Storhönset fortsätter att picka

Alldeles nyss lyfte planet från Köpenhamn.
Ombord sitter lille Gulleplutten med närmare 14 timmars flygtid, plus nån timmas väntan i Zurich, framför sig innan det är dags att landa i Sao Paulo.
Om allt går som det skall.
Och här hemma sitter jag och vet inte riktigt vad jag skall göra med mig.

Jo, han hann med bussen till Köpenhamn igår. Men det var tight, som vanligt.
Jo, han kom fram. Möttes av en gammal dagiskompis som ringde hit till den kvarlämnade  mobilen, precis som hon såg att ”där är han ju!”.
Senare på kvällen dök han upp på msn och hann även slänga åt Storhönset några små korn att picka i sig. Storhönset kunde i sin tur skicka över några bilder från avfärden för ett första inlägg i resedagboken.
Jo, såna finns det också på nätet. Med plats för foton och skriverier samt kartor att pricka in alla ställen du besöker.
Ganska fräckt faktiskt.
Så har vi redan kunnat kolla in lägenheten de hyrt däruppe i Pipa, Natal. Kompisen och hans kusin åkte över för några veckor sedan och är fullt upptagna med att skrapa upp sig ute i vågorna. För den här resan är det surfande som gäller.
Skulle ha varit bygga hus ihop med faderskapet, men se det är en annan historia.

Och jo, det här med surfandet gör förstås inte Storhönset mindre orolig!
Kompisen, som är duktig vindsurfare, skall tydligen lära de andra. Eller nått.
Fast inte blir jag mindre orolig av att kompisen häromdagen berättade att en av deras nya surfbekanta just brutit nacken.
Träffades av sin bräda, överlevde men är troligen förlamad.
I de banorna vill jag inte alls tänka!
Snälla, håll er till de SMÅ vågorna!!

Nä, den överhängande, stora frågan är väl vad jag skall göra av mig själv.
Får fan i mig ta mig i kragen nu!
Men  . . .  till dess är det förstås dags för ytterligare ett avsnitt av evighetsserien ”Tomtespan”.
Meine Damen und Herren, hier kommt: (Skall föreställa tyska!)

 

Dagens Tomtespan:

Inget är som läderbrallor!
Gladaste Tomtespionerna hittills hittade vi i Skinnaffären.

Varför så hysteriskt glada? Kan det vara för att det finns så många elakingar att spionera på i skinnaffären?

Kom och köp, läder för alla väder!

Varför så hysterisk? Tja, kolla in den rosa huvudpälsfluffen till höger.
Årets julklapp?

 // For Your Ears: Zeca Pagodinho – Severina Xique-Xique//

Annons

11 svar till “Storhönset fortsätter att picka

 1. Åh…åh…åh…åh..ååååååhhhhh…jag vill OCKSÅ surfa.Damn vad avundsjuk jag blev 😦

 2. tack doris!Ska nu gå över till min blogg och läsa dina instruktioner l-å-n-g-s-am-t så kankse jag fattar vad det är jag ska göra för att fixa ny musik…Det är som jag skrivit "Doris svarar alltid när man skriker efter hjälp i cybervärlden (hehe)san

 3. Tror Tomte-jakten måste uppgraderas, Han / Hon? har skrivit både i min o din blogg…!

 4. Jag säger bara…kommer han i närheten av mig så…Och sedan all den där maten,julskinka med äckliga syltor…på syltor som inte bör servera julbord.Alla jäkla julkort som skall skickas till fåntrattar man aldrig annars tänker på.Helvete,hur blir folk när det börjar lacka mot jul.Helt jäkla sjuka och med vansinnig blick på allt möjligt krimskrams som skall inhandlas.Jag är glad om jag vaknar någorlunda ångestfri,med ett par återställare vid sänghalmen.WD/ Som håller hårt på sina skinkor i år

 5. Låter som en trevlig resa! Förstår oron, men det är ju som det står i tidigare inlägg – det är ju egentligen inte värre bara för att det är utomlands. Jag dras med flygrädsla, men egentligen är väl trafiken här hemma en betydligt större risk i så fall… fast fullt så logiskt fungerar man ju inet alltid, tyvärr. 🙂

 6. Fy, jag ser inte fram emot den dagen när de små glina ska börja röra sig på egen hand ute i vida världen. (Fast ibland tänker man att det nog kommer att bli rätt lugnt och skönt, det ska erkännas..)

 7. Så sonen i väg…vilket fantasktiskt ställe han ska till…..mamman då….du får väl se om du hittar kragen….men tänka olycker och faror…duger väl inte…då lär du ju inte få en lugn stund…..nej fy för attan…det kan ju för övrigt hända hemma på gatan på övergångsstället….så släpp taget….synd om du ska måla fan på väggen innan ha ens är där….om du förstår vad jag menar…ha en bra dag….

 8. Vaddå tomtar…är det dom jag sätt på loftet under alla år…kilar dom runt här.?…katten är orolig..huga dessa små varelser håller koll på mig..hmm…fällor månne…

 9. Ha!Om ni verkligen buggade mig, så borde ni ju redan veta vad jag vill ha!!Tror inte ni varit inne här och satt buggar, har inte släppt in några främlingar på flera år.Och för övrigt så utesluter väl inte det ena det andra.Kanske ni lyckats bugga upp ett flertal ställen, men nog sjuttsingen verkar ni även förlita er på era lömska Santasnokar.Har ju sett massor av dem under senaste veckan!!Så, fortsätter nog att gardera mig och att hänga ut dem.Allmänheten måste varnas!

 10. Hohoho… TOMTEN… Kan han inte reparera den lilla "olyckan" som hände hemma hos mig???

 11. Men Rara Fröken AniaraVardå??Är hon ute och spanar NU!Jag har ju sagt att vi buggar er.I julklappspapper framförallt.Annars är det i små saker Ni alla använder, som i örat på kaffemuggen,där sitter det en.Och under stolsitsen. Det är inte fastorkat gammalt tuggummi.Bara som exempelVad vill hon ha i julklapp?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s