Jag äger era bloggar

Jag och kompisarna firar mina senaste strålande affärer på bloggbörsen.

Jag äger!
Ja, inte bara så där i största allmänhet, utan era BLOGGAR!.
En strålande affär. Dryga 53 miljoner dollar är jag god för.
23 miljoner i kontanter och närmare 31 miljoner dollar investerade i 62 olika bloggar. 
Inte illa handlat av en aktieklippare som för bara några veckor sedan stod med ynka 500 dollar i startkapital.

Just det, ni hörde alldeles rätt. I lönndom har jag, den lismande och opålitliga kapitalisten,  köpt och sålt aktier i en hel rad bloggar som är listade på Stora Bloggbörsen.
Naturligtvis framför allt i de bloggar jag känner till, det vill säga Era!
Köpt billigt och sålt dyrt.
Varvid priserna dumpats och jag köpt igen.
Möt Aniara Trast – kvinnan som gav Bloggkapitalismen ett ansikte!

Egentligen hade jag tänkt att brisera denna bomb när jag själv ansåg tiden vara mogen, men eftersom en viss Plaskman tycks vara mig på spåren, skyndar jag mig klirra ut ur garderoben direkt. Ta da!
Ops!
Eftertankens kranka blekhet får mig att vilja raggla tillbaks in i det unkna, trygga mörkret. Det kanske inte är alla som tror på fri företagsamhet här uppe . . .
Tja, ni vet vad jag menar. Kanske.

Ganska absurt är det förstås. Ytterligare ett spel som tagit steget från den lätt surrealistiska verkligheten, i det här fallet aktiebörsen, upp i den digitala rymden och som spelas med bloggar som insats.
Bloggarna, från hela världen, letas rätt på och indexeras av speciella ”spindlar”. Därefter är det upp till deltagarna att kategorisera dem, dela in dem i olika industrier, allt efter innehåll.
(Och jo, samtidigt som det hela är ett spel fungerar det också som ett av de allra största registren av just bloggar.)
Varje blogg är ett företag som från start innehåller 5000 aktier. 1000 av dem reserveras för bloggens ideella ägare, dvs den som skriver bloggen. Övriga 4000 andelar är ”up for grabs”.

Så grabba tag i – ja snarast sluka –  är just vad eder allra ödmjukaste undertecknad ägnat sig åt.
I början lite försiktigt, har ju inte precis någon aktiehanteringsvana från RL. Och så var det ju det där med vilka som kanske inte skulle gilla tanken på att bli köpta och sålda. På ett djupare plan, liksom.
Fast, precis som i verkliga livet, vill mycket ha mer. Oköpta bloggar som bara ligger där och väntar på att få generera kapital åt en cylinderhattsprydd Trast, är en alltför stor frestelse att ens fundera på att motstå.
Köp och sälj, sälj och köp.
Money makes the world go around!
Vilket påminner mig om en ångestladdad liten episod då jag missade planet till Brasilien. Fast den tar vi en annan gång.

Bloggbörsen var det ju.
Efter att ha strävat mig upp till en ljummen 16859:nde placering på förmögenhetslistan, börjar en viss matthet infinna sig.
Som bäst låg jag på 13 plats på listan över månadens bästa nya spelare, nu ligger jag på 40:de plats räknat i störst förmögenhetsökning. Några hundratusen procent rikare har Yours truly blivit under september.
53 miljoner bloggbörsdollar, närmare bestämt       
Jaha, men de pengarna kan jag ju inte åka till månen för!
Skulle vara en cybermåne då.
Själv skulle jag förstås föredra riktiga pengar, som man t ex kan köpa cappuccino för.
Ok, så vad nu?
Ja, spelet innehåller tydligen också en massa andra moment utöver att bara köpa och sälja bloggaktier. Obligationer, idéer, artefakter, kampanjer, räder, fientliga övertaganden etc etc. 
Kanske enklast att skriva in sig på Handelshögskolan direkt!

För övrigt fick jag idag ett meddelande om att en tvångsinlösen skett. Kvällsblaskan Expressen har tydligen upptäckt att de fanns med i Bloggspelet och begärt att bli avnoterade. Lagt ett hembud på hela klabben, eller vad man säger på eko-fikonspråk.
Ja, ja, jag tjänade i vart fall 890 588,7 dollar på affären.
Vad det säger om tidningens ekonomi, vill jag inte spekulera vidare i.
Ha! Ja, se där låg de i vart fall för en gångs skull före konkurrenten Aftonbladet. AB har minsann inte upptäckt ännu att de hamnat på Bloggbörsen.
Och kolla där, Dagens Nyheter, Göteborgs Posten och Svenska Dagbladet (som dock fått prefixet Syd-, två flugor i en smäll!)
Köper dem allihop!
Släng er i väggen Bonniers, Stampen och Schibstedt och allt vad ni heter.Här skall ni få se på tidningsimperium som heter duga.
Aniara Hearst-Trast!
Ops, nu är jag visst uppe i 57,897 651 dollares.

See you guys on Wall Street!

BloggShares

 

Senaste Bloggbörsnytt:
Verkligheten överträffar återigen dikten!
Bonniers håller som första svenska mediebolag på att köpa upp en blogg.
Förhandlingarna lär, enligt tidningen InternetWorlds nätbilaga, vara i slutskedet.
Bloggen ifråga är "manolo.se" och tar upp "mode och skönhet för män Själv la jag följaktligen ett bud på hela Bonniers, vilket de tyvärr inte accepterade.
Istället påbörjade jag raskt ett övertagande av Dagens Industri och i förbifarten passade jag på att köpa upp aktierna även i InternetWorld.
Trastkoncernen växer!

Annons

35 svar till “Jag äger era bloggar

 1. Ingen fara med länken, jag lyckades ju hitta dit ändå. Dessutom stod det på Filelodges hemsida att servern skulle servas (även en server behöver servas) under måndagen, och det kan också ha varit en anledning att jag inte kom in från början. Men nu har jag gott om utrymme – tack igen för tipset! Vad gäller dina frågor om musik på sidorna när man använder Firefox, så vet jag inte och har inte brytt mig om att testa mig fram, men ännu har ingen melodi startat när jag gått in i ett MSN space sedan jag gick över till Firefox. Ett val jag inte ångrar – Explorer var så oooooootroligt trögt när man var inne på MSN:s sidor – än så länge är Firefox betydligt snabbare.

 2. …Nej, nej, nej!…Ve å fasa…Gör det inte…Tryck inte på första knappen…Det är en Katt bland hermelin…Ämnad för ett helt annat tillfälle…Det är 3:dje knappen som är till dej fröken Trast…Ja just de…Den e de.Usch…De va nära ögat!?!

 3. …Tänkte köpslå lite ang. min "FRIHET" från slaveriet i eder port-följ…Men hur?…Finns det något hon är svag för, så är det väll avnjutnings-bara drycker?…tänkte jag då!Kanske finns det en möjlighet "The Milky Way"???Kan en av mina gamla favisar kanske behaga damen?…Kan beskådas samt provsmakas här:Liten portifolio…http://www.80smusiclyrics.com/artists/church.htmOch för örats fröjd…http://etudiant.univ-mlv.fr/~mcasaleNå vad säger fröken…Kan man få tillbaks lite av sin "HEDER" med hjälp av detta eller…???*May The Lust Be With You*

 4. Sv ti ko: Du missade INTE gossens fråga för den skrev jag aldrig ut. Tänkte att läsaren skulle få använda sin egen lysande fantasi och räkna ut det själv, eller nåt!Soulway

 5. OK, nu funkar Filelodge. Tack för tipset! Det löser onekligen ett antal utrymmesproblem. Nu kan det tänkas att det läggs in ännu mer musikfiler på min hemsida och i mitt space. Men bakgrundsmusik i min blogg vete tusan om jag vill ha, eftersom jag helst själv vill välja vad jag ska lyssna på. Dessutom hör jag oftast redan på radio eller på någon CD när jag surfar. Och dessutom verkar bakgrundsmusiken ändå aldrig funka när man använder Firefox som jag gör.

 6. OK, det var ingen briljant version av Star Dust jag hittade, men jag tycker den är bättre än de första versionerna som finns inspelade – som inte kan betecknas som något annat än stressad struttfoxtrot. ThatMarks version fick duga tills jag löser förvaringsproblemen – den där länken du lade in i kommentaren verkar inte fungera – har testat öppna den både med Firefox och Explorer – men icke. Första Star Dust jag hörde var för övrigt med dansbandet Ingmar Nordströms, och jag har även hört gitarrpojkarna i the Spotnicks tolka 1900-talets bästa låt (jo … jag har verkligen gått igenom hela 1900-talet när jag bestämt mig för vilken låt jag tycker är bäst – till skillnad från alla musikjournalister som gjorde liknande listningar kring millennieskiftet).

 7. Jenny, raring, det är inte ara du som fattar nada av det här!:DS Men fasligt kul är det att läsa!:D Är det ett spel, eller??? Nej, till skillnad från er, datafantaster, orkar jag inte att surfa runt på olika (oftast rätt så knäppa!:P) sidor och jaga förmögenheter, även om de uttrycks i "bloggdollars"!:):):) Håller mig till kronor, helst kontant!:DMen du, Aniara Trast, är din ekonomiska begåvning lika stor som den litterära, råder jag dig å bestämdaste att sadla om – NU! Du kommer att erövra Wall Street!:):):)Tack för underbar läsning! Och massor av kramar till dig och Unge Herren Son 🙂

 8. Men var är människan, vi måste ju börja repetitionerna… Jaja hon är väl på sta´n och ränner!

 9. Fattar ingenting av detta… Är INTE dum i huvudet, har verkligen bara otur när jag tänker! *s* Eller så beror det på att jag har lite hangover kanske? Hade en mycket rolig kväll/ natt igår.. :-)Ska läsa det igen vid ett annat tillfälle *s**kram*

 10. Underbar blogg och tillika min favismusik :-DTack för dina kommentarer på min blogg. Håller absolut med dig om "fingertoppskänsla" hmmm trodde jag hade det även om jag inte "kan ta det piano" ;-))Tunga psykoanalytiska inlägg, tja hur mäter man tyngden? Vilket väger minst?Ett kilo bomull, eller ett kilo bly?Kram och en fin vecka på dig,Anna-Lys

 11. Va dé inte… The Beach Boys?

 12. Du är INTE klok damen med cigarren! Men du är faan så festlig och klipsk!Tror du inte jag, den rena vita, mammonbefriade, tvingades in i de ökända nästet, Harmageddon, Belsebub, den brinnande elden och den där staden där moralen försvann enl biblen.Nyfikenhet min kära! Jojjomensann. En viss klippare i vacker fjäderdräkt har köpt upp Soulways Sommar. (Heeehiihaaa.hoooo.hiii…).Vette farao hur jag ska göra nu? Men för att få se vem som köpt "mig" tvingades jag registrera mig hos..och plötsligt så är jag inne i "leken"….Fyyyy!Kära syster. Härmed delegerar jag "det där" till dig! Fattar inte ett jota och vill inte heller göra det!!!!"Help me Rhonda. Help. Help me Rhonda. Help me Rhonda yeah!!!" Vem sjöng och varför? Hälsningar från lätt förvirrad Soulway!

 13. Seså… Lugna er nu, eder hjälte har befriat er från denna ohämmade KAPITALIST.Hur då frågar ni er naturligtvis… Jo på följande sätt.Jag har fått denne… Ja, var va jag… Jo jag har dragit upp människan där hon hör hemma, nämligen på revy scenen. Jag har upptäckt denne manupelatives verkliga kvaliteter är att föra folk bakom ljuset, hon skall ju naturligtvis stå där på nämnda scen och vara till allmän munterhet utan att vara någon, bara sig själv.Säg sen inte att killar inte kan.

 14. Ni kommer att höra av våra advokater!

 15. Va!!! Ett fientligt övertagande av inte bara SVÄRTAN, utan hela kretsen av bloggar. Och i lönndom. Föga kunde man ana att den på ytan så vänliga Aniara var en aggressiv kapitalist utan hjärta. Vad kommer att hända nu? Total kollaps? Vi har sett tidigare vad som skett efter Fraulein Aniaras utspel med Haikus och musikgåtor. Förvirring, frenesi, apati och total anarki. Frågan är om hon inte gått för långt denna gång. SVÄRTAN har meddelat vår tidigare huvudägare TRANSMADE Webbloggs Inc. om dessa olagliga(?) transaktioner. Förvänta dig ett kraftfullt motdrag.Das Kapital

 16. …Aniara Trast…The Modern Dart Vader…Arrrgh!…The Force, The Force…Give The Power Back To Me ;-)Dags För Ny-Emission Omgående…*May (Not) The Force Be With You* / *LMAO* //:~CrazyYoda~

 17. Hon här ekonomiassistenten, är hon släkt med han som blåste både folk och sitt huvud… Vad va dé han hette nu då… Hmm, men gott om tändstickor hade han ett tag iaf.Undrar om han oxå blev så stressad av att tappa greppet om koncernen… Eller ska vi säga… Luftslottet.Ähh, vad va dé räven sa…

 18. Oj. Önskar att jag hade förstått mig på ekonomi. Nu känner jag mig lite utanför hela den här aktiemarknaden (fast min mormor var en hejare på att köpa och sälja, köpa och sälja. Tyvärr gick det inte i arv). Vore jag innanför skulle jag inte ha varken tid eller råd att sitta här och rulla tummarna. Ut på börsen bara…men lycka till med miljonerna ! Jag litar i alla fall mer på dig än på Bonniers, fast det säger kanske inte så mycket…

 19. He he, säger du det min gode Snurreman.Tja, inte mer nervös än vad jag skulle bli om jag såg dig feppla runt inne i Tjårren med min beställda hamburgare!!Dessutom, Ping Pong Ball inspector är en ganska lämplig yrkesbakgrund för en börsklippare.Men hm, nu var det faktiskt så att jag gjorde min allra första lilla vinst på just ert företag. Satsade mitt startkapital på 500 och sålde sen av i portioner. Precis som man skall för att tvinga upp priser.Och sen, hm, ja sen har det väl bollat lite fram och tillbaka. All in all har dock värdet på Snurre-aktien idag stigit från nesliga $0,51 till dagens hyfsade $151,71.Vilket å andra sidan gör det lite tuffare för dig, skulle du vilja köpa loss dina aktier.Fast jag kan ju alltid sälja av dem på öppna marknaden när du är redo, då faller priset som en sten och då kan du skrapa hem dem billigt.Uj uj.=)

 20. … Man blir ju lite nerr-vös (norrländska…) när ens aktier handhas av en Ping pong ball inspector…//S

 21. Öööhhhh! (08-tska för hallå!)Vad hände egentligen med värdet på min blogg? Har du helt lirat bort det, eller?Känner att det är svårt att motivera min gamla faster att satsa deg i mitt blogg-projekt nu när aktien står så fruktansvärt lågt. Hur ser utsikterna ut, tror du? Kan vi skönja något ljus i tunneln?I ditt våld//S-Man

 22. Nu är dé så här att, JAG är faenemej inte till salu…Skäms vuxna kvinnan att ge sig in i slaveri branschen.

 23. Dear PP=)!Och nej, Björn.Varför ändra på ett vinnande koncept?Dessutom, du vet väl att du när som helst kan gå in och göra anspråk på de 20 procent av aktierna som är reserverad för den ideelle ägaren?Kostar inget och du får därtill 500 dollare på köpet, att börja bygga ditt eget imperium med.Men ok, som jag tidigare upplyste den gode Plaskmannen, så kan det eventuellt bli tal om vissa effektiviseringsåtgärder med tanken på att ett antal av de stora drakarna numera ingår i koncernen.Exakt vilka synergieffekter (himla praktiskt ord!) som finns att vinna på konstruktionen är ännu dock oklart.Återkom gärna om ni har några pigga förslag!Kan även tipsa om att det kommer att behövas folk med framtidspotential i den nya koncernstyrelsen.Intresserad?

 24. Hej Aniara!Egentligen inget fel i att sätta sig in i hur sådant där fungerar för att veta vad det är (åtminstone i mitt fall som skrivit bloggar om att hela aktiemarknaden borde skrotas och ersättas av en stabilare och mer rättvisa världsekonomi.Blev ganska tidigt i karriären här på Spacen uppköpt samtidigt som jag stod på barrikaden med mina Soulwayska tigertänder och bloggade till världens makthavare och gick igång på ämnet :pengar osv.Skrev så "dräpande" blogginlägg adresserat till min tyska uppköpare att han snabbt sålde sina andelar i min blogg och har sedan dess inte kollat mer.Får välan kika igen och via smädelse och andra tricks se till att jag kan hålla min Soulwayska fana högt, rent och befriad från Mammons och hans lärljungars klåfingriga klor.Med hopp om att klippare Aniara med sin briljanta kompetens slår världen med häpnad och har ytterligare äss i bakfickan. Typ: köpa upp hela systemet och för att sedan lägga ned hela businessen, eller någe!Ha det gott önskar Soulway

 25. Den var bra och egentligen så logiskt som helst i dagens internet samhälle.Idéer får man ha ;-)Ha en trevlig fortsatt helg och håll koll på köp & sälj :-9Kramiz Marion

 26. Jodå, jag såg för en liten tid sedan att du äger stora delar av min blogg, och jag har också studerat den där blogshares-sidan, efter att ha fått en besökare därifrån – utan att fatta särskilt mycket dock. Innebär detta andelsägande att jag måste döpa om min blogg till "Björns Blåa Blogg AB"?Ha det grejt! /Bj.

 27. Nu haré slagt över… Morsning o godbye…Men snälla, byt tillbaks till tung gung, eller vad var det för fel på… Money money money… most be funny… in a loosers game…Så ja, ta dej nu en cappuccino och fundera igenom vad du ställt till med, innan dé brakar käpprätt åt skogstomten.En som hoppas på snar bättring,Eder Badare.

 28. Vad fasiken skulle jag vilja med ditt "ass"?Det är ditt företag, din blogg, jag äger. Till 80 procent i vart fall.Och jag ser, som sagt, ingen direkt anledning att göra några större förändringar, så länge verksamheten ger en skälig avkastning.I själva verket borde det inge en viss trygghetskänsla att ingå i Trastkoncernens mediasatsning mot att som tidigare ha större delen av sitt aktiekapital liggandes oköpt ute på marknaden!Visserligen är Traskoncernen ett riskkapitalbolag, men vi strävar trots det att ha en balans mellan god förvaltning och rena klipp.I dagarna har vi dessutom tagit över flera av de stora aktörerna på marknaden, som Aftonbladet, DN och Svenska Dagbladet. Något som vi hoppas skall ge vissa synergieffekter som även då kommer ert lilla bloggbolag till godo,Eventuella effektiviseringar och strukturförändringar av er verksamhet kommer inte att göras utan att vi först diskuterat saken med er.Naturligtvis förväntar vi oss snarast en rapport om hur verksamheten fungerar idag och vilken utvecklingspotential ni ser.Vänligen,koncern ordf Trast

 29. So, you don’t own my ass now!?

 30. Njae, efter vad jag kan se just nu så väntar inga större förändringar.Du ingår ju numera i Trast-koncernen, men så länge du sköter företaget enligt de vinstkrav vi har satt upp, så finns det ingen anledning att göra några förändringar av verksamheten.För övrigt, 20 procent är ju en relativt stora aktiepost det också. Så helt utan inflytande är du ju inte.Vi får väl se på nästa bolagsstämma!

 31. FÖRBANNADE TANGENTER! Dom flyttar på sig i sista sekunden, JAG BLIR SÅ… FÖRVIRRAD!

 32. Detta travar en djupgående anlys med en fullständig förklaring!Du säger att du "äger" mig, jaha… Hur blir dé nu då, kan jag bo kvar… Eller… vad har du för planer för mig, ska jag bli någon form av "toy boy" eller ja.Tacksam för snabbt svar.Eder Badare.

 33. Ahhh i love it.

 34. he heJenny

 35. You son of a gun… behind my back!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s