Ännu en dag – lite liv


Sämre begagnad cykel.

Ännu en strålande vacker och mild höstdag går det att sitta på uteserveringen och leka borstbindare till en kopp kaffe. Stora högen med böcker, som inte blev lästa, är vederbörligen återlämnade. Utan förseningsavgift!
För dagen strategiskt placerad med utblick över närmste gatukorsning, är det skamligt rofyllt att studera folkets ”hem-efter-jobbet-bara-hämta-ungarna-och-köpa-mat-först” ilande.
Flitiga typer!
Flänger hit och dit. Med eller utan små trötta barn i hampan. Fort, fort, fort.

Se där nått som avviker från mängden. En kille i kilt. Ingen säckpipa dock.
Undrar förresten vad som hände med den amerikanske brandmannen? Nätbekanten som hade vägarna förbi för några år sedan, mellandelandade på väg till förfädernas gröna, med resesäckpipan i högsta hugg.
Ut på landet, till syrrans hästhagar, tog jag honom.
Fast syrran sprang tillbaks in i huset och vek sig dubbel. Klarade inte vare sig synen eller ljudet av killen där han stod på gårdsplan och gnällde i piporna.
Det var nått om att hästar älskade ljudet av säckpipa.
Tydligen inte svenska kusar dock.
De här skenade åt andra hållet.
Kul kille. Så där vansinnigt god (präkt . . . ) som bara irländskättade, scoutledande amerikanska brandmän kan vara. Tror han träffade nån gammal high school sweetheart sen. Tappade kontakten. Synd.

Men se där, lille knepige portugisen är ute och cyklar med mobilen tryckt mot örat. Säkert nått viktigt, inte.
Ganska knas egentligen, hur många som ilar omkring med dylika små tingestar krampaktigt tryckta mot huvudena. Ständigt någon annanstans. Viktigt, viktigt.
För att inte tala om alla som går omkring och pratar för sig själva.
Dårar och dårar.
– Hej, jag är på Stora Gatan just nu.

Precis som jag skall druckit ur och skall till att sälla mig till gatans folkmyller, ser jag dagens verkliga raritet – en tandemcykel.
Med lilla dottern framtill och stora pappan bak.
Hur fungerar det egentligen?
Vem är det som bromsar, vem är det som styr?
Se där fick jag nått att grubbla på.
Svar, någon?

Annons

22 svar till “Ännu en dag – lite liv

 1. Det här var en liten men ack så fin novell!:) Allra mest applåderar jag den stoooora konsten att återlämna böcker utan förseningsavgifter (:ds) och förmågan att grundligt undersöka "hem-efter-jobbet-bara-hämta-ungarna-och-köpa-mat-först” ilande".:DAllvarligt talat, jag älskar när man kan se det roliga i vardagen, det stora i det lilla, det njutningsfulla i det enkla. Du kan definitivt den konsten!:):):)Ooops, grannen är här – det är dags för läxor, till unge Herr Sons stora förtret.:ds Ha det jättebra, vännen, fortsätt att skriva – jag läser, även om kommentarerna dröjer!:)Massa av varmaste kramar, Fru Trast!:):):)/G.

 2. Tycker definitivt att vi skall åka till IRLAND!!!Öl, whisky och en och annan grön gubbe.Fast int\’ får man RÖKA på krogen där heller..aj, aj, ajStorskogen (lilla ynknaskogen) som gäller här med nu.

 3. Det skulle ha varit kul att diskutera med dig på riktigt. IRL-eller vad det brukar förkortas. (I Irland antar jag.)Tufft gjort av dig att börja plugga igen. Jag tror nog att jag upplevt det både som bu och bä. Bra och dåligt i kontakten med yngre. Har ingen RAK kunskapstro. Tror inte att kunskapen är Rak. Mer hipp, happ, hupp ungefär. Med en (osäker?)cynisk inställning går man miste om mycket, tror jag.Det låter intressant det du gör där i IRL!Ha det gött i Götet!Hälsar Soulway från universitet i Storskogen.

 4. Hahaha… Mobilpratare i ett nötskal! Önskar dig en trevlig helg! Kram!

 5. Tja … för mig är detta ett alternativ: http://zupload.com/Men man kan inte länka direkt till sin blogg (utan man blir dirigerad till en sida där man hämtar filen), så jag vet inte hur användbar den är för dig. Jag vill att man skall kunna ladda hem mina ljudfiler från min blogg (och senare – när jag får tid – min \’egentliga\’ hemsida), och kan stå ut med att man inte laddar hem filen direkt vid första klicket. Sedan får vi se hur pålitlig servern är … den lovar ju en hel del…Nu har jag suttit och utan större bekymmer laddat upp samma filer som jag haft hos Filelodge och skall sedan ändra länkarna i min blogg … så får vi välan se hur det funkar. Håll tummarna!

 6. Vad f-n har hänt med Filelodge?

 7. Ang. vår diskussion.Visst är det så Aniara. De där hålen i huvudet. Men på något vis sitter de ända utan namn och titlar och visa mig märkvärdigt kunnig inom en.Man har det inom sig en kunskap som man prövat, testat, ifrågsatt och sedan valt att valt integrera i sin egen personlighet. Ibland kanske bara små delar av utbudet som man allvarligt tar till sig.Och jag tycker och tror att KUNSKAP ska vara exakt så.Man pluggar inte för ett betyg (fast naturligtvis gör man delvis också det om man vill vidare) eller för att skaffa sig vapen att slå folk på käften med.Man pluggar och prövar för att man vill lära, veta, se sammang, förstå osvAkademiskt och på bildningsnivån har jag frivilligt intagit en luffarhållning. Jag älskar lärandet men jag skiter i namedropping och bevisa mig hit och dit och flockas i några löjliga klia mig på ryggenkretsar av imbecilla instängda "intellektuella" i sina små gosemodemiljöer utan andra syften än att vräka och bräka sig!!!Oppps..räcker nästan till en blogg. Så jag får allt kopiera detta och inte ge bort det så där..gratis..© SOULWAY 20051007Kramar och hoppas du har en bra helg där i Götet.(Har sett alldeles för litet av den staden!! Men gjort några jobb där. Stressjobb.)

 8. Tudeluu!Den som sitter först borde styra.. lr? *s*Dårarna som pratar med sig själva *vadå psykotiska?* pratar kanske i mobiltelefoner egentligen? :-)*kram*

 9. Är det inte alltid barnen som styr? Fick intrycket det sista att der är så, läser nog för många bloggar.Good night – sleep tight / Marion 🙂

 10. Skrämmer slag på systrar o hästar va! Så får man inte göra dom kan va´bra å ha nån gång.Vem som styr – det gör ju jag! Alltihopa. Det är bara ingen som har insett det. Jag gillar inte ramp-ljuset bara. Allard Weber för o inte tala Skå-Gustav. Mmm blir ju nostalgisk. Annars var de bara de ja skulle säga att det är mycket enklare med Tor-typer som går rakt på sak, Oden-modellen ska in i kammaren o tänka efter först.Tänk först – handla sen. Nej, tacka vet jag Handla först – tänk inte efter sen, då får du bara ångest.:-DDQilin

 11. Ni kan sluta grubbla nu frk. Trast…svaret bör vara:Riks-Banken styr och Regeringen bromsar..!?!Natti,natti…

 12. Japp, dé brukar du.Fråga en som vet!

 13. Ack nej, ack nej, kära S.Brukar väl jag slå folk i huv\’et!?Kasta sten när man själv. . .Rätt så mycket hål i huvet här.Vad som poppar upp är namn som Marx, Weber och Durkheim.Fast sen dess har det flutit oceaner under broarna. Vilket jag inte minst märkte när jag för ett tag sedan hoppade på ett tvärvetenskapligt magisterprogram och inte kände igen en enda kotte av de gubbar (och några gummor) som dyrkas nuförtiden.Hål i huvet och en kunskapsavgrund under fötterna.Det vill till att hålla masken då!;-)

 14. Det gnisslar väldigt om min cykel just nu och plötsligt upptäcker jag att det är mycket längre bit av styret på ena sidan om mitten än på den andra. Hur gick det till, tro ? Finns det någon som går och "styr upp" cyklarna om nätterna, eller ?Apropå…

 15. hehhee såg att du var inne hos mig. Nu håller hon väl på att repetera Asplund och Allard och kanske en liten janterep. Att slå Stjärnhuvud i huvudet med!Själv försöker jag fly verkligheten bortanför denna stol. Den är så sittriktig med skärmen framför mig och resten är så förbålt ointressant. Städning vadå? ;-)Kramar från Soulhunter;-)!

 16. Sv ti ko:Herregud så pedagogiskt. Var det nån som sket på sig där i mjukisbrallan!Men allvarligt talat är jag mycket glad över sociologin. För där lärde jag mig politikens viktiga grunder som ingen jävel hajar idag.Hur de olika teorierna och tankarna föddes och ur vad!Minns du din Asplund och Allard? Och Jantemose;-)!Jag gillade faktiskt det men det var ju bara ett av de sidoämnen som fanns på psykologutbildningen.Kramar från Soulway Stjärnhuvfud

 17. …Ja?…nej?…ja?…nej?, hinner inte…måste iväg å till jobbet…läser senare!Ha en bra da´….

 18. Tja, du ser vilka tokigheter man hållit på med under årens lopp. Tyvärr är inte Internet någon vidare forskningskälla när det gäller svenska artister av så tidig årgång. Det lilla som finns om "Gustaf Adolf Lund" är nog mitt material är jag rädd (han omnämns iofs på Statens Ljud- och Bildarkivs hemsida). MEN hade det varit en engelsk eller amerikansk artist från samma tid hade jag hittat hur mycket information som helst. För övrigt är det praxis att påpeka att en diskografi eventuellt/förmodligen inte är komplett. Det kan säkert finnas okända utgåvor på något av de mindre skivbolagen, som är okända eftersom det inte finns några inspelningsjournaler bevarade – bara skivorna – varav väldigt många smältes ned under råvarubristen under WW2.

 19. Kom du på hur gubben fixade detta?"Tummandes på mösskärmen klurade gubben, ena handens fingrar trummade en melodi på bordsskivan den andra höll ett stadigt tag om koppen."

 20. Meeenn… Há ru käkat taggtråd… Eller nått!

 21. Att bromsa är dessvärre förälderns lott.

 22. Styr gör den som håller i styret, funderar på vem som är bromsare, återkommer om svar kan erhållas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s