Senaste kepsnytt

Uppe, som vanligt, med tuppen, konstaterar jag till min häpnad att kiosken inte vält.
Varpå jag resignerat försöker acceptera den dystra sanningen: Kärleksbaciller säljer INTE!!
Ja, det skulle möjligen vara fall de drabbat Victoria då. Eller nån annan kändis, gärna från TV.
Handlar det om ”vanliga” trevliga prickar, ja då är intresset betydligt svalare.
Efter att förgäves ha försökt få de närmast inblandade att uttala sig angående romansryktet, byter vi därför idag ämne till något helt annat, nämligen KEPSEN.
Och inte vilken keps som helst, utan den ständigt lika aktuella, om än ofta nesligen förlöjligade, Gubbkepsen.

Glöm de fjantiga bomullskepsarna med allehanda reklam och sportmärken på. En riktig keps är rutig, randig, spräcklig, grå eller möjligen brun. Helst i ull men i undantagsfall även i läder.
Kepsen kan placeras löst uppe på toppen av huvudet eller tryckas ner över öron och, i värsta fall, ögon. (Se vidare under ”gubbar i keps / bilkörning”)
En riktig karl bär sin keps i alla väder och vid alla tillfällen. Utom möjligen vid frackmiddagar, då det kan vara lämpligt att byta till så kallad ”hög hatt”.
För att glädja alla våra gubbkepsälskande vänner, presenterar vi idag ett urval av höstens kepsar.
Se och njut!!

PS. Då det kommit till vår kännedom att en viss Badare häromdagen tog traktorn till  Hufvudstaden och vid tillfället var iförd en pinsam gratiskeps från Lantmännen, vill vi särskilt passa på att uppmana samme Badare att ta sig en noga titt.
Förhoppningsvis finnas det något som faller den gode mannen, om inte på läppen så på skulten. DS

 //Doris Day -A Bushel and a Peck (Greatest Hits, 2005) //

Annons

11 svar till “Senaste kepsnytt

 1. Nej, men alltså, du…jag har hamnat alldeles utanför tid och rum….skulle bara googla på nåt med…..vad var det nu igen…Tid…? Jo, och så hittade jag en länk till dig, där du skrev nåt om mig och tid….hm…Hm…det hade jag glömt…men jag hittar faktiskt inte just det som handlade om just mig….men en hel del annat av intresse…så man blir lite sentimental, rent av. Men värst vad sällsynt jag var här för några år sen. Bara två år sen och jag hade inget bredband :-0.
  Och sen skulle jag visst komma oftare, och…."jora satte"….*asg*….. Nog blev det så alltid.
  Och nu, ifall du undrar vad det var för en idiot som läste dina två år gamla bloggar…hösten 05…..lika bra att erkänna =)….
  Men NU ska jag i alla fall  gå ut och gå och sen handla mat och titta på den där gamla 70-talsserien som visst ska vara det bästa som( inte än) har visats i TV….skriven av nån himla göteborgare….;-) och bli som en nästan vanlig människa och imorgon blir jag en helt vanlig människa….i två timmar….Ha det ! (Och jo….du ska få veta….tror jag….)
   

 2. du har så härliga bilder här jämt, gillar din sidakram eva

 3. Pax för disco retro! Skulle bli perfekt! Den för kallörade rekommenderar jag till Badaren, kan bli kallt i baljan i vinter. Queenie kan ta skotsken o pröva med tiara utanpå. WD helt klart lilla höstkepsen och själv får du Sherlock Wannabee. Den randiga till CY, resterande två får det bli slagsmål om.Så. Nu har jag bestämt.

 4. hejvad mycket snygga BILDER du har!! (å då menar jag inte bara kepsarna)Min far har alltid keps – den rutiga varianten – i alla väder Skyddar bra mot både sol och kyla när hårfästet stigit och sjunkit till nacken:-)

 5. Fint och roande utbud….undrar om inte den för kallörade skulle passa honom bäst…ha ha…men du borde fixa något för kalla fötter med…. Ha en bra dag/Amaltea

 6. Och din bön tror du är "kronan" på verket då?

 7. Vad fan är det alltid fel hos er bloggare på MSN för…"servern har upptäckt ett fel, försök igen", vilket leder till att jag kommer in två gånger……Men i och för sig läses min bön också två gånger………….

 8. Javars..keps….men kanske inte…..hade önskat mig en ny krona….eftersom jag numera dansar runt i kärlekens virvlar……så har kronan kommit lite på sne och tappats i govlet x flera…..och det man hade i huvudet satt i kronan s a s…… /Q, på tå..

 9. Javars..keps….men kanske inte…..hade önskat mig en ny krona….eftersom jag numera dansar runt i kärlekens virvlar……så har kronan kommit lite på sne och tappats i govlet x flera…..och det man hade i huvudet satt i kronan s a s…… /Q, på tå..

 10. Lilla rutan och fiskebenet är huvudbonader i min smak diskret som jag är, men faller nog för höstkepsen vars mjukafärgton stämmer så väl med mitt sinnelag…Happ, får bli den…

 11. WD som nyss snubblat på telefonsladdenoch fått en rejäl bula i skallen.Skulle mycket väl kunna tänka sigen keps för att skyla sitt dårskap.Men som jag brukar säga…Har jag inte haft en hatt…så har jag inte haft en hatt.!.WD/ Men is på bulan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s