Sanningen om Santasnokarna

– Ho, ho, ho. Finns det några snälla barn här?
Samma visa varje år. En svengelskt skrockande pösmunk kliver över tröskeln och börjar spela upp sin standardrepertoar.
Precis som om den rödklädde skäggisen inte redan bestämt sig för vem som skall och inte skall belönas för det gångna året.
Hur många små barn har inte genom åren skrämts till lydnad med hotet:
– Tänk på att Tomten ser dig!
– Är du inte snäll så får du inga julklappar.
Ha! tänkte du kanske när du vart äldre, den gubben går jag inte längre på.
Hur skall han kunna hålla koll på vad alla gör? Han är väl inte allsmäktig heller!
Nähä, kanske inte det – men bra nära.
Tro oss, vi vet.
Och vill förstås, som vanligt, dela med oss av vår kunskap.

Det är därför med stolthet ”Hello Doris, som första svenska blogg någonsin, idag kan presentera bildbevisen på att Santa verkligen har koll!
För ni såg väl bilden på tidningsomslaget ovan?
En jättelik Santa som spejar ner från skyn och bockar av hur många vedträn den lille pojkvaskern bär in.
Minst 15 stycken om dagen, var den dåvarande taxan för ett par stickade ullsockar.
Året var 1924 och Santa höll sig fortfarande med gåspenna.
Idag, år 2005, har Santa rationaliserat arbetet något. Det är ju så många fler barn att hålla koll på i världen. Tiden räcker inte till för att stå och hänga över varje liten stuga.
Istället scannar han av globen med hjälp av förstoringsglas. Räkenskapsboken har krympt och innehåller mest ettor och nollor.
För just det – rätt gissat! – boken är i själva verket en super-dvd.

Men trots att Santa numera har tillgång till modern och effektiv övervakningsteknik, skulle han förstås inte klara uppgiften utan sina små tomtespioner.
Så här i slutspurten inför julen gömmer de sig inte längre i skuggorna utan står strategiskt utplacerade där vem som helst kan se dem.
Och låtsas vara dekorationer!

För att ha något vettigt att göra den närmaste tiden, har ”Hello Doris” redaktion beslutat att utföra ett grundligt ”Santa-span” och publicera bild på alla avslöjade spioner.
Ni ser de första här nedan.
Skulle ni själva se några små Santasiponer, eller för den delen vanliga hederliga svenska Tomtespioner, så tveka inte att meddela oss här på ”Hello Doris”.
Det går även bra att publicera bild och andra detaljer på det egna bloggspacet.
Lycka till!

Lite nonchanlant lutad mot en pryl i radioaffären eller oskuldsfullt stirrande upp i skyn . . Låt er inte luras – det här är Santaspioner med uppdrag att snoka!

Här två glada Santajeppar som låtsas kränga radioapparater med 50-tals design.
Se, de håller nästan på att ramla av stolarna av skratt i skäggen!

 

Se Santa skrämma små barn!

Annons

19 svar till “Sanningen om Santasnokarna

 1. Jag gillar tomtar, om dom har med sig stora hårda dyra paket till mig!Annars så kan dom hålls med att skrämma barn.Tycker eder måttfulle Badare.

 2. NU har jag avslöjat dem! Graverande bildbevis på min sida/Qilin på spionjakt

 3. Kommersialismens ikon nummer ett som inte bara straffar och bedömer våra barns rätt till julklappar utan är ute efter deras älskade nappar också! Men man får nog se upp så man i hetsjakten inte råkar skrämma iväg någon gå och gullig hustomte av bara farten…

 4. Nallemamma tittar in!!Va fint du har de!!!Saturday evening post har jag läst mycket som barn eftersom jag e uppvuxen i USA!!fina bilder har du!!Hoppas helgen har varit bra!!NallekramarAnnika

 5. …Härliga rytmer!*Ha en bra dag*~CY,…

 6. Dropped the cellphone in the toilette. Ha!

 7. …Hmmm!?!Öronen trillar nog inte av…däremot halkar ögonlocken ner och stänger ute ljuset…"total förmörkelse"…samtidigt som händerna domnar och förhindrar varje försök att närma sig tangenterna… =)Skämt åsido…det har blivit alldeles för mycket arbete sista tiden…och nöjena är på tok för få…Intressant de här med "stasi-tomtarna"…får väl bidra med lite stoff:http://www.pinnockfamily.com/multimedia/Santa_song.wmv…You better watchout!!!*Natti,Natti*~CY,…

 8. Hej vännen! Spann vidare på din blogg i min och länkade till dig, så jag hoppas du inte misstycker! Säg till i så fall, så tar jag förstås bort den! Kram!

 9. Aaaah! NU fattar jag! Det är därför som jag (och alla andra onårsmorsor, förmodar jag) får så lite julklappar. Man kan knappast kalla en Tonårsmorsa "snäll". Hennes mest välanvända ord torde vara "NEJ" med olika tonlägen. Ibland vet hon knappast vad hon "nejjat", men "nejja" måste man, för är det något Tonåringarna vill ha, eller göra, så måste det bara vara skadligt… Hmmm. You got me! (Or Santa did?)

 10. Men va F-n det enda jag hade önskat mig var ju att tomten skulle komma…nu vet i rackarn….men jag har varit snäll…faktiskt…..äh…

 11. Happ, här var dé gott om bilder på sådana röda/grå figurer som en del har på loftet!

 12. Hej!Japp, dans…mest disco och hiphop…EN person i dig i alla fall som tittade förbi två gånger…;-)Fina bilder från Haga… mysigt!Ha det bra..kramis

 13. Det kommer inte in några nissar här…tror jag…eller vänta! Vad hänger därborta i fönstret? Garn-nissar..är de vanliga oskyldiga – eller är de….TOMTEFARS SPIONER????!!!Kan inte visa några bildbevis…men de ser så oskyldiga ut…kan inte vara spioner de där inte.

 14. jag känner mig alltid så slapp när jag ser din sida. du har så mycket intressant att läsa och tita på här.Underbar sida.skall hålla utkik efter smånissar, fast om det kommer någon hit och städar åt mig skall jag inte skvallra om att h an varit här.kram eva

 15. de kamouflerar allt i juleljus o jinglebells – allt för att förvilla..Vi går till motangrepp! Let´s track Santa! :-)http://www.noradsanta.org/en/downloads/60sec_256.wmv//Ibbe

 16. Jag fick en obehaglig känsla av att jag kände igen tomten på bilden till höger… vem har jag sett den hos? Vem är det jag måste varna?!? Och… bör jag gå hem och studera mina "dekorationer" ordentligt? Kanske bäst så. Jag gör det nu!

 17. Ja tomten ja… Han är inte god, utan bara andra sidan av myntet ondska. Själv har jag aldrig fått något av nämnda rödluva, så jag har väl inte varit riktigt snäll själv. Vad gäller de små spionerna, eller nissarna eller vad de kallas så har de irriterat mig i hundratals år då de smyger runt på natten och snokar och lägger sig i och "ställer till rätta" genom att flytta på saker för att skapa "ordning och reda". Jag brukar nacka de små krypen om jag kommer åt, med en spade eller yxa eller vad jag har för handen vid tillfället. Men de är snabba, de små rackarna, så många gånger kommer de undan.Der Schwartze

 18. Jag kunde just tro det. De flesta barn blir rädda för tomte-skrället, inte konstigt. De små kloka varelserna genomskådar naturligtvis tricket på en gång. Den maskeringen skulle inte ens SÄPOgrabbarna tro kan lura någon. Jag ska hålla ögonen öppna och kameran beredd. Upp till kamp mot tomtens spioner!

 19. Jaha, nu är det kört alltså……"spioner"…..Tar de sig in i slott också? Kanske butlern är en av dem….han såg konstig ut i går….Jag såg några ludna öron sticka upp bakom en röd luva…kan det vara Yoda som också spionerar….fy Yoda!!!!Dräparn var också dekorerad..med bjällror som klingade……vid vissa rörelser…Kan han…nej, inte Dräparn….han tycker ju om mina stygga sidor…Jag som har postat en låååååååååång lista till Tomten i år.. Svär gör jag också och inte äter jag spenat….Snälla Aniara, innebär detta att jag inte går säker någonstans..Kan jag gå ut och hjälpa någon pernsionär över gatan ? Kan jag ge bort lite guld och diamanter till någon fattig??/Q, som oroligt väntar på svar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s