Uggelbuggel skyller på döden

Var riktigt ful då jag ringde. Skyllde på döden. På att en gammal arbetskompis dött och ja, lät henne förstå att det strulat till saker och ting.
Fult, fult.
Visserligen sant, åtminstone delvis, han gick och dog i sin ensamhet och först efter några dagars oroande fick hans gamla mamma polisen att gå in i lägenheten och kolla.
Själv hade jag förstås knappt hunnit att reagera över att han inte som vanligt mejlade nyheter om kvällarna.
Upprörande, tragiskt och därtill ganska skuldväckande – men inte är det orsaken till att jag inte fått gjort vad jag lovat. Egentligen.
Fy, fy, fy. Undrar om ”han däruppe” kommer att straffa mig nu?
Förträng, förträng. Det finns alldeles tillräckligt mycket annat att oroa sig över.

Väl ute ur min upp-och-nedpå vända boning (nej, renoveringen är fortfarande inte färdig) hinner jag inte långt upp på gatan förrän jag stöter på en av alla de där ”vi-måste-sluta-att-ses-så-här” alternativt ”vi-måste-träffas-nån-kväll-och-gå-ut-och-prata-över-en-öl” damerna som irrar omkring i grannskapet.
Just idag har hon pratsällskap av en riktig gammal gengångare från fotbollsmammetiden och som jag inte sett på år och dag. De flyttade visst till andra ändan av stan.
Inget annat att göra än att stanna till och utbyta några lagom intresserade fraser om åren som gått. (Vad sjuttsingen var det nu hennes son hette?)
– Och med er är det bra?
Knappt hinner orden lämna mina läppar förrän jag ser tumultet växa i hennes ögon. Hon tvekar, men så kommer det.
– Ja.
– Förresten nej, faktiskt inte!
Aj, nu minns jag. Är inte hennes son en av de som . . .
Och visst är det så.
Från att ha börjat som ett glättigt tjosan-i-förbifarten samtal, blir vi nu stående och talar djuplodande om hur svårt livet är att bemästra.
Hur det går snett för en del av våra barn, vad vi själva har för del i det, hur och om vi kan hjälpa dem att komma på fötter igen.
Väldigt långt från, både i tid och rum, de otaliga timmarnas huttrande och småprat vid fotbollsplanerna, inser jag att kvinnan framför mig är ovanligt klok och genomtänkt.
En insiktsfullhet hon inte fått gratis.
Sonen? Ja, han tycks vara på rätt spår nu. Kanske.

Jag fortsätter min vandring, kaffetarmen skriker.
En bit längre bort irrar ytterligare en gengångare ur det förflutna. Tagen ur sitt sedvanliga krogsammanhang tycks han något malplacerad där han ivrigt spanar uppåt de gröna sluttningarna till stadens ena skans.
Men nej, han går inte och funderar och svär över det befängda i att bygga studentbostäder över hela klabbet. Nått av hans (många) barn är tydligen där uppe och kupp-bygger skulpturer ihop med sina konstkompisar.
Var, går inte att se för allt det gröna och inte hörs det något heller. Det blir till att ta fram mobilen.
Lite rörd över hans oväntat faderliga engagemang, lämnar jag honom åt bergsbestigningen och tänker att, det där får jag kolla in senare.
Om jag orkar, efter kaffet.
Och EFTER att jag gjort färdigt jobbet åt den där tanten!

Salve-kvick!

Där man minst väntar det ligger de och lurpassar!

Dagens låtsurr i öronen: ”Magic Carpet ride”med Steppenwolf.
I omixad version efter att först ha råkat ut för den hippare remixen hemma hos Crazy Yoda.

Dagens tröst: Fläskfilé med dragon- och parmesansås samt hasselbackspotatis till middag.
Ja, den jag köpte häromdagen efter att ha slängt ICA:s blandfärs och ja, fast det bara är tisdag!

Dagens förklaring: IBF = Idiotisk BortFörklaring

Annons

19 svar till “Uggelbuggel skyller på döden

 1. Visst är det underbart… när man i slutändan inser saker o och ting? Jag? Nej, jag glömmer väl aldrig nåt… *hrfm*

 2. Så här är det…Ärlighet varar längst, om än inte utklämd genast. Sug på den ett tag så blir smaken mer som gammalt, väl buteljerat årgångsvin. Man smuttar på vinet och ångrar dels att man inte öppnatflaskan tidigare men också att man faktiskt redan har gjort det. Men lite gott är det i alla fall….efter ett tag.

 3. Hahaha…Alltså skrattar jag åt att jag känner igen mig. Ibland glömmer jag ringa sådana som jag lovat att ringa, och jag har lovat mig själv att inte ljuga, så jag säger "Öhhhh… jag glömde…måste vara förkylningen… myndigheterna… fullmåne…"Men du kommer nog till himlen ändå.

 4. He he he…Optimist, nattugglan knoppar.

 5. ~Hi There~Look what I´ve got for you today:"You\’ve been officially tagged. Stop by my site to see what it\’s about 🙂 "~hugs from Soulway~

 6. Tudeluu!IBF har vi väl alla slängt ur oss någon gång? Eller? Kan inte göra det öga mot öga, syns på mig direkt… *shit, shit, shit*Ha det godis!!*kram*

 7. Ja du Aniara, har ingen aning vad det kommer ifrån.Har sett det på fler sidor…säkert nåt reklam som man inte vill ha, men får åndå.Hade ju varit trevligare…nu när du ändå höll på… om det hade varit nån av madam Tjo\’s tjusiga italienare:-)Klä av och på en tecknad gubbe är ju ingen höjdare.Hej svejs // Stina

 8. Hello Thanks for commenting on my space drop by again soon x x x..: :♥¸.•´¸.•*´¨) ¸.• (¸.•´ (¸.•` ** Ellen Sila Lumenn x x x…*(¨`•.•´¨)♥ . * .`•.¸(¨`•.•´¨) * . * .♥. * .*.. *`•.¸.•´* (¨`•.•´¨)♥* .. *..(¨`•.•´¨). *`•.¸.•´…♥♥..* … *`•.¸.•´ * *. * . * .♥

 9. Skämt åsido Aniara!Min text (G.P:s) handlar ju om att vi har blivit så avpolitiserade. Ett lealöst folk som "går på" diverse "makaber" underhållning och kvällstidningssensationer utan ngt värde. En avpolitiserad befolkning utan någon makt. Och att inte ens rösta är liksom sista droppen av passivitet.På tal om droppar. Nä. Soulway nyttjar inte sådant. (Fast det finns de som säger att hon har det naturell i sig;-)!Kram från Soulway som måste göra lite nytta nu!

 10. Flaskor! Vilka flaskor??? Har jag inte sagt att jag kör med dunk, naturbarn som jag är. Dunkar och falukorvsringar till vardag som till fest! Håll i hatten kärringar och gubbar för nu blåser det om knutarna och snart laddar hon om. Den käre Maria.På tallriken idag:"Tryggare kan ingen vara"med Aniara Trast (i nästet)

 11. Happ, ånyå kan man konstatera att…Dé finns då folk till allt, ingen nämnd ingen heller glömd.Fast… Tror nog för egna säkerheten att jag åter går till byggandet trotts halvstorm. Halvstorm ja, då får väl en del… He he he… HÅLLA I HATTEN DÅ DA!En Badare som nu inte drömmer om Elin, utan om Edith.Ps. Vad är dé för fel på "sofflocket", Kronblom klagade minsann inte på dé inte… Vad jag minns.Ds.

 12. Haha, mjoo.. "En påse ögongodis, tack!" kan jag dock se framför mig. Tänk; du skulle kunna välja och vraka bland skönheterna på Ica och Maxi. Fast vid närmre eftertanke skulle detta sätta de importerade ryskorna i arbetslöshetsträsket och \’ett tu två alla bäckar små\’ så är arbetsförmedlingarna översvämmade av icke-svenskpratande damer i misstänksamt lite kläder. Dåligt förslag från min sida, entschuldigung (det är förståeligt varför jag aldrig blev invald i elevrådet)..

 13. Alltså bara för ordningens skull:Vad sjuttsingen är det för fel på hög hatt och havannacigarrer?!Det skall vara en gubbe i keps till att anmärka på en sådan förfinad och världsvan stil som min!Se upp i kurvorna, nu kommer han!Och Soulway, stäng dörren till skåpet!Inte börja tulla på flaskorna så tidigt.*Överräcker en näsduk till madame Tjo*

 14. IBF – tack för förklaringen, jag hade ju missat det viktigaste annars. Ska genast överföras i min anteckningsblock: "förkortningar" som bara växer och växer.Tur att det inte finns folk ur mitt förflutna här, det blir vädersnack och "hur är det" – "bra" – "ha det bra".Skriver det med kaffet tätt intill mig. Jag har det bra förresten.kram Marion

 15. Sv ti ko: Hoppsan Aniara! Blev det en snetändning på någe vis?//Soulway

 16. Snälla Soulway, era tankar angående "gubbens" mentala hälsa äro ringa.Skulle en man i "sina bästa år" vara så svältfödd att han skulle gå stá och falla för en dam i hög hatt som dessutom understundom "puffar" på en havanna?

 17. Någon mer romans i livet lär det nog inte bli..*L* Den får jag bara läsa om..Sonen är en riktig snygging, enl. modern då, och blir sååå glad när han är ute och luftar gamla morsan ibland. Lever man länge på."ASG* Men, det hade sitt pris åxå, är dööööförkyld nu…Urk..

 18. Det var en fin blogg om livet ur livet tycker Soulway. Vad har hänt med er två? Badare och Aniara? Är ni nästa par ut i flummeldjungelns kärleksnäste?;-)!//Soulway

 19. Stackare… Du har dé inte lätt, snart är väl tingen emot dig också.Dagens förklaring: IBF = Idiotisk BortFörklaring, som även kallas… En Strindbergare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s