I mördarfärsens tecken


Från ICA till kylskåp till soptunna.

Lev farligt, våga äta blandfärs från ICA!
Efter en snabbvisit i Whisky Dräparens charmant inredda bostad (nej, såg inte till herrn själv, men tyckte jag hörde det skvalpa till under den obäddade sängen) rusar jag med hjärtat i halsgropen fram till kylskåpet och sliter upp dörren.
Jo visst, där ligger den –  Mördarfärsen! Inhandlad på ICA igår.
Och viss bär den ett bäst-före-datum som allas vår gode kålsupare, förlåt whiskydräparen, länkat varningar om.

Åtskilliga tankar far raskt genom min nu svårt upptrissade hjärna:
‘ävla ICA-affär, färsen gick ju ut igår. Samma dag som jag köpte den. Hur sjuttsingen kunde jag missa det? Trodde jag lärt mig att alltid kolla datum. Tjuv- och rackarpack, de borde ha sänkt priset!
Testa eller inte testa, det är frågan.
Skall jag slänga färsen? Skall jag gå tillbaka med den? Jobbigt ju.
Äh, lite skit rensar magen. Bara du hettar upp färsen till minst 70 grader så är det ju ok, eller?
Det stod så i kvällsblaskan. Fast dem kan man ju inte lita på.
Skulle ju göra en balja köttfärssås för unge herr Son att ösa ur under veckan.
Blir det värre då? Testa på andra sånt jag inte tänkt äta själv?
Tänk om . . .

Ångest, ångest. Pengar rakt ner i soptunnan.
Jag står där och vrider och vänder på paketet. Vad stod det nu på nätet igen? Europshopperfärs, från Danmark och Irland, ompackat på ICA.
Men här står det ju bara ICA, inget Euroshopper. Fast det gör det kanske inte fall de packar om köttet?
Vrid och vänd, vänd och vrid.
Oj, det står nått på baksidan också. Finstilt. På med glasögonen. Ursprung: Sverige. Packat: Sverige bla bla bla. Hm, äkta svensk råvara. Inga bakterier här inte – eller? Kan man lita på det? Att det inte slunkit med nån dansk gris eller irländsk ko i paketet.
Att det inte finns några sådana där EHCDEDC-bakterier, eller vad det heter, i svenskt kött?
Svensk sallad från Varberg är ju livsfarlig.

Sluta vela nu!
Visa lite handlingskraft, fatta ett beslut!
Jag gör så. Färsen åker i soptunnan.
En tur till Hemköp senare och XXX kronor fattigare, ställer jag mig där jag hör hemma och nynnar på  en psalm.
"Saturday night’s alright for fighting" . . . vem sjöng den låten?
DEN var lätt den!

Noch mehr Filmereien & Muzikeien!
Alltså, nu är ni ju rent förryckta!!
Det är nästan så att jag är beredd att hålla med herr B. OBS, jag sa nästan!
"The Last Waltz", ja. En av de bästa konsertfilmerna som gjorts väl? Fast "Stop making Sense", går inte av för hackor den heller.
Att Helm var så sur på Robertson hade jag dock helt förträngt.  Han som är så söt! Ja, Robertson alltså.

Och så slog Tiderns egen utforskare, madame Millroll till. "Well, God only knows" . . . vem sjöng den?
Ha, det tror jag bestämt att jag vet efter att ha snabbkollat på nätet,
Kan det var . .  äh vi, låter allt de andra gnugga sina geniknölar ett tag förrän vi avslöjar svaret.
Fast nånstans ur mitt dunkla minne hörs en röst med lustig brytning som envetet upprepar: "Who knöws, Göd önly knöws".
Först fick jag för mig att det var en tysk brytning och att rösten var Peter Sellers i rollen som dr Merkwurdichliebe i filmen "Dr Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb".
Fast nu, efter att ha malt och malt, så låter rösten mer fransman-försöker-tala-engelska-men-låter-mest-rolig.
Kan det möjligen vara så att den där envetna frasen kommer från TV-serien "Allå allå hemliga armén"?
Eller är det faktiskt Peter Sellers, fast i rollen som inspector Clouseau?
HILFE!!!

Annars är det förstås inte bara God who knows! Har ni alldeles glömt bort den mystiska Skuggan?
 "Who knows what evil lurks in the hearts of men? The Shadow knows!"
För lite minnesuppfräschning klicka hit.

Sugen på lite repliker ur Dr Strangelove? Klicka dit.

Und jetzt God Natt!!

Annons

11 svar till “I mördarfärsens tecken

 1. Orkar… inte… skriva… eller tala.. längre. Måste bara få kommentera… Stop Making Sense… Du samlar pluspoäng hela tiden kära Aniara.Der Kanin

 2. Repliken låter som nåt från "allo, allo,`emliga armén"… Vet du vilken jag menar? Parodi på… "Hemliga armén" tror jag originalet hette… Mycket bra serie, för övrigt… Köttfärs… alltså… nu har tidningarna stiltje igen… så fort inget händer i världen (New Orleans är inget nytt längre…) så kommer det ett larm om nåt som är farligt… Det är faktiskt farligt att andas när man duschar oxå! *jag skulle dö av syrebrist om jag inte andades, men det är jag det*När det gäller musiken… fattar nada *s*Ha det godis! *kram*

 3. Minnet sviker…glömde faktan…Ha de´…http://www.atl.nu/Article.jsp?article=31528*vem är jag, var var jag, var ska jag och i så fall varför* //:CrazyYoda

 4. …-… …-… …-… Falsk-alarm!…Skynda dig Aniara…Skynda dig, innan larverna får fäste…("Allt är bara listig terror-taktik…iscensatt av den ultra-proletära Al-färsh Okaida gruppen. Det är Coca-colan som är preparerad (enl. säker anonym källa i Auf-ganh-i-stan!). Syftet var att få den A-mer-vi kan-ska food-branschens konsument-påverkande elit på knä…och därigenom få kontroll över Whita-husets ovala rum. De sedan årtionde tillbaka listigt uträknade planerna med att bygga på 36 våningar med böne-utropningsplatta högst upp är deras huvudsyfte…Is-lam-ska hypnotiska koranska ramsor ljuder över hela a-mer-rika…Bush i tårar…bedjande samtal till sverige…G.P lovar (från sitt rygg-läge) göra vad han kan…förtroligt samtal till Gudrun…bla,bla,bla, Anitra fixar säkert det bla,bla,bla…rött halv-torrt…4-pallar till sommarhuset på österlen bla,bla,bla…ja,ja vi säger väl det då…Sluddriga ton-gångar…totalt kaos i höns-huset…Gudrun flippar ut redan efter första pallen…Tvingas avgå…Oenigheterna om vem som nu är mest feminin krossar alla drömmar…F! är därigenom upplöst…Al-färsh Okaida tar över rösterna…Tar på så sätt in i riksdagen…Vinner valet…Aldrig mer någon FÄRS i diskarna…")"Smaklig Måltid!"//:CrazyYodaPs. Glöm ej hetta upp Coca-Colan till 70 grader…

 5. Und jetzt Guten Abend!Rusar snabbt förbi och undrar hur köttfärsen smakade? Ibland tycker jag att all kött smakar… pest. Men, men… jag äter ändå inte så mycket av den varan.Musikdelen förstår jag inte heller, men "who cares"?Und jetzt Gute Nacht igen :-)Kramelikram Marion

 6. Hejsann!(Om Eva blivit stungen av en geting och paradiset upphört innan vi blev till, Aniara. Då hade vi fått tro på och för lita oss på The Monkeys!!!Nu har vi ju alternativ och valmöjligheter, gubevars.Och vi kan välja elbolag och kanal och …allt möjligt!)Jo visst var man lat, onyttig, olydig osv om man blev upptäckt där med sin bok. Och under sängen var det för mörkt.Försökte borra en hemlig lucka upp till förrådsvinden att kunna "försvinna" till. Fem sex hål hann jag med sedan var jag helt slut och föräldrarna hade återvänt hem. Gissa om det svors över de märkliga maskhålen som plötsligt uppstått i garderobens överskåp.Apropå nostalgi.Nej, nu börjar det dunkas lite extra!!!Det betyder kafferast. VILL–HA–KAFFET–NU-J-VLA—DATAKÄ–ING!!!!! HejSvejs!!! Hälsar SoulwayP.S. Lycka till med Göd önly knöwes;-) Och liknande världsproblem.D.S.

 7. Som vanligt då… He he he

 8. Mon Dieu!!!Är svaret på frågan (se kommentarerna under bloggen"No Milk Today, Tomorrow, or Ever") om VARFÖR det gick så illa med den förbjudna frukten, getingarna och den äpplesugna kvinnan …"Hey, Hey, we\’re the Monkeys??!!!!Ack, ack, tvingas använda herr Badares ofta upprepade fras, "Nu har det väl slagit över"!Vojne, vojne.Alltså, varför DE, the Monkeys, framförde den låten är ju lätt att svara på: P E N G A R!Men hur var det med repliken "Whoo knöws, Göd önly knöw"? Vem sa det och i vilken film/TV-serie?Alvarligt alltså!Repliken mal om och om i hjärnan min. Får inget vettigt gjort!

 9. Go´morron ANIARA!Mycket vatten har runnit under broarna sedan du ställde din fråga till mig (ang Haiku del 2). Men här kommer svaret:Hey, hey with the monkeys…vem framförde musiken och VARFÖR???!!!*hysteriskt skrattande*I övrigt håller jag med Galina om att INTE begripa mycket av "snacket" MEN mördarfärsen "köper" jag helt och hållet. *LOL*Kramar Soulway!

 10. blir mållös… BeJi – och Aniara förstås – vad i hela friden talar ni om?!:ds Jo, det enda jag kunde fatta vad avsnittet om köttfärsen, den andra delen, musiken alltså, låter som vietnamesiska, d v s jag fattar INGENTING!:DS Fast det behövs väl inte heller, hoppas jag, nu när BeJi verkar ha svar på alla möjliga frågor…:):):)Aniara, tack för dina fina ord i min blogg!:) Love you, vännen!:):):) Massa kramar!:)

 11. "Stop making sense" är superb, men "The Last Waltz" är bäst! Köpte den på DVD häromåret och tittade och lyssnade på den kväll efter kväll under några veckors tid, efter en hård dags arbete och/eller studier. Hela historien om The Band är ju väldigt sorglig egentligen – inte bara för att både Richard Manuel och Rick Danko fick sluta sina liv alltför tidigt, utan för den bitterhet som vilar över de kvarvarande medlemmarna (dvs vad Garth Hudson anser vet nog ingen). Robbie Robertson betedde sig verkligen som en egoistisk skit mot sina bandkamrater tiden kring "The Last Waltz", eftersom han självsvåldigt beslutade sig för att "The Band" inte skulle spela mer … visst har tiden givit honom rätt om man ser på hur det senare återförenade The Band var, men det hindrar inte att jag förstår den evige turnemannen Levon Helms än idag fullständiga bitterhet. En bitterhet som har gjort att han tappat omdömet i sina kommentarer om Robertson. Tyvärr går det inte längre att ta det han säger på allvar. Jag har hört det ryktas om att Robertson inför "The Last Waltz" ville, till Helms omåttliga (och förståeliga) ilska, spola Muddy Waters för att hans nye popkompis Neil Diamond skulle få plats i föreställningen. Problemet är bara att det är svårt att bedöma all mytbildning kring "The Last Waltz" eftersom alla historier som dykt upp varit infekterade av medlemmarnas bitterhet mot varandra. Jag hörde nyligen en intervju med Levon Helm (som inte har sin sång- eller talröst kvar efter att ha lidit av stämbandscancer i slutet av 90-talet – lite sorgligt att The Bands samtliga tre sångare alltså har tystnat), där journalisten nämnde något som Robertson skulle ha sagt, varvid Helm fnös full av förakt och konstaterade att det var precis vad man kunde vänta sig att en sådan typ som Robertson skulle säga. Inte särskilt trevligt :-(Nå, nog om detta. Alltid roligt att gagga om The Band. Det finns en länk i min blogg till en superb (norsk!) hemsida om The Band som jag kan rekommendera helhjärtat. Natti natti!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s