Spolformad kommunikation

Ops, I did it again!
Plopp, rakt ner i toan. Inte en krets torr.
Mobil nummer två skickad i graven med hjälp av DDD.
Dumb Death by Drowning.
Klant, klantigare – Aniara ”Britney” Trast.
Trist!

Och nej, jag stod inte och ringde på toan. Allt är rökförbudets fel.
Måste ju numera springa ut från krogen stup i kvarten och huttra utanför. Stoppade ner mobilen i tröjfickan och tog med. Fall den skulle ringa.
Så de som sitter kvar därinne i stugvärmen, ihop med min jacka, slipper störa sig.
Färdigrökt gick vägen om toan. Det blir så när man dricker öl.
Kö. Seg ’ävla brud därinne. Spegel, spegel på väggen där . . . Kön växer. Min tur.
Nu skall de få se hur ett toabesök skall göras. Klocka mig!
Färdig. Framlänges böj och spola.
Aj fan, cigarettpaketet åkte i toan!
Äh, det var väl inte hela världen, nästan inga kvar. Fiska upp och släng.
Men hmmm, känns inte tröjan lite lätt? Mobilen!
Gräv i fickorna . . . kan den ha?
Shit!! Där ligger den, renspolad och fin. Fiska upp och skölj under kran.
Helvete, helvete, helvete.
Rafsar åt mig några servetter på väg tillbaks till bordet och sätter igång med att försöka plocka isär eländet.
Kanske om jag torkar riktigt noga.

Det tar en stund innan de livligt samtalande damerna undrar vad jag håller på med.
När jag förklarar, undrar de än mer.
Gubbarna bredvid hakar på.
Fast sen försöker de, damerna alltså, hjälpa mig med återupplivningen, så gott det går.
Verkar inte gå särskilt gott.
Sätter ihop delarna igen, mobilen blinkar lite ledset, tänder displayen – men inga tecken dyker upp.
Suck!
Visserligen funderade jag på att köpa en ny, den hade börjat bli lite glapp i chassit, men ville gärna haft med mig telefonboken då.
Och numret.
Kör med kontantkort och ingen registrering. Hur blir det då?
Kommer folk återigen att hålla på och ringa förgäves ut i avloppet?
Som när jag spolade ner förra mobilen.
Har bara haft två, trogen typ.
Är det så här alla mina eventuella mobiler kommer att sluta sina dagar?
Finns det kanske rent av en inbyggd tidgräns i apparaten!?
”Nu har hon haft samma mobil alldeles för länge, dags att låta den slinka ner i holken.
Någon måste ta ansvar för branschens överlevnad!”

Hemma igen tröstar jag mig med vetskapen om att jag tydligen inte är ensam klant.
Att tappa mobilen i toan är i själva verket ett av de vanligaste sätten att förstöra sin mobil på.
Allt enligt en undersökning som Siemens gjorde i Sverige häromåret.
Fast än vanligare är att den pajat för att ägaren ringt när det regnar.
Men såååå klantig är inte ens jag!

 

10 vanligaste dödsorsakerna bland mobiltelefoner.

//For Your Ears: Sandra De Sá – Olhos Coloridos//

Annons

25 svar till “Spolformad kommunikation

 1. Hahaha nu har jag läst. Du måste va ett stort problem för reningsverket!!!
   
  Kram

 2. Halloj!Kul att någon uppfattade mitt utbrott :)Jag var lite uppretad i helgen känner jag ;)Men det är okej nu, jag har blockerat den ena på MSN och slutat prata med den andra, haha.

 3. Hej! Är det en gravsten på bilden, månne ? Rest över minnet av din mobil ? Hoppas du får en ny i julklapp..Inte för dyr dock, om du ändå ska tappa den i…ja, du vet. Det där med simkortet är nog bra att pröva, om det inte har simmat bort redan (tillåt mig småle..). Lycka till. Och hårtork är nog bättre än en locktång, om du inte behöver locka fram simkortet förstås. Och det är inte rökförbudets fel att du måste röka. Men det vet ju redan en förnuftig människa som du !

 4. om sim kortet är ok kan du ju spara ner de numren som ligger på den…annars är det inte mycket att göra kanske…ser fram emot en bilblogg däremot.

 5. "Lyckan är att sitta på Sicilien med tårna i vattnet och vara svagsint."Det tyckte jag om. 🙂

 6. Vet du min mobil har badat i Siljan…den var död i månader men som genom ett mirakel återuppstod den och fungerar numera normalt igen så ge inte upp hoppet! Ha en fortsatt bra dag / Åsa(Underbar sida förresten, var hittar du de härliga gammeldags bilderna?)

 7. Beklagar!Tror något ROLIGT kommer hända dig idag!

 8. Menade äsch om jobbet, inte bloggen. 🙂

 9. Oj! Här fanns det mycket kul att läsa. Ska jag göra det nu, eller – äsch måste rusa till jobbet!Tack för kommentar i min blogg! :-)"Se hur juleljusen tindrar!" – "Titta själv din late drul !"Ha en bra måndag! tycker Ibbe

 10. Nja, knappast NU va? ;-PHa dig en fin vecka. Snön faller och vi med den. Källa: Uffe den tuffe.KramRob

 11. Jo tänkte på dé…Om du inte vill fira jul i år pga dom tindrande är och spejar in brassebrudarna, så kan du ju fira taklagsfest… Nä visst f-n… Kunde du ju inte dé nä…Återkommer när jag kläckt något klämmigt!

 12. tack för den fina och nystrukna näsduken…knappt jag behöver använda den längre..börjar bli frisktSkickar en mental "White Christmas" med Bing Crosby till dig. Ger en härlig 50-tals howdydoody eggnod -feeling…suddar även ut alla konstigheter som kan tänkas ligga å mala i hjärnvindlingarna – julbyk i hjärnan;.)

 13. jaha. NU följde jag Yodas länk. Det FINNS alltså vattentäta mobbar. Minsann.

 14. Ha ha :-DDu vet, somliga straffar gudarna genast!Om du inte gått ut o rökt skulle det inte hänt .-)Jag kommer väl snart att bli av med min, så mycket som jag röker. I ren protest tror jag.Men varför finns det inte vatttentäta mobiler? Klockor kan ju vara vattentäta. Tänk så så bra att kunna bada med telefonen nedstoppad i bikinin! Förresten behövs det vattentäta cigaretter också. Där har vi nåt som behöver uppfinnas ;)Annars tycker jag gott du kan ta det lugnt med städningen, det blir bara stökigt igen.Jag röjde en liten grop bland allt på bordet där jag kunde pressa ner ett ljus. Riktigt tjusigt. Kanske inte så brandsäkert men vadå, lite risker får man ta…Vink vink

 15. Det ÄR enklare att lägga av rökverket för gott.Man kysser godare då också!! Snygga bilder i din samling!Hej fr Bosse

 16. Kan inte hjälpa… skrattar…. Minns min älskade vän, Ericsson 628.. en la Moa i en vattenkanna… tja hon var bara 1½.. men det är väl ingen ursäkt?!Hoppas du håller en redig minnesstund över din hädangångna telefon…Ha en bra vecka!

 17. Tack för snabb och tydlig vägbeskrivning. Skall leta upp den när/om jag återkommer till Sverige. Tänk om du kunde hjälpa mig att finna vägen till säkerheten i familjeresidenset på samma förträffliga sätt. Men jag vet inte ens vilket land jag befinner mig i längre. Insomnia?Der Schwartze / trevar sig fram i mörkret

 18. haha – ursäkta skrattet, det är väl inte ett dugg kul att bli av med telefonen… men det är bara så underbart typiskt. Om något kan gå fel, gissa ifall det gör det?!? Håhåjaja… :-)Trevlig första advent!

 19. …Ring säpo och fråga om du kan få ett utdrag om dina in-och utgående samtal? =)Skämt åsido…minns en granne som kom inrusandes till mig en gång…och med frustrerande röst frågade…har du en hårtork???Om du nu skall införskaffa en ny så kommer här ett förslag:http://www.1800mobiles.com/boxitaqua.html*Ha en tyst-lugn-stearin-försedd afton…~CY,kommunicerar utan mobil…

 20. min kompis son har tappat flera mobiler i toan – några gånger när de varit sprillans nya…en överlevde t o m..Själv köpte jag en nokia 3310 för mååååånga år sedan, den är död nu. JAg har inte koomit mig för att köpa en ny…jag verkar klara mig ändå…kram

 21. Jo dé va så sant, glömde säga det att jag har aldrig tappat någon mobil i muggen, däremot så har jag sumpat en och annan när jag lagt om tak…Så akta dig för det…

 22. Alltså… Om man ger fan i att frekventera krogarnas muggar, och istället förorenar närmsta husfasad eller park så kanske dessa konstruktörer av sanitetsporslin kreerar fram en ”säker att tappa mobilen i muggstol”… Eller ja vad vet jag…Jag är inte den som slösar så med det goda dyra drickat och springer och pinkar i tid och otid. Åh nä, håller mig tills jag är säker på att procenten har lämnat vätskan och inträtt i den förtappade själen.

 23. Förbannade rökförbud! Allt är rökförbudets fel!!! Min trådlösa åkte i toan härom året när sonen skulle kolla om den kunde simma… Kontentan? Den kunde INTE simma! (Ifall du undrar om det är skillnad på mobil o trådlös) Önskar dig en trevlig 1:a advent! Kram!

 24. I toan….den varianten har jag inte gjort..men jag har förstört åtskilliga genom våldshandlingar….dvs kastat dem i väggen.Min nya Nokia höll sämst. Bäst höll Siemens billigaste variant. 7Q, nu med annat för händerna….än mobilen..tssss

 25. Jösses ja! Hur många T-Fånar har inte sett sina sista dagar genom toan???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s