Divine Gurkins

Mz Wannabe Greenfingers åkte till stan.
Mz Wannabe Greenfingers dränkte växthusets invånare i vatten, drog igen dörren och hoppades på det bästa.
Mz Wannabee Greenfingers fastnade i stan några dagar längre än tänkt. (Har ni hört den förut . . .)
Mz Wannabee Greenfingers små gurkor skrumpnade och dog.
Ja, så kan det gå, när inte vattnet är på.

Några präktiga gurkor verkar dock ha klarat sig, förmodligen för att de tack vare sitt försprång lyckats suga musten ur smågurkorna.
Survival of the fittest, som gamle Darwin skulle ha uttryckt det.
Fast sånt där evolutionstrams skall vi förstås inte tro på längre, åtminstone inte enligt den kristna högern som med kreationisterna i spetsen löper amok på andra sidan pölen i ”Land of the Brave, Home of the Free”.
Deras korståg smittar av sig . . .

Ok då, så det var väl Gud då!
”Hm, slarvig är hon, ansvarslös rent av. Lämnar gurkorna åt sitt öde utan att ha löst bevattningen. Tror hon att de lever på varmluft allena?!
Men nåja, man får ju ändå ge henne lite kredit för att hon försökt. Fixat det hittills ju.
Vi låter väl ett par av dem överleva. Får bli en liten läxa!”
I rena farten lät han handen vila även över tomatplantorna. Fast melonembryona klämde han till.
”Hon kan ju få hybris!”
Ack ja, det där med att leka liten trädgårdsmästare var inte lätt.

Till väg tillbaks ut på landet lyckades jag förstås rusa in på den strategiskt placerade plantskolan, tio minuter före stängningsdax.
Resultat: Sex svajiga rosenstavar (eller vad de hette) som jag inte vet var jag skall gräva ett hål åt någonstans.
Plus lite småjox att sätta i ogrässluttningen. Bara jag får rensat först.
Och jo, naturligtvis ännu en BOK! Innehållande instruktioner om hur man skär ner alla de där buskarna som, mot alla odds, klarat mz Wannabe Greenfingers framfart.
Det gäller ju att tukta sina undersåtar, så de inte får hybris och växer ändå upp i….
Han kanske blir sur då.

Annons

15 svar till “Divine Gurkins

 1. Mm, ok tänkte bá.

 2. Bäste herr Badare!Alltså…dunk, dunk plattan har jag inte sett röken av ännu.När jag täänker efter så har jag inte sett röken av den där båten som satte mig på spåret heller.Det kanske är hösten?

 3. Ursäkta att det blev 2 gånger. Datorn är inte att lita på idag

 4. Vad det är trevligt att läsa din spalt. På min gurkplanta åt sniglarna upp alla smågurkor utom en som växte och växte. Så glömde jag bort att titta till den bakom bladen och nu är den så stor att den nog inte smakar så gott längre. Så kan det gå. Plommonträdet dignar av plommon så högt upp att de inte går att nå. Det blir att dela fallfrukten med fåglarna men man behöver ju inte så många för att bli nöjd

 5. Vad det är trevligt att läsa din spalt. På min gurkplanta åt sniglarna upp alla smågurkor utom en som växte och växte. Så glömde jag bort att titta till den bakom bladen och nu är den så stor att den nog inte smakar så gott längre. Så kan det gå. Plommonträdet dignar av plommon så högt upp att de inte går att nå. Det blir att dela fallfrukten med fåglarna men man behöver ju inte så många för att bli nöjd

 6. Väx ända upp i himmelen…

 7. Lura inte i henne en massa dumheter om att det är vädrets, uppförsbackarnas och nattlivets fel att det sket sig med bla. melonerna.Nä lägg ner eländet, sätt dej bekvämt och häll upp en stänkare istället för att krypa omkring med häcken i vädret… Grönsakerna kan du fixa på ett mkt enklare och förmodligen billigare sätt, på närmsta torg/butik.Nåå… Hur fan gick dé med plattan?

 8. Man lär sig så länge man lever och tack och lov finns böcker! Sedan kan man väl inte hjälpa att vädret är som det är – vem tror att det är så varmt i slutet av augusti?? Ingen svensk icke!!Ha det gott / Marion

 9. Hmmmm håller mig till Galinas tes: nästa gång bör du fixa det så många böcker som du har =)Lite svinn får man räkna med!Man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke =)Det är glädjande att Borås nattliv ju verkar ha hämtat sig högst betydligt från det glada 70-talet…Nu finns det ställen att besöka och saker att se.Bara en sån sak =)//S

 10. Ähh, tro henne inte. È nog bara att kasta in trädgårdhandskarna och jämna eländet med marken.Men du, tänkte på dé… Hur fan gick dé mé dunk, dunk plattan. Hehehe, trodde du att nu när gubben är så jävla gammal och gaggig så har han säkert glömt den… Säger bara…ICKE!

 11. Åh vad jag längtar nu till landet…:) Jag är faktiskt en bondflicka!:) Det finns inget godare än gurkor och tomater från egen grönsaksland… Och farmors fantastiska saltade gurkor… Oh, det vattnas i munnen!:dsVännen, du kommer att klara det nästa gång: så många böcker du har, vore det konstigt om du inte lyckas till slut!:dKram!:)

 12. Förbannade bolagsdricka…Balar ju bara taklänges…Ja i Vegas ska dé avslutas med.Och VAR RÄDD OM ska dé va…Ska aaaaldrig mer pimpla dricka från bolaget, se hur dé går!ÅT HELVETE!

 13. Greenfingers … Får mej att tänka på gamle tompa… Ja smörsångaren från Vegas, njaee han är väl inte där ifrån direkt, han gjorde väl som många andra åldringar… flydde öarna varifrån alla lågtryck kommer, men verkar väl mest där… Tror jag.Jo han sjöng ju om Green green osså va nått, of home.Ja jag bara tänkte jag…Va rätt om maskrosorna, sa… nä sjöng Carl Anton från dom "vita" bergen, (fin kille) har han såå rätt i.Dagens platta är faktiskt vald med omsorg. Letade länge efter dé där med "tungsinnet som över mej kom" dagen till ära, njäääee inte till ära kanske, men ändå…Jaha… Annars då?

 14. JaaaDu … vad säger man … jag har "gått i samtal" på det där stället både 1984, 1987 och 2001 – och har ALDRIG fått ut NÅGOT av det. När jag däremot blev arbetslös (IGEN) och fick en kontaktman (kvinna) på Trygghetsrådet – så var hon TUSEN MILLIONER gånger bättre att prata med än vad NÅGON inom den s.k. psykiatriska öppenvården varit.Den s.k. psykologen ger jag heller inte mycket för- diagnosen var nog så rätt – men att han inte berättade FÖR MIG vad han kommit fram till – utan bara föreslog dagvård … det är SKRÄMMANDE egentligen – men just då var jag för långt nere för att reagera över det hela – idag tycker jag det är helt ABSURT !!Men jag försöker att inte tänka för mycket på allt det negativa – för det har jag ju gjort så länge så länge – ja i många många år egentligen – så nu vill jag tänka på NUET och försöka leva MER i DET än i det förgångna och framtiden …. som jag haft en tendens att göra.Kram och tack för uppmuntran!

 15. *s* Hoppas rosenstavarna eller vad de hette, klarar sig! Vad gäller bilar… jo, jag kan en del, inte någon bilmekaniker kanske… Efter att ha ägt fem kassa bilar, så har jag lärt mig en del! Tvunget, liksom *s* Har du bett någon titta på bilen? Kollat olja och tändstift? Finns det vatten i kylaren? *s*Nåväl… Ha det godis! Tack för uppmuntran, är på G rejält igen nu!Kramar =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s