Med mule för detaljer

”Here comes the Sun  . . .”
En lösryckt mening på första sidan av en gammal kulturbilaga, slängd på ett kaffebord, får musikmaskinen i hjärnan att veva igång med ofelbar automatik.
(Vem gjorde DEN låten . ..)
Dagen till ära – har ju överlevt pärsen med mördarfärsen (ja, ja Crazy Yoda, jag vet att du hävdar att det bara var ett skrämselskott av terrorgruppen Al-färsh Okaida, men några bevis har jag minsann inte sett!) har jag bytt sektion på uteserveringen och satt mig vid ett bord som sluttar oroväckande.
Brickan med den sedvanliga cappuccinon, modell större, och morotskakan, modell alldeles för liten, glider iväg men fångas upp av det strategisk utplacerade järnstaketet.
Äh, det var ju det jag visste, gamla vanor är till för att hållas!

Ändå kan jag inte låta bli att fundera lite över hur häpen kafémannen och hans unga hjälpredor skulle bli om jag plötsligt en dag beställde en kopp te och en citronkaka.
Bara som ett exempel.
Nu behöver jag bara komma innanför dörren för att de skall sträcka sig efter största glasstorleken och fråga: En stor?
Eller så nickar de lätt i riktning mot espressomaskinen och jag nickar tillbaka.

Skulle kunna gå runt och uträtta en hel radda små trivialärenden utan att behöva öppna käften.
Nere på torgcaféet, där de gör godare kaffe men saknar morotskaka, är mönstret det samma.
I "billiga godis- och tobaksaffären" måttar killen upp en limpa så fort han ser mig.
Ibland rycker jag undan mattan för honom genom att säga: Nej, bara ett paket.
Då ser han alldeles vilsen ut.
Och på krogen, nåja noga räknat på två av dem, står det en skummande öl framför mig innan jag hinner säga flaska.
Pålitlig som en gammal bryggarkamp, that’s me.
Tryggt invant eller bara skrämmande?
Jag dricker upp kaffet och lullar iväg på en liten fotosafari istället.
"For the times they are a-chaaangin . . ."
(Vem skr
XXX

 

WONDERFUL!!!

Flyttar upp herr B:s lilla musikbidrag hit till själva bloggen, så att ni inte missar den: No Milk Today med den kända 60-tals smörpopsgruppen Herman’s Hermits.
Och därmed torde väl just DEN låten vara slutförhandlad.
😉

 

MEN REPLIKEN DÅ – OCH FILMEN/SERIEN????
Men hallå då!!! VEM, om någon, sa "Whuo knuöws, Guöd öunly knuöws" och VAR???!
Någon? PLEAAZZE!

Annons

27 svar till “Med mule för detaljer

 1. Hmmm….göra nytta mitt i natten…klä av och på, fattar ingenting, men kanske det som var meningen….vem/ vad klär du av och på, finns väl ingen/inget hos mig som behöver hjälp med det En liten fundering…. sover du aldrig 🙂

 2. *ASG*, *LOL*, *ROFL*Al-färsh Åkaidå :-DBanana-AnnA

 3. Å nej å nej!Jag som just skulle försöka sätta igång och få nått vettigt gjort . . .

 4. Usch!…Vad jag skäms nu…som att smygandes vingla in sent/tidigt en tisdags-natt och försöka förklara varför man har läppstift på kragen…DU SA JU ATT DET BARA VAR DU OCH GRABBARNA SOM SKULLE DITT DITT SVIN!!!…ingen chocolade el. röda rosor får man tag i så här sent heller…Men hav förtröstan…Lägger tillbaks Wargarna snart igen tillsammans med en del andra Surprises…Tog med mej lite Godsaker från skafferiet som du kan tugga i dej under tiden: http://www.maryjane-sue.com(kanske värd att hänga på anslags-tavlan?)"Have A Nice Night"…//: CrazyYodahttp://www.hi.is/~gudfine/mp3/beach%20boys%20-%20pet%20sounds%20-%2022%20-%20god%20only%20knows%20%5bstereo%5d.mp3

 5. Tssst! Bara jag som är inne en liten vända och njuter…Faen vad stiligt manlig man ter sig på bild… *Suck*

 6. Faen, vid närmare eftertanke så blir man ju väldigt stolt. Man kan ju konstatera att det är minsann inte alla som hamnar med bild och ett gott omnämnande på Aniaras första sida.En nu minst en halvmeter längre, Badare.

 7. He he he, vad säger man.Bäst är nog att tiga och samtycka… Kan man dé?Men som vi alltför sällan får höra… "gubbar" kan.

 8. Har kikat lite på sidan du tipsade om … vilken skatt- och skrattkammare! Faktum är att jag tycker att ABBA på hindi lät ganska bra. :-)Dessutom … fanns det en platta ur min samling med bland alla dessa obskyra spår, nämligen Hoagy Carmichaels "Huggin and Chalkin" – en av mina favoriter bland 78-varvarna … för att den är så kul och fullständigt politiskt inkorrekt!När jag tittade igenom länkarna … skall definitivt kolla igenom sidan noggrannare när jag får tid … så tänkte jag: Här borde ju Eilert Pilarms Elvis-tolkningar finnas med … och MYCKET riktigt! De fanns med lite längre ned på sidan … alltid kul att veta att svenska artisters inspelningar fortsätter att spridas över världen – "det svenska musikundret" :-SEn som inte drog sig för att göra egendomliga covers var engelsmannen Jonathan King (han som ligger bakom "ooga-chacka"-arrangemanget i "Hooked on a feeling" som Björn Skifs och Blåblus plankade rakt av och fick en USA-etta med), som 1972 gav ut en LP "Bubblerock is here to stay" med mycket egendomliga rockcovers, bl a en country & westernversion av "Satisfaction", "Rock around the clock" som stilla vals, "Twist and shout" med stråkkvartettsarrangemang osv. King hade många märkliga och intressanta musikaliska idéer, men jag kan inte längre höra på hans skivor utan att känna viss avsmak, eftersom jag bara tänker på vad han gör idag: avtjänar ett långt fängelsestraff för att ha utnyttjat småpojkar sexuellt.

 9. Badaren har ju rätt i det att det är före min tid … det är faktiskt min lilla sjutumsstenkaka med sångaren Gustaf Adolf Lund sjungandes "Jag vet en flicka som i mantal står", inspelad på Hotell Rydbergs i Stockholm i mars 1903 också. :-)Man kan heller egentligen inte påstå att jag MINNS Tom Lehrer, eftersom han drog sig tillbaka från offentligheten i slutet av 60-talet. Jag kom i kontakt med Tom Lehrers musik tack vare att jag hittade skivan "Lars Ekborg i Tom Lehrers vackra värld" någon gång på 80-talet … där Ekborg nästan exakt låter som Tom Lehrer och pianisten Leif Asp har kopierat Tom Lehrers spelstil in i minsta detalj. Att jag skulle ha inspirerat Nick Hornby vill jag dementera bestämt. :-)MEN … någon gång i mitten/slutet av 90-talet påpekade en \’flamma\’ (elakt skrattandes) att "High Fidelity" handlade om mig … Usch! :-S Hoppas att det inte är så! Fast jag gillar både boken och filmen, men "Om en pojke" är min absoluta Nick Hornby-favorit.

 10. "Musik skall byggas utav glädje, av glädje bygger man musik . . ." (vem sjö…..)Så, så, mina herrar B & B, inte bråka nu!Dina musikkunskaper är sannerligen imponerande, BeJi! Inte många, vare sig äldre eller yngre, som på rak arm kommer ihåg den gode Tom Lehrer, även om de kanske känner igen låten ifråga.En charmant herre, på min ära, den gamle Harvard-matematikern Lehrer.Fast han har väl dykt upp lite då och då genom åren, fått nya beundrarskaror som inte kunnat undgå att ryckas med av hans med schvung framförda samhällskritik och lite vilda stick hit och dit i historien.År 2000 kom det en box "The Remains of Tom Lehrer", 3 cd-skivor med 75 låtar, ett litet tips för den som till äventyrs är intresserad. Eller som kanske spelat sönder sina gamla vinylexemplar.Tillbaks till det lilla musik- och ålderskäbblet. Att Badringsmannen, med ålderns rätt, tyckte sig ha "mer rätt till" 60-talets gamla hits än en fräsch yngling i sina bästa år, är väl inte något att förvånas över. Mycket skall man höra innan öronen ramlar av och nog är det så att öronen börjar sitta lite löst när man kommit in på livets upplopp. (Själv använder jag Karlssons Klister.)Att sen Nick Hornby hade BeJi som förebild när han skrev "High Fidelity", var ju inte lätt att veta!Och tja, även om man har jättemusiksamlingen Allan, så är det ju inte säkert att man har koll på precis allt i den. Hur var det nu med den där Hollies plattan . . .Förresten Beji, har du varit inne under Rubriken "Lite ditt och datt" och kollat under länken "Covers och annat du inte hörr förr och aldrig mer vill höra"?Där finns en del godingar. =)Slutligen noterar jag att ingen ännu klämt musikfrågan från bloggen "No Milk Today, Tomorrow, or Ever", dvs vem gjorde egentligen låten "It\’s Good News Week"?Och vem kommer ihåg den!Nåja, inte för att det egentligen är mycket sport i en sån fråga, med tanke på allt googlande . . . men bara därför, liksom. Soulways, "för Spacen"?Direkt ur verkligheten, Sverige, idag?Que Pasa? Pling! slår Gudrun på triangeln.För övrigt har jag länge misstänkt att det är nått lurt med Coca Cola!=)

 11. "Med all respekt för BeJi´s musik kunskap, men tror nog att den här låten är långt före hans tid."NOG… Nog sa jag, rätt ska vara rätt!Badaren.

 12. Tjuvkikade lite inne hos Badaren (som påstod att jag var för ung för att känna till "No milk today":s existens och "No news today":s icke-existens. Jag som har skivor som är över 100 år gamla i min samling! Tom Lehrer (\’like lambs to the slaughter\’ – från låten "Pollution") lever och har hälsan vad jag vet. Jag har ganska nyligen läst en internetintervju med honom där han sågar talkshower som David Letterman och Jay Leno – \’publiken applåderar deras skämt … men de skrattar aldrig\’. Däremot anser han att den tecknade TV-serien "The Simpsons" är det bästa som någonsin visats i amerikansk television.

 13. ANIARA!!!Kommer du ihåg vår lilla månhistoria? Din måne har hamnat i Ryssland nu. (I min blåa version!)Kolla, men blir du förbannad så skäll på mig för jag lovade Elena en blå måne.(Hur skulle jag komma ihåg att jag gömt dina där någonstans??)http://spaces.msn.com/members/kassandragypsy/Blue moon, you got me..Nattinatti önskar Soulway

 14. Hahaha… hihihihi… hohohohoho… muuwhuhaahaahaa….! Ja, kanske känns det lite bättre. Piggelin #1 var godast. Det här med sömntiderna är svårt att påverka, styrs ju helt av solens gång. Vaknar aldrig före solnedgången och kryper alltid i skydd innan den går upp igen.Förövrigt är jag helt överväldigad av dina omsorger och tackar så mycket. Hoppas att det får avsedd effekt. Får se långsiktigt på det hela. Depressionen är djupare än jag först trodde var möjligt.Sven och Claus ja, vem vet var dessa fegisar döljer sig. Inte för att jag saknar dem. Väsnades och luktade tonårssvett gjorde dom. Hoppas att de aldrig kommer tillbaks. Det är lugnt och tyst här nu. Precis som det var innan hela den här blogghysterin tog fart.Der Schwartze

 15. Jag vet…

 16. Jag är nog en glädjedödare i alla fall…har redan avslöjat vem/vilka som gjorde "God only knows", bara för att badaren inte kunde sova nu inatt igen. Synd om honom…Men man får väl åbäka sig till min sida först. Lite svårt ska det ju vara…och tidsödande !Jag har också sådana där härliga ständigt återkommande kaffestunder, men nu har mitt favoritcafé byggt bort min favoritplats ! Hjälp ! Jag överlever nog inte detta. Bloggar lite så länge.

 17. Fin va!?Tyckte den skulle sitta som en smäck!

 18. Det kommer snart när jag har lite mera tid vid datorn. Är på G att flytta till annat boende och inget internet permanent bara fram o tillbaka på datorn för tillfället.Tackar för din vänliga fråga var mer än uppskattad ser fram mot fler möten framöver.Kram Mette

 19. Jo då, både du och jag blev snuvade på äran att kunna den gamla Beatles låten.Greken i detta fall även kallad "nattugglan" presenterade rätt svar 05,41, kort och kärnfullt.Han (ja greken) kunde oxå svaret på låt nr2.

 20. "Here comes the sun" – egentligen alldeles för enkelt, men eftersom ingen annan skrivit något annat än att det är en Beatles-låt: Skriven av George Harrison, finns på LP:n "Abbey Road" utgiven hösten 1969. Lite mer onödiga och störtnördiga fakta kanske?Inspelningen genomfördes 7, 8, 16 juli och 6, 15 och 19 augusti 1969. Sättningen är: George Harrison: sång, körsång, akustisk gitarr, harmonium, moog (alltså en tidig synth!), handklappning.Paul McCartney: körsång, bas, handklappningRingo Starr: trummor, handklappningJohn Lennon medverkar inte på inspelningen överhuvudtaget. Dessutom medverkar 17 icke namngivna musiker som spelar: 4 violor, 4 celli, 1 kontrabas, 2 piccolaflöjter, 2 flöjter, 2 altflöjter och 2 klarinetter. Alla fakta tagna från Ian MacDonalds praktverk "En Revolution i Huvudet – The Beatles inspelningar och 60-talet".

 21. LOL!:):):)Bättre morgonlektyr kan man inte önska sig (speciellt som man redan läst ett kärleksbrev innan dess!:d). Men jag tänker nu på hur trevligt det ändå är att få ha sina invanda mönster… som att alltid ta en stoooor kapp-uccino (min sons stavning :ds) och morotskaka.:) För min del blir det alltid kaffe och chokladmuffins, size typ XXXXXL.:ds Ooooh, härligt att sitta på en uteservering, särskilt när hösten har kommit…:):):) Ser fram emot att få sitta där tillsammans med dig och med BeJi, så att ni två kan snacka musik och jag ska bara sitta och njuuuuuta.:dKramar!:)P.S. häpnar över Crazy Yodas konspirativa färsteori, men visst låter den sannolik!:d

 22. Och köttet deras är fortfarande av prima "Butcher" kvalitet…http://users.powernet.co.uk/mkmarina/photos/af_butcher_600.jpg*poff*…/CY

 23. Bäste Aniara!Tvivlar ni på mina tillförlitliga källor???Av "principip" och för att kunna bibehålla de nödvändiga kanalerna med den "undre världen" brukar jag aldrig röja mina kontakter…Men, okej vi gör det här för första och sista gången!…Här är det hemliga budskapet som den ultra-proletära Al-färsh Okaida gruppen lagt ut på sin lösenords-skyddade Cell-skaps-blogg :http://www.inminds.co.uk/sep27-03-2404.jpg Återkommer senare för att studera Dagens-rätt!!!"Allah var-bar"//: CrazyYoda

 24. Jaha, TYPISKT!Kunde båda låtarna, vad händer… Slagen av en NATTUGGLA.

 25. För Spacen och "Direkt ur verkligheten" . Vem?(By the way. Har du koskräck?)Allt gott!!! tänker jag inte skriva nu. Det verkar onödigt på någe vis;-). Hejdå hälsar Soulway

 26. here comes the sun….beatles låt, men så nördig så jag vet skivan o året e jag inte….the times they are a changing de e dylan….lp heter samma…..i övrigt ha en bra dag, här är det godnatt jord…fast jag kommer inte ihåg om de e harry martinnson eller ivar lo johansson?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s