrattar Tonårsmorsan skadeglatt) Ja, vem är Tomten egentligen som kommenterar överallt. Jag har fått 2 kommentarer nu, såg att Badaren fått många fler, så jag antar att han gillar Badare, mer än Tonårsmorsor… Nåja, önskar dig en trevlig helg och en mysig 3:e advent på Söndag och hoppas att Tomten inte kommer och förstör myset! Kram!

 5. Den RIKTIGA tomten bor i Svartöstan (Black Island City) strax utanför Luleå.

 6. Hej !Tänkte bara tala om att jag också fortsätter kampanjen och har just hittat med bildbevis :-)Ha en fortsatt bra dag !Varma hälsningar, Tierra

 7. Jasså, di tar illa upp för att Tomtefar vill roa se lite.Int bryr ja mig om någe tillstånd int. Ja har inte ens nåt personnummer, ja e för gammel för de. Så då gäller väl inte nåra regler heller. Åt den som har ska varda givet, japp. De står så i den däringa biblelboka, ska int den följes så här te jul?

 8. Tack för hjälpen med svar på alla undringar, särskilt bumerangen bekymrade mig :-)Jag ger mig strax ut på tomtespaningsrunda. Inte ger vi upp inte!

 9. Ja, nu vet jag hur Santa har råd med alla dessa spioner..Det står nämligen i dagens AFtonblad att Tomten är rikast av alla, tack vare godis, leksaker och coca-cola.damn!Tomten borde anställa mig! Jjag blir gärna spion själv åt MR- SAnta-vars förmögenhet-är- oändlig.Glöm Tomtemor Santa!och vaddå:Lite spioner får man väl tåla!?Det är ju ändå Tomtefar *blink, blink*;-)

 10. Dra på musiken för fullt så hörs ingenting. Tyvärr hör naturligtvis ingen i rummet heller vad som sägs, men lite får man offra.

 11. …Shhh!Håller på att planera inför… "alternativ jul"……dessutom buggar jag för fullt! (…ej dans!)*May The Humour Be With You*~CY,undercover alien…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s