Vardagsdetaljer

Man skall inte skåda given häst i munnen, tänker jag och sneglar misstänksam mot flaskan som står på köksbänken. Det oranga, lite grumliga innehållet väcker onekligen farhågor och dessutom lyser etiketten hemmagjort lång väg.
Och det är ju det som är själva poängen. En exotisk dryck från fjärran Pernambuco, medsläpad genom halva Sambaland och tvärs över Atlanten.
– Det är maracujalikör gjord på sockerrörsbrännvin, säger sonen och försäkrar att han själv smakat och gillat.
I nästa stund berättar han att ena kompisen köpt en variant med små krabbor i, fast den gick sönder.
Det är därför sonens resväska luktar så unket.
Blää, jag känner hur krabbsmaken slår igenom det söta. Och det utan att ens ha smakat en droppe. Hästar, hästar, hästar.
Jag ilar upp på nätet för att ta reda på vad maracuja egentligen är för en slags frukt.

 

Löpsedel som förvirrar
”Mobilvirus sprids i Gbg
Glenns telefon smittad på krogen”
Mobilernas hemliga sexliv – tanken svindlar

 

Kultförkläde
– Vi tittade på bilder vi tog när vi var och hälsade på ute på landet.
Kompisen ringer oväntat på dörren med ett paket i handen.
– Du står med den där kjolen, eller vad det är, uppdragen under armarna, böjd i vinkel över grillen, med en gaffel i ena handen samtidigt som du håller in t-shirten med den andra.
Du ser inte klok ut, säger hon inte men jag ser hur hon tänker.
– Vi var ute på stan igår och såg den här. Och då tänkte vi båda på dig. Varsågod!
Ett paket! Nej, jag fyller inte år och namnsdag har jag ingen överhuvudtaget. Åååh…
Det är ett förkläde. Med älgar på. Mitt stora kultdjur!
Ibland glömmer jag vilka gulliga kompisar jag har.

 

Elvis is alive and working at MacDonalds
Kungen har fallit.
Ploppen lossnade från hans huvud av det myckna flyttandet hit och dit. Syrrans dotter klarar inte av att övningsköra med Elvis dinglande i framrutan.
Rådiga syrran tog en bit fiskelina och virade runt hans hals istället. Nu står han och rockar lite slött med fötterna precis nuddande instrumentbrädan.
The King is dead. Long live the King.
När jag skall ta bilen nästa dag ser jag att nån haft sönder handtaget på passagerarsidan.
Trånade väl efter min Elvis.
Kunde köpt honom för tio kronor.

 

 

Annons

7 svar till “Vardagsdetaljer

  1. Likör… har du inget byxljummet hemkört att friska upp kaffeblasket mé?

  2. G!En dinglande Elvis hör bilframförande till.Handlar inte så mycket om att vara frälst, som att uppnå lite road-movie feeling.Hellre än Elvis-Pelvis än en stinkande Wunderbaum!He.M!2.17 – fantastiskt!Själv lyckades jag aldrig bli mycket snabbare än 3 minuter, hur jag än försökte.Och ja, näshårssidan är otrolig!B!Lamm, nej fy kofta!Kanske borde ge mig på älg? Har aldrig testat det grillat.Likör till kaffet då?S!Ack nej, mobiltelefonen är för…. ops …The Devil made me do it!

  3. 2 minuter och 17 sekunder – det TAR sig … snart kan jag kanske bjuda folk på middag …. 🙂

  4. Har Du sett hur LÄNGE Du kan ha kul på näshårssidan – jag har haft den i några år nu – men hittar nya saker hela tiden – den är OÄNDLIG och sååååå rolig 🙂 Trevlig HelgBritt

  5. Häftigt förkläde, då vet din plats då… hihihi, ja vid grillen, é dé väl snart dax då fårstår jag.Happ då får dé väl bli rakning och en dusch trots att dé inte är jul än, vill ju inte konkurera med sonens väska.Men du, du kan lugnt pimpla i dej likörblasket innan grillköret, bara du har "riktiga doningar" till lammet.

  6. Först en kommentar från en likörälskare: flaskan ser ju helt förtjusande ut!:O Har du smakat då!? Beräääääätta!:p Jag vet inte heller vad maracuja är för något. Eller jo, jag tror att jag smakade en bit för några år sedan, när jag bestämde mig för att ta reda på vilken fruk, som är godast i hela världen (med reservation för att den finns att tillgå i Sverige eller fraktas hit med inresande vänner från alla världens hörn). Efter att i ett års tid har smakat och tuggat och känt efter, har jag insett att inget slår de svenska äpplena – it\’s true!Men liköööör… ooooh!:O Amaretto ligger NATURLIGTVIS etta, tätt följd av Kirsberry och Bejlis… men maracuja då… Aniara, smaka då någon gång och tala om för mig om det verkligen smakat kräftor.:ds Blaa, kräftor…:s:s:sGrattis till förkläden! Tänk att ha sådana omtänksamma vänner.:)Tack för en njutningsfull läsning! (Har jag berättat om min vän Allans indelning av orgasmer? Att läsa en rolig blogg klassas som intellektuell orgasm och står högst upp på rankningslistan :d)Kram!P.S. sorry, jag är inte TheKing-frälst :p

  7. Tjusigt Aniara!!!! Hoppas du njuter av likören och dansar samba iklädd förkläde och avnjuter god sex med lämplig partner. Dock inte mobiltelefon, väl;-)???Oooops…;-O. (Jag blir inledd i frestelse här på din sida. Det är som du når mitt väl dolda (ytliga) skikt;-) Heheeeheee…Kramar Soulway!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s