Musfri säng sökes

Knappt har jag hunnit deklarera att en god mus är en död mus, förrän jag inser att det är överhög tid att krypa till sängs.
Nattugglor som vi är, både sonen och jag, blev det inte mycket gjort av det som skulle göras på lördagen. Hann ju nästan bli mörkt innan vi kom ut.
Så söndag var det upp med tuppen som gällde.
Nåja, en trött tupp då.

Koppla ner och stäng av datorn.
En sista cigarett? Njae– och nu börjar en svag olustkänsla att sprida sig  – kanske bäst att kolla att sängen min är ok först. Med tanke på hur musdjävlarna gått loss på det kvarglömda cigarettpaketet därinne.
Och det låg ju lite rännskita på överkastet också. Hm.
Mobilen, för väckning och boken, för insomning. Bär in och lägger på nattduksstolen.
Böjer mig fram och river av överkastet och
DÄR SITTER DEN!!
Musfan och glor.
I MIN SÄNG!!
Vem som blir räddast är svårt att avgöra.
Jag springer åt ett håll. Musen åt ett annat.
Jag skriker. Musen är tyst.
Halvvägs nedför trappan hejdar jag mig. Väcka sonen är väl ingen idé. Vad kan han göra?
Slå ihjäl den med sopborsten?
Jag biter ihop, går tillbaka och kikar in i rummet igen. Ingen mus.
Flyktberedd, halvvägs utanför dörren, böjer jag mig in och drar snabbt i täcket.
Jepp, där är den. Gosar på mina kuddar. Äckelpäckeln.
I den sängen sover inte jag i natt!

Men vad skall jag göra med musen?
Stänga dörren och låta den hållas? Skita och pissa i min säng bäst den vill?
Banka ihjäl den med nått är ju redan avfärdat.
Försöka jaga ut den och låta den springa runt i huset och leta rätt på en annan säng att äckla sig i?
Blää!
Jag har det. Sonen ville ju ställa en fälla inne i mitt rum tidigare. Påstod att möss är vanedjur och eftersom de redan varit och gnagt tobak där tidigare, så . ..
Urk, burk, sa jag. Vill för sjuttsingen inte vakna upp med en död mus i fällan jämte sängen på morgonen.
Så, stänger till dörren om musäcklet, letar rätt på fällan, bankar lite på dörren innan jag öppnar igen – så att mushelvetet skall hålla sig undan – öppnar och petar försiktigt in den ostriggade musknipsaren.
Mobilen och boken lämnar jag åt sitt öde.
Dags att finna sig en obajsad säng.
Hittar en i rummet jämte, minsta lillsyrrans gamla flickrum. Lite bajs på överkastet, annars inga spår av möss.

Ha, trodde jag ja.
Bäddad och nedkrupen ser jag plötsligt den sitta på skrivbordet och stirra anklagande på mig – ett riktigt monster till mus!

. . . . . .

Syrrans ryska mjukismus, vars namn jag inte minns.
Fast vargen ser snäll ut

Klonk!
Där lät det som om fällan slog igen på andra sidan väggen.
Ett svagt krafsande ljud, som av musliga dödsryckningar – sen är det tyst.
Yes, got you!!
Och därmed somnar eder hjälte och drömmer om Kalle Anka.
Eller nått.

 

 

Goda råd GRATIS!

Råttgift, flöjtspel, katt, Badaren utan sina gympabrallor, inrätta ett eget rum till . . . förslagen till hur man blir av med museländet bara haglade in!
Tack ska ni ha, go’ vänner!
Råttgift – har tänkt på, fast det skall väl läggas utanför huset (döda möss som ligger och ruttnar inomhus är väl ingen hit. .) fast risken är väl att man tar kål på lite av varje då.
Typ kringstrykande katter . .. ouch! … harar och tja inte vet jag?
Flöjt? Inte dumt, om jag bara kunder spela så förtrollande att de hakade på.
Katt? Hm, näää. Om jag inte tillfälligt kunde få låna en då. Vet inte riktigt vad jag skulle ha den till resten av tiden.
Badaren utan gympabyxor – huva! Skulle väl skrämma även MIG ur huset . . .
Eget musrum? Nä hörru du du!!!

Men, "nice try folks!"

Annons

35 svar till “Musfri säng sökes

 1. Åh…precis på dagen två år sen…. 

 2.  I det stora huset där inga katter får vara har vi fått rapporter från allergikerna att det har börjat husera möss så här på höstkanten. Till och med en kattallergiker börjar ropa efter katterna, kan jag meddela så här 2 år senare…..När fan blir gammal blir han religiös, sägs det.
  …Men nu då….stäng av datorn nu, millroll !
  Ja, jag ska…… jag ska bara……

 3. man vänjer sig vid dem men det är inte så trevligt, "delade" stuga med dem för många år sedan. Till slut vande man sig och somnade ändå. Tror de var räddare än jag.kram eva

 4. Hej tant Trast! Varför har inte tant ropat på mig, husse påstår att jag som han sa… Du är då för överdjävlig (ja, jo, han svor faktiskt troligen för att sätta ett visst tyck i orden, vad vet jag) på att fånga möss!?Bo.

 5. Modigt och bra jobbat av dig! Kan dock inte låte bli att tycka lite synd om musen…

 6. Ge fan i både mus och hus..Du får bo i mitt slott, leva i sus och dus..i ett eget rede med glögg i ett krus..och dessutom fritt från ohyra, inte ens en lus../Q, i skenet av ett stearinljus

 7. …Klonk!…???I mina fällor säger det FLAFF..!Är de månne bara skinn å ben på de små liven..?~CY~,mustiken tätnar…

 8. Var hon vid sina sinnensfullabruk när hon författade?Musfri säng… Hon har då krav… Publicerad av badarensfunderingar (http://spaces.msn.com/members/Badaren/) – den 14 november 16:49 Missade hon denna gliring…Ang. edert upprepande!?

 9. Har haft en råtta som husdjur… han hette Charlie… nu heter min bästa kompis pojkvän Charlie… och även han är en råtta…:-)

 10. Shit ja!Typiskt möss! Förökar sig genom delning.Ser likadana ut gör det också. Endast en djup Svärta med allseende ögon kan se skillnaden.Vad gäller övriga "läsare", så antingen teg och led de, märkte inget för att de egentligen inte läste (såg ju så himla långt ut) eller tja vad vet jag.Greppet kunde förstås vara intressant, men knappast med ett såpass långt stycke och utan att det ledde till något slags alternativ.Eller nått.Där ser man vad det där med att utsättas för möss kan leda till!Klickade väl in texten i stacato på grund av den nyss upplevda chocken.Skrämmande.Och ja ja, möss må vara näringsrika – men inte äter JaG dem.Vill Svärtan att jag skall sända över några?

 11. Jag vidhåller… att det finns två längre stycken som är identiska. Att kalla dem en följetong är ett ännu mer intressant grepp än att skriva dem i första stund.Möss är näringsrika

 12. Kära badare…..inte bara i bilen….överallt…./Q, med aldrig sinande fantasi

 13. Fy fan… mus är alltid MÖSS.Där jag bodde när jag var liten satt vi en dag och åt middag då vi upptäckte en liten ful mus som klättrade på taklisten, över dörren mot köket, med framtassarna endast, som en liten soldat.

 14. …..i duetten…..Fan, har ni ingen annanstans att vara,än i en gammal bil?

 15. Kära fru Trast….jag skyndar härmed in för att besvara er fråga……..Doa-doa? Ja, självklart………Mörkets Furste..kan med sina goda kunskaper……och sin talang……även så att säga få mig "med på noterna"….kalla det sjunga…kalla det doa…..kalla det vad som helst……Hur det benämns i folkmun vet jag ej……men vi har ett eget språk….. Mörkrets Drottning följer tonarterna..i alla lägen….så vi är nog ….samspelta…..i duetten…../Q, med glittrande svarta ögon

 16. Syrrans ryska mjukismus.Jag får bilder på näthinnan som jag inte haft vare sig i huvudet eller som en reflektion av verkligheten på mycket länge. Skrämmande.Intressant grepp förresten att skriva samma text flera gånger.Der Schwartze

 17. respect lady…inte bara för dina eminenta musik kunskaper utan även för att du har en så bra låt i spelaren….respect

 18. Tack för grattis…jo visst tickar siffrorna dessvärre allt fortare ju högre upp dom kommer, konstigt…trodde att tid var kontant densamma …..Dina problem var inte att leka med…inget för mig heller…jag vill inte ta i dom äcklena…..en mus jakt för många år sedan slutade med att jag sköt en mus med hagelpistol….hur väggen bakom elementet såg ut…efter min salva är en annan historia….musen dog dock döden….lycka till

 19. awww… dom små söööta!

 20. …En tanke slog ner mig!Om du sparar alla fångster du får i fällorna…så kan du ju göra ett par collage…eller varför inte rama in och sätta upp en del på väggarna också…så kan du ju så småningom öppna ett mus-eum……Kanske ta inträde och få ihop till en ny Powerbook?~CY,mus-konsult…

 21. Inte vet väl jag när flyttlasset går till Estockholma – för ett halvår sedan hade jag svarat: \’När Helvetet fryser till is\’. Idag tror jag att flytten kommer att ske före detta inträffar.

 22. …Gillar mus-iken din! =)~CY,bara så du vet…

 23. Trevligt. not. Hoppas du kunde sova gott.

 24. Jag skulle ha hållit tyst……inte knäppt en ton på min fiol…Hur skulle dé se ut,turne…Mörkrets furste måste le…Men pengarna hennes han vill se…

 25. Nej,nej,nej!Hon får mig inte att ge mig in i någon diskussion…Snart klappar fällan igen…WD/ som inte längre går på ost

 26. oj, jag började skala din potatis! Det var en slö potatisskalare – o snodde runt som en karusell gjorde "pärat" Hrmpf

 27. Såå, inget musrum? Synd tycker jag – vore väl gulligt ;.)

 28. …an a-mus-ing light article…he,he! Oj!!!…här har minsann tangent-bordet fått ge sig till känna sista veckan…massor av underhållning på min ära…nä här blir de allt å återkomma efter middan för en flash-back… =)*tjillevipp*~CY,med "fladder"-mus på loftet…

 29. Men snälla rara Fru/Fröken Trast!Som innehavare av ett hus på landet inte bara bör utan skall man vara medveten om dom för er överraskande problemen med möss.Dessa små (vilket ni visat att ni känner till) djur, likt er inte vill vara ute i kylan, utan gör exakt som ni när natten faller på, uppsöker en varm och gosig säng… Detta skallväl inte vara så svårt att förstå.Man ska vara snäll mot djuren!Fram för mer möss i sängarna!

 30. I will say no more . . .Pip!

 31. Ja vet jag väl… Va trodde du!?

 32. MUS = djur på fyra ben. Säger Pip!

 33. Musfri säng?Var hon vid sina sinnensfullabruk när hon författade?Musfri säng… Hon har då krav…

 34. Hrmsf… Man skall inte ha bestämnda åsikter om något som man inte har en susning om…Skäms vuxna kvinna…Skänk era förutfattade meningar till… Ähh.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s