”No Milk Today, Tomorrow, or Ever”

Plask!
Oceaner har flytit under bron sedan jag senast skrev en bokstav här på rymdbasen.
En del elaka rykten gör gällande att denna frånvaro helt enkelt skulle bero på svårigheter att hitta hit då mitt huvud konstant hållts böjt  i skam sedan sist.
Nej,nej, inte på grund av mina tappra, om än trevande, försök att slå ett slag för den så eminenta diktformen haiku. De står jag för!
Nej, den självvalda skamvråplaceringen sägs bero på att jag i ett ögonblick av övermod slängde ur mig en liten refränggåta åt den gode herr Badare att svettas över.
Och svettats tycks han ha gjort.
"No news today . . . och vem gjorde den låten?" trallade jag muntert och fantastiskt nog lär herr Badare gått och nynnat på just den låten i snart en veckas tid nu – trots att DEN INTE FINNS!!!!!!

Ja, för så illa är det förstås. Den mytomspunne BeJi hade, som Pova och lumen_coeli med emfas påpekat för Badaren hemma i hans trivsamma bubbelbadet,  beklagligt nog RÄTT.
En sån låt finns inte.
Vete f.n vad Badaren gick och nynnade på. Förmodligen samma som jag, vilket förstås var "No milk today", precis som den upplysta millroll föreslog.
Hur det blev till "No news today", därom tvista de lärde.
Kanske står en förklaring att finna på sajten www.kissthisguy.com. Om inte annat så hittar man här bekännelsen från en stackare som gick runt och nynnade "No milk today, my cow has gone away ".
Ja, alltså tills första pojkvännen hörde henne och drämde till med kommentaren: "Inte visste jag att du var en sån äkta bondjänta".
Ja, så kan det gå.
En annan höjdare som berättas om på sajten, och som också i kraft av sin "vanlighet" gett sajten dess namn, är feltolkningen av Jimi Hendrix "Purple Haze".
Jag tyckte han sjöng "scuse me, while I kiss this guy" när han egentligen sjöng – ja, vad då?
Handen på hjärtat nu!?

En ganska fantastisk vänding på hela sångtextförvirring är att det helt plötsligt dykt upp en Holliesversion av låten "No milk today".
En verklig raritet, får jag säga! Går inte att spåra. Ägaren till denna skiva bör snarast låsa in skivan i bankfacket för att sätta guldkant på ålderdomen.
Bättre pensionsförsäkring får man leta efter!
Nej, självklart är det den ständigt lika klarsynta Soulway som satt inne med lösningen, gruppen hette förstås Herman’s Hermits och året var 1967.

Sammanblandningen av Herman’s Hermits och Hollies är dock inte helt oförståelig, låten "No milk today" skrevs nämligen av Graham Gouldman som även skrev Hollies hitlåt "Bus Stop".
Till saken hör att Herman’s Hermits gjorde en cover på nämnda "Bus Stop", så tja, det är väl lätt att nynna i otakt.
Som ytterligare kuriosa kan tilläggas att Graham Gouldman senare var med och bildade gruppen 10 CC, om nu ungdomarna här uppe hört talas om dem.
???

Naturligtvis har det gjorts coverversioner även på "No Milk Today", men framför allt på senare tid, som t ex en clubversion av Baby Ford, 2001, och en housedito av Royal Gigolos, 2005.
Vilka de jepparna är, har naturligtvis vi gamlingar ingen aning om.
Eller???
Gruppen Herman’s Hermits (Så här ser de ut idag)var för övrigt ingen "One-hit-wonder". Andra hitlåtar att nynna på den kommande veckan var bland andra "Mrs. Brown You’ve Got A Lovely Daughter" och "I’m Henry VIII, I Am".

För den som tycker att mjölk gör sig bäst i sångtitlar vill jag härmed tipsa om några andra låtar att smutta på. Vad sägs om "No Milk Today, Tomorrow, or Ever", "Coffee, Milk & Soda" eller varför inte "Milk Cow Blues, No. 2", "Milk, no Sugar" eller rent av "Milk, Tea and Oranges"?
Nähä, inte det? Ja, då kanske jag får föreslå "No Milk and Honey in Baltimore", "Milk my Honey", "Tomorrow’s Milk" eller "Milk and Cookies"?
"Milk & Morality" låter lite tråkigt så vad sägs om "Milk Fed Boys". Tråkigt eller rent av lite kinky?!
Och naturligtvis: "I’m drinking Milk Now" – not!
Nähä, en stadig drink är allt vad som krävs för att det skall bli någon ordning och reda i det här pop- och schlagerträsket!
Vilket samtidigt får bli ett svar på Badarens fråga om grupptillhörighet: Jag är en svepare!

Puh, så var det avklarat!
Nej, inte riktigt, det var ju det där med "News", vilket det inte fanns några idag.
Dagens lilla fråga får därför bli "It’s Good News Week" . . .  och vem sjöng den låten?

Till sist vill jag återknyta till det här med haiku.
Glädjande nog var det flera som nappade på att den lilla haiku-uppmaningen.
Den gode (?!) Svärtan svängde raskt ihop en sällsamt smärtsamt haiku-variant hemma i sin dunkla boning.
Ett mästerligt litet stycke nutidshistoria!
Fast VAR ÄR Claus!!!!???

Den sköna Natricia bjöd på ett lite haiku-smakprov i kommentarerna här och fler kreationer från hennes fullödiga penna finns att läsa på hennes glödande sida.
En sann njutning!

Den luriga Pixelpax hänvisar till en numera borttagen avdelning hemma hos sig själv.
Hm . . .

Ett plötsligt poetiskt tillslag av Crazy Yoda möter den orädde bland kommentarerna till Haiku-bloggen.
Hårt, rent och vackert!
Fast sen ballar han förstås ut hemma hos sig . . .

Jag säger bara, Haiku rules!!
På begäran kommer här på nytt adressen till gör din egen Haiku: Klick!


Annons

21 svar till “”No Milk Today, Tomorrow, or Ever”

 1. Nää, inte en till!

 2. Till slut får jag då säga att Hermans Hermits må så vara, men låt bli mjölken ! Det står ju till och med i texten. Inte ens barn får dricka mjölk nuförtiden. Varför ? Well, "God only knows"(…och vem skrev den fina låten ? Det vet jag !)

 3. Det är den längre kanadensiska versionen … och visst är det ett THE BAND utan den där magiska gnistan … går INTE att jämföra med MUSIC FROM BIG PINK, THE LAST WALTZ osv. Piggast och gladast är utan tvivel Levon Helm som helt tydligt njöt av att inte ha den än idag bittert hatade Robbie Robertson i närheten – och på så sätt stå i centrum. Däremot är det lite sorgligt att se den hålögde, slitne och uppenbart nedknarkade Richard Manuel som bara ett par år senare inte orkade längre … och hängde sig på ett hotellrum mitt under en turné med The Band. Inte heller alltför tidigt bortgångne Rick Danko verkar ha sådär otroligt roligt på scenen … och Garth Hudson är som vanligt i sin egna lilla värld … men spelar ganska oinspirerat. Dessutom är The Band förstärkta av fyra andra musiker (bl a The Cate Brothers) som har till uppgift att fylla i där den musikaliska inspirationen inte räcker till. Låtarna (av Robbie Robertson) är lika bra som vanligt … och dessutom finns ett antal (ganska bra) låtar med från Levon Helms soloplattor – däribland den medryckande avslutande "Willie and the Hand Jive" – en gång i tiden odödliggjord av Johnny Otis. Men inte var det som det RIKTIGA The Band – som jag beundrar mer än något annat band … inklusive The Beatles.

 4. VA!?Ska hon bestämma när jag ska sova nu oxå, inte nog med att jag ska vara snickare (taket du vet), trädgårdsarkitekt (rensajärnskrot), jägmästare (på godset hennes), dojfixare… Nu ska jag kvarta på beställning oxå. Var ska detta sluta…En nu mkt förvirrad/förtvivlad,Badare

 5. Cineaster, lyriker, musikvetare, kärleksfulla filosofer, tandläkartrotsare och en och annan morgonpigg surgubbe som vaknat på fel sida,Inte klokt vilka allmänbildade och kreativa människor som svischar omkring här uppe i blogosfären!!Galina di Milo, hyr "Clockwork Orange"!BeJi, the Band på band, utan Robbie Robertson, låter lite ledsamt. Är det den 60 minuter långa amerikanska bandversionen eller den 87 minuter långa kanadeniska versionen? ;-)Badddaren, om du inte sov så tidigt om nätterna . . .Soulway, men varför!!??? Ett sådant grymt slut!!! Vad skall vi nu tro på?Whisky Dräparen, you amaze me!

 6. There was me, that is Alex, and my three droogs, that is Pete, Georgie, and Dim, and we sat in the Korova Milkbar trying to make up our rassoodocks what to do with the evening. The Korova milkbar sold milk-plus, milk plus vellocet or synthemesc or drencrom, which is what we were drinking. This would sharpen you up and make you ready for a bit of the old ultra-violence.

 7. På begäran (Lumen Galinas ((puss)):del 2Äpplet i fresterskans munGetings ilskna bettParadisets grymma slut.Lördagskramar från Soulway!!!!;-)!!!!

 8. Om ni inte sov så djävla länge på mornarna, så skulle ni ha sluppit att bli utpekad som ogin!

 9. Till listan med mjölklåtar kan "Milcow Boogie" läggas till (icke att förväxlas med "Milkcow Blues"). Den spelades bl a av det återuppståndna "The Band" på 80-talet och sjöngs av Levon Helm. Låten finns bl a med på DVDn "The Band is Back – Live in Vancouver 1983".

 10. Tänk att jag associerade till "No milk today" när jag hörde frågeställningen om "No news today", eftersom den förra är en ganska känd låt. Men det var ju inte den som efterfrågades. Har just dystert konstaterat att den omtalade rariteten ICKE finns i min samling. Attans!Denna bloggpost måste innehålla något slags rekord i antalet länkar till andra bloggar. MVH den mytomspunne.

 11. Aaaaaahh, vilken ljuvlig läsning!:D Aniara, du har verkligen överträffat dig själv!:O:DGudarna (alltså, Badaren, du och Soulway :d) ska veta att jag inte känner till ett enda namn av de musiker du pratar om (förtjänar inte jag en "hederlig" plats i en viss bok!?:ds – tänk att den dära BeJi står ut med en sådan obildad bondjänta som mig!:ds). Men jag har kollat på de sidor som du skriver om och fått mig ett praktfullt skratt; hur många "pärlor" har man inte själv hört/producerat själv genom åren!?:dFör övrigt tycker jag att de där Herman\’s…eeh, vad hette de nu igen? :ds – ser mycket bättre ut i secondhand-utgåvan än när de var unga!:P:D Men det är väl en historikers begeistring för allt som är äldre…:):):) "The Moloko"!?:O "The Korova"!?:O:D Wow, man blir ju tårögd – aldrig har jag hört talas om sådana ställen!:):):)Och haikun är förtjusande, både dina och de andras.:) Soulway, jag ser med en spänd förväntan fram mot fortsättningen, d v s den där "del 2, som ska handla om människa som kom på samma tanke som geting"!:DMassor av varma, beundrande kramar till hela Treenigheten och speciellt till Sonen!:):):)P.S. på tal om sonen – det var läääänge sedan vi fått höra något om den Unge Herr Sons bravader/bedrifter; "no news today"???:):):)

 12. Ja, där satt de!Ich bockar und bügen, ganz bezagen!=)

 13. Dt dåliga samvete skrek till direkt.Pixelpax hänvisar….mhhhh ??? Letade haikupå bloggen hela dagenkan inte hittaVar är min haikuinte här och inte därförtvivlan ökarJapp, där var det ;-)Kramizzzz Marion

 14. Det där besöket är historia nu, gick därifrån med högburet huvud….inga hål…så pillret får för vara för min del 🙂

 15. Tur att jag hade somnat, så jag slapp höra vad man har för tankar om mej!Men som dom säger som avslutnings fras i "dolda kameran … När du minst anar, osv…Ja eller som guvenören brukade sägar i sina våldsamma filmer: I´ll be back!Eller som ego understundom kan uttrycka det,tur att man är djurvän.Nä, nu har jag annat att göra än att sitta och tjata med er, både hund och gubbe behöver något i sig och på sig.Morsning!

 16. Visst é det en grann karl jag har på sidan…Man har ju kommit i en åldern där man bara tittar på grannlåten, för inte kan väl en gammal kärring som mig intressera dom?…Nä, omöjligt.Vilken nostalgitripp jag fick när jag läste din blogg. Härliga -60 talet.Må gott, för det gör jag//Carin

 17. Oooops…. Det där sista skulle inte ha vart med. Nu jävlar blir det till att bita i Badarens sura äpple!!!..//Soulway

 18. Hahaahaa.. Aniara.Nu sveper du in igen som en vårvind i april och kruset har du om halsen;-!!!Jag visste DET direkt och tyckte det var briljant. No news today, alltså!!!!!!!Näckrosorna. Kunde kanske vara garnering på en tårta??? i Aniaras glupska ögon???? Här kommer mitt (livs) första Haikuförsök:Del 1. "Septembers söta dofter Lockar getingar Äta av förbjuden frukt"Är den riktigt utformad enl. Haikumodell? ( och vem skrev den ..hahaaaa haaa stolle där).(Del 2 ska handla om människa som kom på samma tanke som geting osv..)Sov gott hälsar Soulway!!! Jag fattade direkt vad Badaren behövde en vecka på sig att förstå. Kanske beroende på förorenad brunn;-)!!!

 19. Ah, hade glömt bort det där haket! Får väl skylla på att det blev lite för många Moloko Plus på den tiden det begav sig.Och jo, Stefan är min bror.Dvs, jag är Stefans syster!Men vem är där för Claus!!?!??Och inte vara ledsen, herr Badare!Även en gammal man behöver en vaggvisa eller två för att komma till ro."It`s good news week,Someone`s dropped a bomb somewhere,Contaminating atmosphereAnd blackening the sky . . . . "

 20. Nä, den här människan är ju inte sann, inte en låt till.Happ där rök min natt sömn… Nu börjar nynnandet och trallandet igen.Tack ska du ha!

 21. Det var ju fantastiskt vilken musikhistorisk resa du tar med oss på. En kvinnlig Stefan Wermelin. Aniara Wermelin? På tal om mjölk. I vilken film drack våra hjältar den vita drycken på The Korova Milk Bar?Doris

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s