Alltmedan byxorna fladdrar i vinden

– En mellancappuccino, tack.
Kafésnubben tittar på mig som om katten just släppt mig framför disken.
-Que?!
Aj, fan, fel fik. Här är det liten eller stor som gäller, inga halvmesyrer. Fast duktiga är de på att pressa dryck på de ädla bönorna. Tävlingsnivå faktiskt.
Så jag biter min tunga, tar den lilla storakoppen i vacker hand, betalar och går ut i gränden.
Ett av de mysigare kaffehålen det här, inklämt som det är i den udda lilla passagen mellan de gamla stenhusen nere i stan.
Möjligen aningen för coolt klientel nuförtiden, muttrar griniga damen i sin omvända snobbbism. Tjuvlyssnar en stund på hippa jeansdesignerns framtidsplaner vid bordet jämte, dricker upp sitt kaffe och går.

Grinig, grinigare, grinigast.
Jo, men så är det också en ovanligt tidig måndagsmorgon. Med ett ovanligt tråkigt tvångsbesök hos en ovanligt beskäftigt tråkig liten man på ett extremt dötrist ställe.
Ja, ja, skall väl inte gnälla alltför mycket. Försov mig ju förra måndagen, svor mig fri och fick som straff en tre timmar tidigare tid veckan efter.
Kunde varit värre. Ut i kylan, typ.
Illa nog dock, höstens avslutande uppsatsskrivning beviljas ej. Så vad skulle det senaste årets ”breddande” påbyggnadsstudier vara bra för? Få den jobbigt ilskna tanten ur vägen ett tag?
Hm, om jag bara ramlar över lite kvarglömd ambition nånstans så gör jag det ändå. På halvfart, i smyg. Kanske.
Om inte annat får jag väl skriva in mig och betala terminshyran för datorn. Den älskade powerbooken släckte ju ner skärmen och nån ny dator är det inte läge för just nu,
Lotto, lotto, here I come!

– Den ene är så tjock att han knappt kan röra sig.
Tillbaks i hemkvarteren, färdigtjurad.
Tjejen i torgkaféet håller just på att öppna och har inget till övers för de så vackert kvittrande småfåglarna.
Flygande möss!
Kommer farandes som hagelsvärm så fort hon börjar sätta ut stolarna.
Ja, alla utan den där fete flygmusen då. Han skvimpar omkring, minst dubbelt så stor som alla de andra, och pickar efter osynliga smulor från rikemannens bord.
För visserligen är mellancappuccinon här att jämföra med den stora nere i stan, men de enstaka kakorna är av modell mindre-mini. Och inte många äter dem.
Är det månne cigarraskan kvittermössen hoppar efter?

En ovanlig matthet sköljer över mig när jag slinker in i Secondhand-affären. Ögnar igenom det kasserade överflödet, men herre jösses – vem försöker jag lura?
Jag har ju redan prylar så det räcker och blir över gånger 25.
Sällsynt ståndaktig tar jag mig ohandlad ut igen.

Å’ tror ni inte fasiken att jag lyckades ta mig förbi stamfiket utan att passera stopp och UTAN att dricka ytterligare en cappuccino!
Alla goda ting är tre – fast magen sa nej. Kurrade om mat eller nått.

Uj, vad kaffesugen jag är nu.

 

Annons

29 svar till “Alltmedan byxorna fladdrar i vinden

 1. Inspirerad av det faktum att MSN inte protesterar mot mitt kommenterande, fortsätter jag här. Och förlåt, vännen, men jag överlämnar allt musiksnack åt dig och min darling, själv koncentrerar jag mig på Ord.:d Alltså, "höstens avslutande uppsatsskrivning beviljas ej"??? Har jag missat något? "Breddande påbyggnadsstudier"!? Finns det på allvar någon/några idiot/-er som anser att dina kunskaper är i behov av att breddas och "påbyggas"!?:/ Vad handlar detta om egentligen?:s:s:sVad capuccino gäller, … oj, vad jag också blir kaffesugen nu!:DS Springer och fixar mig en kopp – med detsamma!!!:D:D:D

 2. !!!!!Men vad!???Har det hörts nån musik!!!Vad är fel??Och jag som spelade en sån fin låt!!Grrrr!Grrr!HJÄLP!!!!!

 3. Det är skönt med tystnad också men skaffa en mediaplayer ändå. Jag vill höra vilken musik som skulle poppa ur dessa jeans.

 4. Happ… Så näppsig man kan va då…

 5. Min gode man och ButcherDet strindbergska omdömet är det, om jag inte missminner mig, Ni som brukar fälla.Själv håller jag mig till vanliga, enkla IBF.Kofta på sig!

 6. FÖRBANNADE JÄVLARS HELVETE… Detta förb… MSN.Här hade jag skrivit en lång jävla harang, glömde kopiera först, och vad tror du hände… Japp… Gick åt helvete.Men va fan, du hade nog dömt ut den som en genuin "Strindbergare", så dé va väl lika bra dé kan man tänka.Må allt elände hända Bill.

 7. Åh, den låten "Little boxes" gillar jag också att gnola mellan varven!"Little boxes made of ticky-tacky. . ."Du har väl set " Edward Scissorhands", inledningen när kameran sveper ner över "There’s a green one and a pink one and a blue one and a yellow one"?=)"We shall overcoooome" är väl numera nesligen förknippad med Friggebos allsångsledarförsök i Rinkeby i "lasermannens spår".Huva!Fast hon är ju förstås förknippad med små lådor också.Undrar om hon diggade Seger då det begav sig?Vad gäller att gömma sina kollektiva transportmedel under jord så har jag nog redan sagt mitt om det, se"Skam, gåtor och psykningar" den 18 augusti.Och hallå!Ni har väl inte missat den fantastiska måndansen inne hos Crazy Yoda!!???Själv hänger jag där inne och väntar på att bli uppbjuden!!!http://spaces.msn.com/members/CrazyYoda/

 8. "nollåttorna lär också ha skaffat någon spårvagn, de måste väl vara bara nys"NÄNÄ, va bara dé att nollåttorna insåg att nämnda vagnar var i vägen, och grävde därför ner eländet!

 9. Tackar för bejakande kommentarer. Det där med kungen. Visst kändes det autentiskt???(Heee..heee. Fast då gäller det ju att man håller formen annars lär hans flirtighet nog bara gäller stundetskorna i trappan (Blå Hallens)).Pete Seger hörde jag nämnas. Och erinrar mig följande:Föräldrarna och alla syskon hade åkt på utflykt. Kvar i hemmet fanns en uttråkad ung tonåring, en st kompis samt en st elorgel bl a.Tonåringen och kompisen ordnade då FRIHETSMÖTE och sjöng (skrek) till stapplande orgeltoner "We shall overcome some day" osv.Föräldrar och syskon hade återvänt utan förvarning och mor knackade på dörren i en paus.I dörrspringan sågs en församlad publik, högröda – en del ännu högljutt skrattande – av återhållna skrattsalvor som kom att gräva djupa och traumatiska fåror i st ung tonåring samt kompis. Han sjöng också en liten visa om "Little boxes" som undertecknad än idag tar till när trångsyntheten blir för påfrestande. Då hörs ett st oförtvinad fd tonårings skriksång så det ekar in i alla gårdar i byn!God fortsatt morgon och ha en bra dag önskar undertecknad:Soulway

 10. du glömde en klassiker, när ordet laget lanserades….ribban är oxå en höjdare….jag har för övrigt anmält mig till en jämställdhetskonferens:-)

 11. nollåttorna lär också ha skaffat någon spårvagn, de måste väl vara bara nys:-)Var får man en cappuccino här så här dags, måste jag göra den själv?

 12. Men ok, ska dé va så jävla noga så måste jag erkänna att även jag våldförde mig på den g:a hederliga Tom Dooley på visklubbarnas tid i huvudstaden, men även som ni så nosigt påpekade, vid en och annan lägereld med min nu uppeldade g:a Levinare.Men dé é glömt och förlåtet nu.Hoppas,Badaren

 13. Om hon hade besvärat sig med att ta del av kommentarerna, så hade hon inte behövt fundera över vad jag föredrog…The Kingston Trio, samt naturligtvis popsnöret Doris!

 14. Ops då, missade jag Smothers Brothers?!Hm, ja de var väl så skojfriskt lurifaxiga att de gömde sig när jag saxade lite ur listan över artister som spelat in den gamla låten.Får erkänna att jag på rak arm inte kommer ihåg att jag hört deras version. Hör faktiskt inte någon speciell artist i huvudet just vid den låten.Möjligen Pete Seeger, fast jag har inte ens lyckats hitta att han spelade in låten.Så kan det va . . .Undrar vilken tappning av låten som den gode Badaren tänkte på.Det var nog lägereldsvarianten kanske.Jag säger bara Lomax/Lomax=)

 15. Svenska inspelningar av "Tom Dooley" gjordes av Willy King (eller Knarström som jag tror han egentligen hette) och Q Brothers (Bröderna Quiding). Dessutom har du inte nämnt den bästa och roligaste versionen som gjordes av the Smothers Brothers. Deras version kallas för "The Virgin Edition", eftersom det enligt Tom Smothers är originalversionen som den andre i brödraparet Dick Smothers ursprungligen skrev. Sedan stal Kingston Trio deras låt och skrev om den och fick en jättehit … vilket inneburit att varje gång Smothers Brothers framfört låten "som den skall vara" har de blivit förlöjligade. Allt detta kan höras på the Smothers Brothers debut-LP från 1961 (tror jag) "Live at The Purple Onion" … som ni nog inte lär hitta någonstans. Jag köpte mitt exemplar på auktion … men säger inte hur mycket jag betalade … mest för att jag inte minns … men plattan var väl värd pengarna. LP-skivor med Smothers Brothers ligger högt upp på min privata skivsamlarönskelista. Bröderna Smothers kan beskrivas som Simon & Garfunkel … fast med humor.

 16. Hello Doris..Bara Tjo som tittar in och Tackar för din kommentar.Jag oroar mig inte alltför mkt ännu, utan försöker ta det lugnt.Övervägande är all personal på sjukhus bra, men det finns rötägg åxå, som på alla andra arbeten. Problemet är bara, att man känner sig så utlämnad/naken och kanske behöver ett varmt ord, en omtanke lr. dyl när man behöver vård. Har upplevet båda delarna, både med mig själv och anhöriga.Visst har dom ett stressande jobb, helt förståligt, men ett litet leende kan lösa så mycket oro/spänning.Borde finnas leende-kurser, inte bara för sjukvårdpersonal, utan för hela mänskligheten..*L*Må gott, säger jag med ett brett leende../Carin

 17. ( N.O.I.A, 2003) ???

 18. Det är Blackmores Night medUnder A Violate Moon.Mest känd är nog Wich You Were Here!//Stinahttp://www.blackmoresnight.com/

 19. Capucchino och Latte – fanken vad gott det är, kan inte heller stå emot. Små mysiga fikaställen är jag lika svag för. Bara sitter där och tittar på folk och glömmer resten av världen.Second hand – skulle man kanske titta mera på, gör jag aldrig, men nu när du säger det… mmhhh…Fullmåne – det var alldeles rätt, den var en dag senare, på natten kl 2.20 ca. Jag fuskar lite, för mig är det 3 nätter fullmåne – natten innan, natten och natten efteråt ;-)Tjingeling Marion

 20. Har väl tuggat karbonpapper … men dock … underbar blogg (och snygga jeans).Går och gör en Latte …. *slurp* ahhhhh

 21. tjing, jodå anekdoten hade jag koll på men det är jätteroligt o bli kommenterad….o att ngn har koll på det som engagerar mig är än roligare….keep up the good work, din blogg är mycket läsvärd!

 22. I särklass bäst att framföra Tom Dooley är ju naturligtvis ni min kä… (nä visst fan… här gäller att passa sig) ni med ert trastlika drillande. Klar tvåa tycker jag att The Kingston Trio är, kan kanske vara nostalgivibbarna som framkallade det beslutet.Är dé till att va långsiiiinnnt!?

 23. Aaaahhhhh! Den satt bra syster!Men jeansen, kära nån, då. Sitter de där för att ingen ska våga prova dem innan köpet? – Varsågod, provrummet lägger dääääääääääääääääär! Hejs Svejs Snilleblixten hälsar Soulwaysister!(Jättekul när du kom ur garderoben. Slutade fantisera om Fantomen och blev en själv;-)

 24. Framföra låten "Tom Dooley" har bland annat följande gjort sig skyldiga till:The Kingston Trio The Brothers FourRaymond FairchildRamblin\’ Jack ElliotThe Four FreshmenLonnie DoneganEddy ArnoldFrantic FlintstonesThe Grateful DeadGreat American String BandHarmony GrassPaul & MargieJohnny RiversSnakefarmSweeney\’s MenThe SundownersTennessee RidersRoger WilliamsTrini LopezMac WisemanTerry Gibbssamt sist, men inte minst, Yours Truly "Aniara Trast"Vem tänkte du på?Madame S:Jo, bredvid hippa jeansaffären hänger de så.=)

 25. *Suck*, Nu har hon kvartat med Ludde i "undantaget" igen. Hon blir så´n då, tror jag.

 26. Hej Aniara!(Ska försöka glömma att jag råkade läsa Badarens kommentarer och koncentrera mig på din text och det jag ville få sagt innan villospåren låg som halvgalna ryck än hit och än dit och än ner i brunnen. Undrar om inte Badaren är liiite kär i alla fall. Kanske bara vara symboliskt det där med rådjursbocken…)Den här bloggen älskar jag Aniara! Vet inte vad det beror på men kanske..Befryndigande.En slags gemenskapskänsla mitt i lallilall-livet bland alla lyckliga ostar!!!!Och Cafélatte är min grej. Flera gånger om dagen. Hemmagjord, så slipper man alla kypare..och annat löst folk med dålig andedräkt i symbolisk mening!Allt gott hälsar medsyster Soulway.P.S. Inte hänger man väl kläder så där, där du bor???D.S.

 27. Vilka sjöng den hääääär då!?TOM DOOLEYHang down your head, Tom Dooley, hand down your head and cry. Hang down your head Tom Dooley poor boy you ´re bound to die.Met her on the mountain, there I took her life. Met her on the mountain, stabbed her with my knife.Hang down your head Tom …..This time tomorrow, reckon where I ´ll be, If it weren ´t for Greyson, I ´d be in Tennessee.This time tomorrow, reckon where I ´ll be, down in some lonesome valley, hangin´ from a white oak tree.Hang down your head Tom …..

 28. EN GLAD CAYPSO OM VÅRENJag dansar runt och jag sjunger strunt och jag är visst lite i hatten. Tra-ral-li-ralla, i månens sken, där jag vandrar hemåt i natten. Vart gick dom andra, vart blev dom av, jag är ensam här med min flaska. Tra-ral-li-ralla, men de´e´så kul att i vattenpussarna plaska.Så utmed dikena plaskar ja på min stolta väg ifrån festen. Tra-ralli-ropsan, jag trilla visst men det gör det samma, förresten. Jag dansar långdans med alla trän, så att mossan ryker i snåren, tra-ral-li-ralla, med rönn och en i en glad calypso om våren.Ja´ dansa ut på ett fält förut fullt av is som låg där och blänkte, tra-ral-li-ralla, precis som om det var frost och snö och jag tänkte: "Va´ tusan, frosten är svår i maj" och det lät som glas när ja´ trampa´ . Å jedra´ namma, vad jag blev skraj, när jag runt i drivbänkar klampa´ .Men tjo, ja´ är lika glad ändå, fast jag trampa´ uti rabatten. Det är så härligt att det är vår och jag dansar undan i natten. Å titta, snart är det ljusan dag, alla fåglar sjunger i snåren ! Kom med och dansa med mej ett slag i en glad calypso om våren ! Olle Adolpsson.

 29. Får man fråga… Gör ni inget annat än springer runt med kameran, dricker mellancappuccino och trakasserar servitriser.Visst ja, and just passing time!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s