Listeländet fortsätter

En lista är ingen lista, två listor är följetong.
Eftersom inget särskilt intressant hänt i madame Trasts liv (inte ens på mikroplanet) de senaste dagarna bjuds idag på fortsatt listelände.
Den här gången ur ett lite mer ”nationellt” perspektiv.

Veckans listigaste
Göran Persson friserar arbetslöshetssiffror och löser problemen med äldreomsorgen i en smäll:
Sätt alla långtidsarbetslösa äldre att skotta snö, klippa gräsmattor och hänga upp gardiner åt de verkligt gamla.
Splatt!
Hälften får hjärtinfarkt och dör – behovet av framtida äldreomsorg minskas.
(Här smyger sig en lömsk misstanke in: Är det genom att kläcka fram såna här käcka idéer som Svärtans sommarpraktikanter Sven och Klaus försöker få vår Landsfader omvald?!)

Veckans farligaste arbetsställning
Uppsträckta armar.
”En hjärtsviktspatients hjärta kan ansträngas för mycket av rörelser, där armarna under en lång tid är belastade, så som snöskottning, lövräfsning eller gardinupphängning med uppsträckta armar.”
Återstår gräsklippning!

Veckans bondkomik
Statsminister Persson själv lär förståndigt nog ta det ytterst lugn när det gäller fysisk aktivitet. Inte ens ett gäng kantareller kan få honom att kröka rygg.
Vid sitt flugsmälletal i söndags berättade han om hur han och frugan dagen innan varit ute och promenerat i de sörmländska skogarna. Med sitt vänstra (eller var det högra) öga skådade Persson plötsligt en gul fläck av osedvanlig storlek.
Kantareller en masse!
Som han genast började plocka? Ack nej.
– Jag hittade svampen och hon plockade upp den. En bra arbetsfördelning.
Varpå åhörarna vred sig av skratt.
En riktig liten bondkomiker minsann, den gode Persson.

Veckans bortkastade utbildning
Ytterligare en gång ven flugsmällan under det perssonska talet i söndags: Stuva in alla högutbildade och arbetslösa unga i Skatteverket och Försäkringskassan och sätt dem att jaga fuskare.
Vill du göra nytta i samhället? Läs fyra, fem år och bli fysiker, arkitekt, systemvetare, civilekonom eller nått annat käckt. Du kommer att bli en hejare på att sätta fast folk som lurat till sig sjukkassa eller för högt bostadsbidrag.
Den långa utbildningstiden behövs för att hålla universitets- och högskolelärarna sysselsatta.
Dessutom ser en hög utbildningsnivå i landet bra ut på nått papper eller nått..

Veckans nedslående jämförelse
Den fysiska ansträngningen för män under ett samlag kan jämföras med cirka tio minuters snöskottning, en iskall dusch på en varm sommardag eller att gå uppför en lång trappa.
Varning för hjärtinfarkt . . .

Und das war alles!

Annons

8 svar till “Listeländet fortsätter

  1. Har länge misstänkt att de hittar på en helt annan lösning.Sjukpensionärer och gamlingar som hamnar på nåt sjukhem får hyra en pistol hos försäkringskassan.När de har skjutit sig får deras anhöriger lämna in pistolen igen.Billigt, går fort, är ganska säker när man träffar rätt (och vem vill inte det?) och problemet är löst.Ha det gott… ska läsa om bloggdepression nu, suck..Kram Marion

  2. Hej Aniara!!!Har inte sett röken av dig på ett tag. Du tog väl inte ut dig i din omgång mot Person? Be careful his a heavyweight class!!Okidoki. Nu vankas kaffe och en chochlit cookie!!!Kramar från Soulway

  3. "Veckans farligaste arbetsställningUppsträckta armar."JÄTTEKUL läsning för en som just ska spika innertak, sen dessutom måla (fy fan vad jag hatar att måla) eländet. Det betyder armarna uppåt sträck, i två dgr.Om dé stämmer vad du påstår så mina dagar snart slut…

  4. Bojkotta öltälten?! Det var det djärvaste jag hört på länge.

  5. Listig du.

  6. …men en bra lista är ju en lista det med =)//S

  7. Fy farao…Är nog bäst att "hit the sack", innan dé é för sent…

  8. HSB:s ättestupa? Istället för den gamla, så låter han folk dö när de jobbar… hmm… Verkligen två flugor på smällen!! HSB= Han Som Bestämmer ( än så länge)Ha en härlig helg =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s