Bland hyllorna väntar äventyret!

 
Ibland väntar äventyret där du minst anar. Bland hyllorna i mataffären till exempel.
Möt A. Trast, the Slogan Wiz!
För tillfället ivrigt sysselsatt med att fylla i veckans samlade tävlingsblanketter från närmaste Hemköp.

”Weetabix ger mig dagens fix – utan trix.”
”Mr Muscle Ugn är bäst, gör maten till en riktig fest.”
”En frisyr så chic och kall, det grejar L’Oréal.”
Vad tror ni, har jag nån chans? Att vinna menar jag.
En solresa, en bil, en professionell fönsterputsning värd 5000 kronor eller kanske rent av ett årskort hos Friskis och Svettis?
Varför inte, nån måste väl vinna. Kan ju lika gärna vara jag.
Hade glömt bort de där skojiga små lapparna hänger i mataffärerna.
Ja, alltså inte de som kräver att du skall köpa X antal förpackningar av nått du aldrig äter och sen skicka in streckkoderna för att få nån löjlig pryl du aldrig kommer att använda, utan de där rena tävlingsblanketterna.
De som vill att du svarar på tre, fyra god dag yxskaft-frågor och sen formulerar en lämplig liten förklaring till varför just den varan är bäst av alla.
Borde väl vara ganska lättförtjänta pengar? Ja, fast i natura då.

Ha! Fan tro’et.
För ett antal år sedan var vi ett gäng arbetskompisar som samlades lite då och då för att käka söndagsmiddag ihop. För att ytterligare sätta lite drömkant på tillvaron kom vi på den strålande idén att börja fylla i och skicka in just sådana där tävlingar.
Flera i sällskapet jobbade till vardags med det skrivna ordet, så det skulle väl inte vara nån match att klämma fram lite vinnande formuleringar.
Riktigt hur vi skulle dela på de kommande vinsterna var vi väl inte helt klara över. Men what the heck, vinsterna skulle ju regna ner. Räcka till oss alla och bli över, typ.
Inte en enda vinst blev det.
Både sloganskrivandet och söndagsmiddagarna rann så småningom ut i sanden. Liksom arbetsplatsen.
Dessutom är det lätt att känna sig lite löjlig när man smyger omkring bland mathyllorna och sliter ner små lappar. En enstaka lapp går väl an, men veritabla raider . . .
Och på den vägen har det varit. Tills häromdagen, då min tävlingsinstinkt triggades på nytt. Den här gången av en Food Walk.
Snacka om töntigt!
Gå på upptäcktsfärd i din närmaste matbutik och leta rätt på frågor som hängts upp lite här och där på hyllorna.
Svara på om ost görs av saft, smör eller mjöl.
Och vad tror du om Cornflakes? Gör det av ärtor, morötter eller majs?
Lätt som en plätt!
Ge sen ett förslag på hur affären kan bli roligare, bättre och kanske nyttigare (!?) för hela familjen och du kan vinna . . .  vad då?
En familjemiddag med nån jämra TV-kock jag aldrig hört talas om.
Lägg ner!
Jag vill inte ha hem nån TV-kock. Kan man få middagen gjord nån annanstans?
Vad då första pris? Vi är bara två i familjen, inte mycket till pris. Eller får man bjuda in mostrar och farbröder också? Kusiner?
15 000 sägs första priset vara värt. 14 500 för kocken och 500 för maten?
15 00 kr för en middag för två, hemma i vår röra? Skulle ju nästan räcka till den där datorn jag vill ha. Äta upp det på en middag?

Det var då jag återupptäckte dem, tävlingslapparna. Elva stycken lyckades jag snoka rätt på i en första vända.
Snart står jag vid min nya häll och ugn, iklädd en brasiliansk fotbollströja, drickandes öl i min nya enliters sejdel, lyssnandes på musik i min nya iPod mini och torkandes min snoriga näsa med Lambi Balsam näsdukar (ett packet skall man tydligen få , skulle föredra ett paket . . .)
Efter att ha hällt upp läckerheter ur Pussi-paketet till min obefintliga katt, tar jag kort på min nya Ford Focus med min nya digitalkamera Kodak Easy Share. Eftersom jag inte orkar gå ut, så gör jag det genom fönstret, som putsats av experter för 5000 kronor.
Till helgen åker jag och sonen iväg på en liten weekendtrip á 10 000 kronor och en månad senare bär det iväg till solen.
Väl tillbaka tillbringar jag det närmaste året på Friskis och Svettis för att riktigt utnyttja mitt frikort och för att få energi nog att fylla i många, många fler tävlingsblanketter.
 
//For your Ears: Talking Heads – And She Was (Little Creatures, 1985)//
Annons

21 svar till “Bland hyllorna väntar äventyret!

 1. Var bl.a här 22-23 och gästspelade: http://www.byggcentrum.se/evenemang.shtml

 2. Ändamålet helgar medlen…Verkar som frk. Trast funnit ett nytt å trevligt sätt att "motionera" sig…?Här kommer fler tips: http://www.tavlingar.seHar varit i GBG ett par dar så nu får man läsa tillbaks och se vad som hänt här i "Trast-Holken"…*Money Makes The Wooorld Go Round…*//:CrazyYoda

 3. Jaja, pengar är ju inte allt här i livet. Det roliga är ju vägen dit……

 4. Tant behöver inte vara orolig, jag har minsann sett att husse pussar även tanter som röker.Bo.

 5. hahahaha!!Jag ska ut och leta bland alla mathyllorna diiirekt!

 6. Jag bjuder här på en universalslogan som man kan använda i alla tävlingar: Sassa, brassa, mandelmassa!Dessa varor är ej kassa!Väl bekomme!

 7. Jag tycker att tant ser jättetrevlig ut, trots höghatt och cigarr.Vet inte tant att det är farligt att röka, sen luktar det illa.Husse säger att pussa en som röker, är samma som att pussa en askkopp.Bo.

 8. Ja jösses,och jag som trodde jag var en smula…Dom går ju fram som två finniga tonåringar på grönbete för första gången!Fram med sängen och få det överstökat för bövelen!Vad Q och WD gör i mörkret är Secret!

 9. He he he, min fantasi???

 10. Ska jag säga vad tant vill att jag ska tro, eller vad tant inte vill att jag ska tro!?Bo.

 11. Alltså, nu har inte jag pratat om "pissehinkar", jag talade om min gulemaljerade hink med grön kant vari jag lade vackra stenar. Sen har ni med er fria fantasi förmodligen drömt om att få låta ert… ja, däri.Som jag sa, så är jag väldigt fördomsfri och låter er naturligtvis ha vilka böjelser som helst, bara ni inte på dyvlar dom på mej.Och som man säger… Takes one to no one!

 12. Jaha, så tant är i själva verket en snäll tant då!?Bo.

 13. Det är inte snällt av tant att skälla på en stackars hund som bara vill väl.Bo.

 14. HejDu .. vad mycket STRUL det är här idag – att komma in på egen och andras sidor! Det där med att skriva slogans – är jag också fenomenal på – men det är alltid något töntigt förslag som vinner – ett som vare sig rimmar eller är fyndigt – UTOM den gången jag vann en scanner av tidningen PC HEMMA …. Man skulle fylla i en pratbubbla som kom från en man som stod och hade meckat sönder HELA sin dator – den låg i bitar på bordet och han stod och rotade i det där och i pratbubblan skrev jag NATURLIGTVIS – "Älskling, fixa dippa – jag har hittat chipsen !!Men när jag en gång i tiden jobbade på Øresundsbron och tävlade om att vinna en Ford Kaa som ett gäng kändisar först skulle köra runt med en helg – och sen skriva sina autografer på ….. DÅ vann jag INTE trots att jag skrev följande:När jag till mitt brojobb skavill jag färdas i en KaaBilen är ju rätt så gulligpassar mig som är så mullig !Inte sjutton fick jag nån bil – trots att jag både löste rebusen och skrev slogan ….. Rebusen … jo dom hade staplat såna bilar på varann ………………….. Kaka på kaka … He he !!

 15. Hon skriver så långt och länge…Att man måste stanna upp och hämta andan…Och vad är det för böjelse hon ägnar sig åt,fara runt bland mathyllor?WD/ Har dom inte Whisky i butiken får det vara

 16. Tant Doris, min husse har förtillfället ingen humor, bara en massa humör.Vet inte om jag törs säga vad han hälsade till tant.Men liite omskrivet så gick det ut på att man ska sköta sig själv, och inte lura stackars hundar att spendera husses pengar på utopiska saker sa han… nästan.Bo.

 17. Seså, sansa sig nu… Jag kan väl inte hjälpa att ni har udda böjelser, fördomsfri som jag är accepterar jag rätt mkt.Och som svar på ert påstående ang. nattvandringar, korta eller some times längre, så är svaret onekligen ett klart jaså!

 18. Dessa lättlurade snéseglare…

 19. Gomorron i boet…ja, pengar……jag törs aldrig ta nägra lotter, är så djävla rädd att dra en nit…om du förstår vad jag menar……/Q,fortfarande väntande…men nu på högsta vinsten

 20. Hej Igen!Jag vann en hel hyra en gång på ett fem minuters jobb. Smällde ihop något lyrsikt om fördelen med att bo där jag bodde på den tiden;- (hee..hee.)Finns bättre slogan "jobb" att leta fram i än i små butiker om ostar och kattmat. Har hört talas om lyxkryssningar, vinprovarresor till Barcelona och mycket mer!!!Varför inte leta på datorn? Vi kanske kan köra i team??? Fifty/fifty!!!Haregott!!! Hälsar S som i Sälja sin själ liiite!;-)

 21. Lite privat så där.(Heee..hee..Du har inte lagt dig än, va? Tokfia!;-)(((Kram från Soulway)))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s