Mot bättre vetande


Glädjs du så länge det varar, du lilla syren!

Släpp fångarna loss, det är vår!
Nej, det är det inte, det är höst. Får väl bli en liten permission då.
Svårt medtagen av de i huvudsak negativa reaktionerna på min”fängslade trädgård”, böjde jag mig till slut för unge herr Sons argument om tillgång och efterfrågan och beslöt att bevilja växterna en kortare permission.
Unge herr Son har visserligen allt förståelse för att den planterade grönskan måste skyddas bak höga nät, men så här om hösten – då är de hungriga veganrovdjuren väl ändå mätta?
Han i underjorden tro’t, men ok då, vad gör man inte för familjefriden. Och för att bättra på sitt skamfilade trädgårdsmästarerykte.  
De är utsläppta nu!!! 
Befriade från sina hönsnätsbojor dansar de omkring i gröngräset, alldeles yra i klorfyllet.
Oskuldens höstbal. Vettlös dans på dödens tröskel.                    
I skogsbrynet står stora bocken Rådjur och slickar sig om mun.
Undrar om unge herr Son kommer att hålla sitt löfte att köpa nya plantor när de nu frisläppta blir uppätna?
Han där nere i underjorden skrattar rått och skrapar med sin, ja just det, bockfot!!


Några höstdagar i frihet innan det är dags att krypa bak galler igen!
Ha, men du din lilla röde buske får allt vackert stanna inne.

Annons

8 svar till “Mot bättre vetande

  1. Jag tror på växtkraft…det ska nog gå bra. Jag brukar spruta lite vatten med blomsprutan på katterna när de klättrar i någon olovlig gardin. Kanske kan man spruta lite på rådjur också ?Kareoken var väldigt kul, men alltför snabb. Det där ska jag träna på. Kanske kan man ordna ett mästerskap ?

  2. ANIARA!!!!DET VAR MÖJLIGTVIS INGEN KLOCKA SOM RINGDE I NOTRE DAME VID NYÅRSAFTON;-)!!! Naturligtvis kunde jag ju inte avslöja ett så fint förtroende som Badaren förärat mig på min egen lilla sida.Min tyska var bara en liten senkommen språklig efterapning av edra tidigare diskussioner. Ville kolla om det gick att få tag i några germanska ord från min organiska hårddisk;-!!! Hade nog också gissat på Werther om jag suttit i ditt ställe!!!!Tänkt att kanske han var i Notre Dame med någon Dame och led. Med det var ju Quiasimadido som var där!!;-). Allt gott och hälsa lillsyrran önskar Soulway!!!

  3. Förbannade server!!!

  4. Jag, bockarna, getterna och ung herr sonen stämmer upp i: We are all the winner, we are all the best… osv. osv…

  5. Jag, bockarna, getterna och ung herr sonen stämmer upp i: We are all the winner, we are all the best… osv. osv…

  6. jaaa, till badarens och Unge Herr Sons ohöljda glädje finns nu allt prakt till allmänna beskådan – och eventuellt "uppätan" också.:ds Men visst är det vackert…:):):)Aniara, jag slickar mig om läpparna när, jag tittar omkring i din blogg och ser alla länkar (som t ex den där OEMOTSTÅNDLIGA "Italienarnas träningsläger".:DS) Men jag vågar inte ens klicka på någon av dem, för jag har ju inte tiiiiiid!:/ Måste nog vänta till jullovet innan jag får tillräckligt med den varan.:dsOm du ser att jag smyger här omkring utan att hälsa – förlåt mig mina synder som Jesus har förlåtit dem…:)Massor av varma kramar!:)

  7. VACKERT!!!Trägen vinner, efter många påtalanden om växterna frihet har ni nu tagit ert förnuft till fånga (istället) hihihi hängde ni med på den vitsen…En snygg gest mot skogstomtens bevarande.En fråga, har ni något emot bockar… Ja, jag bara frågar. Tycker ni inte att det är dax för bockarna att få ta för sig.Unge herr son, verkar vara en empatisk person, med fin känsla för djur o natur… Ja som den gode Edith så fin har visat i sin alldeles förtjusande lilla skrift.MVHBadaren

  8. Så där ska det se ut. Fina Rosenstavar. Du har riktigt fint ju!!! Ju mer du vågar visa av dig själv och din trädgård;-)!!!Kramar från Soulway med vinterhalsduk runt nacken. Kan inte ens skratta utan att gråta samtidigt. Så jag plågades svårt av dina nya bloggar. Har du fått gumnacke än???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s