Medeltanten som Superhjälte

’asså, ser jag ut som en datanörd, eller?
Bara frågar, alltså.
Jag? En i alla avseende alldeles lagom liten medeldam.
Lagom medellång, medelfet, medelsmart, medelful (bytes mot –söt vissa goda hårdagar) medelsnäll (upprepa förfarandet med –elak vissa surdagar) medelhändig, medelbemedlad, medel medelklass, medel meddelsam, medelbra matlagare, medel medelmedel medel.
Ja, ni fattar – MEDEL allt.
En äkta Medelkärring med andra ord.
Ingen ’ämra datanörd som livnär sig på pizza och cola. Nej, här är det minsann koffein och nikotin som gäller.
Typisk medelålders medelklasstanta.

Så, varför har jag då tillbringat de senaste dagarna med att försöka lösa andra människors datorproblem?
Varför ringer de och väcker mig tidigt om morgnarna (hm, nåja) och undrar varför deras mail inte funkar, varför uppkopplingen strular, hur de skall få bort den där elaka ormen som ålat sig in i datorn, hur de skall få in ändringar på sajten inför den där filmvisningshelgen som börjar om en vecka, hur de skall spara ner bilderna från worddokumentet, hur de skall få pdf:en att skrivas ut med riktiga marginaler, var man får tag i uppgraderingen till system Femtioelva.noll och har jag möjligtvis nått Norton liggande och hur använder man det?
Hur, hur, hur?!!

Vad fan vet jag, svarar jag förstås inte utan lägger pannan i djupa veck, hummar och brummar, och erbjuder mig så småningom att, jo visst skall jag försöka hjälpa dig . . . hmmm . . .brumm .. jag ringer om en stund.
På med luren, på med vattenkokaren, i med neskaffet, socker, mjölk . . . rör, rör . . .klick, klick – varrrrrr finns en fungerande tändare!!!! ….sug, sug, puff, puff.
Vakna, vakna, vakna!
När morgonmixer till slut får sömnens dimmor att lätta inser jag att, aj då, nu lovade jag ju att jag skulle. Nu är goda råd dyra. Hur skall jag komma ur det här? Hade ju tänkt att dra ut på … samma visa som vanligt.
En del problem lyckas jag fixa telefonledes, de andra tar timmar – sega sådana. För jag är ju som sagt ingen dataexpert. Har för det mesta ingen aning om vad jag håller på med. Här är det Trial and Error som gäller. Till slut kanske det hela löser sig. På någon outgrundlig vänster.
Grrr. Så försök själva nångång, era lata fegisar!

Framåt småtimmarna, då problemen äntligen är lösta och jag morrat färdigt, inser jag att det här naturligtvis är precis vad jag vill. Få chansen att känna mig duktig, stila mig,
Bekantskapskretsens egen lilla Datasuperhjälte, alias er egen lilla lagoma Medeltant.
Kommer ni förresten ihåg Monty Python-sketchen ”the Bicycle Repair Man” ??!!
Annons

5 svar till “Medeltanten som Superhjälte

  1. Hi,hi jag ska inte besvära dig med några dataproblem så sätt dig du med en kopp kaffe o en cigg.Jag har en alldeles egen dataguru till son vilken jag utnyttjar å det grövsta.Kram lilla medeltanta,du e´för go

  2. O.k. jag tar inte neskafe, men annars liknar det min morgon oroväckande…. suck / Marion

  3. *skrattar, garvar, gnäggar, döööör av skratt*!!!Aniara, du är den i särklass goaste "typiska medelålders medeltanta" jag någonsin "sett"!:):):) Jag önskar att jag var Dali och kunde skriva ett porträtt av dig – Medeltantas morgon skulle det heta.:dKram!:)

  4. Ha, nej är väl dé första ni lär er att säga, sen kommer ev. mamma.Duktiga, duktig är man om man inte röker (indianerna skrattar åt er när ni suger i er deras hämnd) sen ha den inställningen att man tydligen ska beklaga sig bakom "vännernas" ryggar… Vet skäms på er.Sen har vi dé där med, "lilla lagoma Medeltant" jo pyttsan. Nä jag tror jag smäller av!Jo de va så sant, jag har ett liiitet liiitet dataproblem, man skulle inte kunna tänka sig liite assistans???MVHBadaren

  5. Hmm….visst är det konstigt, så fort man är bra på nåt så är ens "vänner" snabba på att utnytja det.Varför har vi kvinnor så svårt att säga nej?Tur att det finns kaffe och cigg, hur skulle vi annars orka 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s