Skam, gåtor och psykningar

 
Kära Dagbok
Förlåt att jag inte skrivit på länge! Jag lovar att jag skall . . .
Uj, uj, uj!
Utan att göra något större väsen av sig försvann ännu en vecka och så en halv till av rena farten. Plötsligt lurar jobb, plugg och allehanda otyg bak knuten
Jag trampar snabbt till närmaste uteservering för att förtränga den hotande tråkvardagen med hjälp av en stor cappuccino, halvhyfsad sådan, och en desto smarrigare bit morotskaka.
Ännu en gång gömmer jag mig bak listmetoden för att reda ut den senaste tidens händelselöshet.

Veckans gåta
Varför hamnar jag alltid baklänges när jag åker tåg?
Inte för att jag gör det särskilt ofta men det senaste halvåret har jag suttit ett antal gånger och sett delar av Sverige svischa förbi – bakifrån.
Svårt att se hur landet ligger då, får ju ingen tid att spana. När det dyker upp nått intressant så är det redan förbiåkt!
Bye, bye Blackbird.
SJ:s bokningssida finns en liten ruta där du kan välja platsegenskap och jodå, med eller utan bord, telefon, djur etc går bra. Men framåt eller bakåt !?
Statistiskt sett borde det väl bli bakåt ena hållet och framåt andra hållet?
Räknas inte lilla jag?
 
Veckans baklänges
Från Sveriges framsida till Sveriges baksida – baklänges.
Ingifta släkten fyller år, närvaro förväntades och inbjudan hörsammades under muttrande att ”de får ju för sjuttsingen räkna med tågbiljetten i presenten”. Men oj vad en sån tripp tar hårt på en stackars Adas krafter. Tio år minst.
Och som sagt, för att ytterligare lägga sten på bördan fick jag inte ens se fram emot framsidan på vägen hem.
 
Veckans knas
Billigare att åka första än andra klass på X2000 till Stockholm?
Jo, det är det, upptäcker jag till min stora förvirring när jag för säkerhets skull kollar en extra gång fall det verkligen inte går att boka åt vilket håll man vill glo ombord på tåget.
Åtminstone vissa avgångar och om du väljer ju Just Nu-pris.
Om jag t ex skulle vilja åka till Stockholm kl 08.45 den 20 augusti, så skulle jag tjäna hela 74 kr på att åka första klass istället för att trängas med pöbeln i andra klass.
Ha, det måste jag komma ihåg till nästa gång det är dags.
Hellre baklänges i lyx än baklänges i misär, för att brutalt travestera den gråtande Françoise Sagan.
 
Veckans skam
Ner i ett hål och upp ur ett annat.
Stockholm må vara mycket, men nått ”Big Apple” är det definitivt inte, hur masklikt de goda invånarna än valt att transportera sig.
Här på landets framsida skäms vi minsann inte för våra ”tåg” utan låter dem gå ovan jord, som på räls.
Förutom tillfälle att njuta av den vackra utsikten får resenären också en hyfsad känsla för var han egentligen befinner sig.
Det är väl därför som stockholmarna har så dålig pejl på de geografiska sammanhangen i landet. Stockholm, Norrköping  – glesmark.
Tacka sjuttsingen för det, ner och upp, upp och ner. De ser ju aldrig vart de är på väg!
 
Veckans psykning
Lagt pussel ligger, eller Min son fixar på fem minuter vad du inte klarade på . . .
Det ligger ett litet klosspussel ute på landet. En riktig
Rubrikskub Wannabe.
Många har känt sig manade, få har lyckats att pussla in de så vänligt färgglada bitarna i sin lilla ask.
Minsta lillsyrrans tyska pojkvän satt en vecka i början av sommaren och försökte. Kväll efter kväll. Precis innan de skulle tillbaks till Berlin lyckades han. Jag lovade att limma och hänga upp på väggen.
Fast det glömde jag, brorsbarnen tippade ut det igen och när de fd arbetskamraterna kom på visit några veckor senare låg det där och såg lättlöst ut.
En av killarna kunde inte låta bli, han bara skulle. Timmarna gick, hans fru fick dra honom till matbordet.
Sen drog hon honom in i bilen och flydde.
Häromdagen satte sig unge herr Son med pusslet. Han löste det på fem minuter.
Själv tog jag en bild och mailade till arbetskompisen.
Han skall ge igen, säger han.
Annons

10 svar till “Skam, gåtor och psykningar

  1. Rubiks kub – ohhhhhh vad jag älskade den.Funderar nu allvarligt på att skaffa mig en igen. Är ju tusen år sedan jag ägde en, men bara tanke på hur den låter…. jag vill ha en!!Sparade länken också *flin*Hade jag aldrig klarat att sitter baklänges, jag börjar må illa när jag sitter så… vad hade lilla jag gjort då? Idag är det fullmåne. Kl. 17.XX var det fullmåne. Yes…fråga mig, jag vet he..he..Kramis Marion

  2. Hej Aniara!Jättekul med dina intryck från min forna hemstad. Håller med dig om att något gick snett när t-banan uppfanns. Kanske så snett att de skämdes!Kliar i fingrarna efter kuben. Har du någon bild???Jag förmodar sonen brås på far sin? (Förlåt, Galina har gjort mig galen med sina onyktra litterära upphöjelser av undertecknad.Har helt tappat mitt omdöme. Börjat med lyteskomik och annat hemskt.)Kram du söta goa tjejkvinna! Allt gott.P.S. Var vaken i morse och garvade nästan på mig när jag såg din inkommannde kommentar. Min morgon som var din kväll!!!;-)D.S.

  3. Tack för den sena kommentaren, önskar man kunde fått svar redan när man skrev denna grej 08/08!Nu har det inte stört så mycket, tror att de flesta bara ville att inte uppdateringarna skulle störa så mycket på Statistiken!Bra sida!Petri

  4. Nä, va då?

  5. Alltså, för oss som är vackrast när det skymmer är nog faktiskt nedgången att föredra.Uppgången är jag ytterst, ytterst sällan uppe för att se.Skulle vara på sommaren då, när solen går upp långt innan man hinner i säng.Och händer och händer, jo men ibland …. aaa, ni vet!=)

  6. aaaaaahhhh…!!!:O:O:O Har jag hört det magiska namnet Francoise Sagan!?:O "Pengar gör ingen lycklig, men jag gråter hellre i en Jaguar än i en buss" – vilka briljanta ord!:dTågeländet har jag tjatat på i åratal nu.:s För guds skull, kan inte SJ ha en mindre varierad prislista!? Ja, jag är en d…a bakåtsträvare som inte alls är road av valfrihet och övrig nyliberal smörja!:P Och just som du säger: var fan beställer man "framåtplatser"!? SJ borde för t…n bry sig om att inte deras resenärer spyr ihjäl sig på deras tåg (vilket jag, i egenskap av en som lider av åksjuka, ofta drabbas av :s:s:s). Nu har jag slutat använda deras internetbokning, jag ringer i stället och gnäller medan jag beställer.:dsOch – jaaa, Guuuud, vad jag saknar spårvagn…:/ Hmm… ska man kanske flytta till Gtb?:d Alla fina människor bor ju där, har jag upptäckt.:):):)Och unge herr Son är lysande…:) Chalmers?:) Eeehh, KTH?:dsAniara, badaren har väl redan uttryckt det jag velat säga: det händer ALLTID något i ens liv, så skyll inte på händelselöshet.:) Det är ju en annan sak om du har lust att informera oss eller om du föredrar att ägna dig åt att läsa andras bloggar…:) I vilket fall som helst, fantastiskt kul att du hör av dig! (ja, ja, jag ska väl inte säga något, så sporadiskt som jag varit här på sistone, men jag har förmildrande omständigheter… även nu… men det ska nog skrivas i bloggen :ds)massor av kramar till dig – och till unge herr Son!:d

  7. Hrmm… Vad va dé nu jag skulle säga… Jo, dé där med framåt eller bakåt va dé ja.Snälla Aniara/Doris, är det tvunget att göra en så stor grej av en sketen transport.Är det inte bara att konstatera att för vissa går det framåt och för vissa… ja,Och sen har vi er syn på fram resp. baksida, en fråga… Var går solen upp och var går den ner, jutt dé.På den sk. baksidan går den upp men drar iväg från fort som fan.Så har vi då den sk. framsidan, samma fenomen men tvärt om.Har det aldrig slagit er att något ”mittemellan” är det ultimata!?Sen, skylla på vardagen… Nä så gör man inte. Vill man så kan man… Ja blogga alltså!Fridens.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s