Om stubbar och kvastar

I brist på tid, fantasi – you name it – att skriva ett mer välformulerat blogginlägg, passar jag idag på att tacka för all visad sympati vad gäller min till synes hopplösa kamp mot naturen!
Många goda råd har jag kunnat utläsa mellan raderna, varav uppsättande av viltstängsel runt hela klabbet inte är ett.
Annars så, Cd-skivor har jag inte prövat, men kanske inte skulle vara en dum idé. De är ju ganska snygga och har en del liggande från misslyckade bränningar.
Har funderat på vad jag kan göra med dem. De är ju glittrigt fina så, likt den skata jag är, har jag inte förmått slänga dem.
Såna där "indränkta grejor" har jag dock testat, i det här fallet var det väl vargurin som gällde. Hjälpte INTE.
Svindyrt var det och sen verkade de ju bara regna bort, liksom.
Har annars en förpackning med blodmjöl stående i garaget, hade tänkt tillverka egna. Fast hm, det var nångång förra året det. Får väl se, vad det blir med det.
Mördarsniglar …..usch bush!
 
Den där fantastiska boken herr Badare nämner, Mitt hem och min trädgård" Tidens förlag 1963, har jag tyvärr inte lyckats hitta. =(
Vad gäller Allt om Trädgård så är det ju deras förlust att de inte förstår att se det sköna i min nyskapande trädgård! Konstnärlig symbolism – hur den känsliga naturen bryts mot den hårt bearbetade civilisationens metallvassa vardag etc etc.
Kanske borde du ringa Moderna Museet åt mig istället?
Kan ju alltid strypa ett rådjur, stoppa upp det med en bilring runt magen och ställa det nånstans i trädgården.
 
Jag vill samtidigt passa på att dementera alla rykten om att jag skulle bryta STUBBAR.
Det var faktiskt Gudrun som var här och välte upp dem!!
 
Naturligtvis uttalar även vi, på Sveriges framsida, ordet kex korrekt. "SShhttjjjccchhhex… " eller hur herr Badare nu fonetiskt försökte få till det.
Och HELA sådan tillverkas förstås även här samt säljs dyrt ute i mataffärerna.
Krosset är bara lite krösamos till de mindre bemedlade, om man så säger.
I Örebro är de väl för snåla att bjuda på sånt.
För övrigt köpte vi väl upp den där tillverkningen för ganska länge sedan…..
 
Sist, men inte minst, vad gäller kvastföringen så är det väl snarast så att vi precis stoppat undan kvastarna efter att ha haft dem ute på luftning under Lammas (1 augusti) då vi firade att skörden såg ut att bli ok.
Nu ligger vi i hårdträning inför Samhain (det ni okunniga har förvanskat till Halloween).
Då du, herr Badare, skall vi festa så det står härliga till!!!
Dansa oss rusiga på den tunna linjen mellan liv och död.
Tyvärr är det slutet sällskap som gäller, så vet inte om ni blir bjuden.
Eller vad säger du, Soulways?
 
För övrigt kan jag meddela att jag nu tvättat fötterna.
Annons

15 svar till “Om stubbar och kvastar

 1. Ops, det tog en stund. Var tvungen att hämta stegen, klättra upp och måla ett kors i taket.Ja, alltså efter att jag kravlat mig upp från golvet där jag hamnade i en hög efter att ha glidit av stolen i rena chocken av att höra en viss herr Badare medge att han kanske TAGIT MISTE!!!Att min trädgård, fängslad som den är, trots allt kanske, kanske, har sina små poänger.Mamma Mia, hundar börjar tala mat!!!!Vad gäller Moderna Museet säger jag bara, släng er i väggen!!Vad är väl en gammal get mot en liten Wannabe-Bambi, ja om det nu varit en hjort förstås.Samhain? Ja du, L_C, det har du missat!Kanske Pixelpax kan förklara lite närmare? Soulways?Annars så får vi ta det en annan gång.Det där med häxeriet är bara sporadiskt.=)MingoGirl, klart det blir winerbröd också. Och GÄRDDTÅRTA!!!Millroll, testa karaoken! ;-)Slutligen:Vad jag har för mig i stora drag?Ack, det är de små detaljerna som gör det. Går inte att återge på annat sätt.Platta nej.Båt nej.Hej!

 2. Det finns mycket roligt att hämta på den här sidan, tycker jag, varav "svindlande höjder" och "pianobröderna" hör till höjdarna…dom pojkarna måtte ha övat, men jag vet inte hur…Kul var det i alla fall…och musikaliskt i sin art.

 3. JASÅ!!!Dé passar att springa på andras sidor och beklaga sig… nä skärpning… lös dagens diktgissning istället, men dé är väl för svårt, gnälla är tydligen mkt "lättare".Har aldrig sagt att tävlingen är nedlagd… ICKE!Gjorde bara ett litet upphåll för att ni skulle få en chans att hämta andan. Var ju bara för ert välbefinnande som det lilla uppehållet tillkom.Vad gör du nu för tiden… ja så där i största allmänhet, inga detaljer!?Två frågor till, hur går dé med plattan, har du sett båten igen?

 4. Kaffe – mot en säck eller två – nääääää Du – då får Du allt ta fram lite wienerbröd och andra läckerheter också – för det behöver ju jag så väl *flinar* !!KramBritt

 5. Här säger vi "käx"…. är det östgötska så är det! Vackert.. näpp, men ganska charmigt ändå *s*"Nu ska jag gå gate upp o gate ner o glutte o glane i skyltfönstrena, kanska köpa lite vettebröö" Japz, så vackert LÅTER det *ska aldrig mer öppna munnen* Ha det godis! *kram*

 6. Lammas blev bara en liten fest – Samhain däremot ….. ska vi "f..i…r…a" !!!!! YesKvasten står redo :-)Marion

 7. Hihiiii..heeeeheheee..Svindlande höjder…hoohoo!!! Gonatt hälsar med nya perspektiv på livet Soulway!!!

 8. Har kommit till insikt om att jag möjligen har varit liite för hård och kategorisk i min kritik ang. skogstomtens förvandling till som jag så bryskt kallade junk yard.Vill man så kan man kanske med lite god vilja se något i det oxå. Ägarinnan av nämnda mark kanhända känner för det "slutna rummets" karaktär, vill ha känslan att dominera, innesluta, behålla skönheten för sig själv. Efter kontakt med moderna muséet, så vill jag bara meddela att dom har nog med däck klädda klövdjur där, men dom tackade för visat intresse!

 9. Sorry, du hade FEL!

 10. OBS!Ny dikt tävling på G.Passa på!Ps. En del kan oxå ta viss lärdom av den… dikten alltså. Ds.

 11. Men dé é väl typiskt … tre mot en, jajaja dom har väl insett att dé behövs.Får jag fråga… Kan jag hjälpa att, dom (ja blåskustborna) becknar trasiga chex… ELLER.Och att lagen från samma kust har så förtvivlat svårt att "näta".Och att dom, ja dé é fortfarande folket från… Ja ni vet, verkar ha en förkärlek för kallt och dött stål, när dé finns varmt levande trä.Och att, vissa har en förmåga att förvandla sin tidigare så vackert levande trädgård till en junk yard, ja närmare en citydump är väl svårt att komma.Och att det icke var jag som erbjöd min ringa person för att göra er "Samhaim" till en ljus och trevlig tillställning, vill bara påminna publikum om att det var trädgårdsmarodören her self som drog upp nämnda "fest" på dagordningen.Tack för ordet.Ps. Detta sättet att föra samtal med kvinns är ett alldeles utmärkt sätt, man får iaf. tala (läs skriva) till punkt. Ds.

 12. Aniara, jag har nu sett bilderna på den "fängslade" trädgården, och jag fattar inte vad det är som badaren ogillar!:P Jag tycker att det är en högst levande trädgård, full med brister – precis som det är meningen att det ska vara! Trädgårdar och människor ska vara naturliga: asymmetriska, rufsiga, med glimten i ögat, vilsamma…:):):)Vad kex och övrigt konditori beträffar, det kvittar väl hur man uttalar det!? Huvudsaken är hur det smakar, anser jag.:dSamhain??? *vad är det?* Har missat!:/Kraaaamar, vännen!:):):)

 13. Hihiiii…Aniara! Du är så rapp i tanken idag! Inte minsta tvekan … Akta dej badaren, den kvinnan vet hur man förvandlar en badare till en torris!!!Nä ingen Badare med på vår Samhain. Det är så mörkt och läskigt vid den tiden på året så han blir nog bara rädd!!!;-). Allt gott hälsar Soulway

 14. Ser på Finnkampen att ni har dé väder som ni förtj… nä, men har ni hinkar så dé räcker?Ja… med tanke på edert tak?

 15. Fan … här försöker man och försöker… Inte faen får man någon kredit för den ansträngningen inte.Nä, hugg o slag … hugg o slag…Ang. kvasten, kör du som komunalarna med hängbjörk i skaftet eller?Chexen ja, köpte… icke dom vräkte väl skiten över er.Dé torra jävla (går ju för f*n inte att smaska på i bingen ju) torra skräpet passar bäst på "blås"kusten tyckte välan dom då da.Hurrö, tänkte på dé… Dé där som du roar dej med på farmen, kan du inte lära era fotbollsklubbar hur man gör dé… Hehehe… ja… hihihi… NÄTA ALLTSÅ!FY FAEN VAD VITSIG JAG VA NU!FESTEN, FÖR FAEN FESTEN… SKA DEN GÅ AV "STAPELN" (ÅHH ÄNNU EN VITS) BLAND STUBBARNA, ÄR VÄL KANSKE ÄR SÅÅ LÄMPLIGT NÄR NI BLIR LITE I "HATTEN" (NÄ… EN VITS TILL… JAG TROR JAG KIKNAR).MOSSA MOSSA… Hihihi ojojoj…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s